Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Själens kod. Att söka sin natur och livsuppgift

Själens kod. Att söka sin natur och livsuppgift

Inbunden bok Natur och Kultur. 1998. Inbunden. 325s.

Mycket gott skick. De första 20 sidorna aningen vågiga i kanten. En del blyertsmarkeringar i början av boken. Skyddsomslaget i gott skick. Fraktkostnad 45 kr tillkommer (Postens kartong, B-post).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
912706977X
Titel
Själens kod : Att söka sin natur och livsuppgift
Författare
James Hillman
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1998
Omfång
336 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
695 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Platon kallade den daimon, romarna talade om människans genius. I dag använder vi ord som ande och själ. I den jungianske analytikern James Hillmans "teori om ekollonet" är denna daimon den centrala drivkraften i våra liv. Varje människoliv vägleds och formas av en ursprunglig bild, unik för den individen. Bilden rymmer essensen – eller bestämmelsen – av just denna människas liv, på samma sätt som den väldiga ekens bestämmelse finns inskriven i det lilla ekollonet. Teorin kan ge den vuxne en ny och befriande syn på barndomens svårigheter. Ett barns eventuella "symtom" eller "störningar" kan vara ett uttryck för en inneboende daimon som revolterar mot en oförstående omgivning. Det är själens resoluta försök att värna om sitt sanna väsen. Människan är sålunda något mer än en produkt av arv och miljö, mer än bara ett offer för sin uppväxt. I barndomens fantasier och tankar – ja, till och med i de olyckshändelser vi råkade ut för – kan vi spåra vår daimon. James Hillmans bok kretsar kring den oförklarliga känslan i djupet av vår själ som vill ge oss svaret på livets centrala fråga: "Vilken är min livsuppgift, vad är det jag måste göra med mitt liv?" I alla tider har människan försökt knäcka själens kod. Författaren inspirerar oss att fundera vidare kring vad det är som ibland drabbar oss av full kraft, ibland som en själslig oro: en oklar längtan parad med känslan av att just detta är av livsavgörande betydelse. När boken kom ut i USA blev den mycket uppmärksammad. Översättning Per Rundgren James Hillman är psykolog, forskare och jungiansk analytiker. Han är en uppskattad föredragshållare och har skrivit mer än 20 böcker. Han har undervisat vid bl a Yale University och University of Chicago, därtill är han en av grundarna av "The Dallas Institute of Humanities and Culture". Efter att i tre decennier ha verkat i Europa är han nu bosatt i Connecticut, USA.