Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Barns vardag i det senmoderna samhället.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789127121492
Titel
Barns vardag i det senmoderna samhället
Författare
Bäck-Wiklund, Margareta - Lundström, Tommy
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2009
Omfång
241 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
350 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den här boken handlar om barns vardag – om hur det är att växa upp i Sverige i dag. Det finns ett stort behov av skildringar där barnets egen röst beskriver sin miljö och familjesituation. En viktig utgångspunkt i denna antologi har varit barnens perspektiv, att barnen själva ska få komma till tals, och flera kapitel bygger på intervjuer med barn.
Kapitelförfattarna är forskare inom socialt arbete, och det kanske gör att läsaren drar slutsatsen att boken bara skulle handla om utsatta barn, om barn som på olika sätt far illa. Tvärtom, här behandlas både det allmänna och det särskilda, både hur det är att växa upp i en vanlig familj (om det nu finns någon vanlig familj) och hur det är att växa upp i familjer med exempelvis missbruksproblematik.
I boken beskrivs aktuella förändringar i samhällets syn på barn och barnets plats i familjen. Här visas hur barn tar sin geografiska omgivning i besittning med dess möjligheter och begränsningar. Kärnfamiljen utgör inte längre den självklara familjetypen i praktiken. I dag existerar en rad andra familjeformer där föräldrar och barn möts under nya förutsättningar. Här diskuteras olika familjestrategier i hem med en ensamförälder. Hur förhåller sig föräldrarna till sin föräldrauppgift efter en skilsmässa? Och hur beskriver barn sin vardagstillvaro i familjehemmet?
Barns vardag riktar sig till studerande vid utbildningen i socialt arbete, till lärarutbildningarna, till yrkesverksamma inom fältet samt till alla som är intresserade av familjemönster i dagens samhälle.
Denna titel är en beställningsvara, vilket innebär att den trycks först när en order läggs. Leveranstid är 5-8 vardagar. I övrigt är det ingen skillnad mot andra tryckta böcker.