Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Patrioter

Patrioter

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2006. 372 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. omslaget är något kantnött. Portot gäller oavsett antal böcker. - Begreppet patriotism är laddat i vår tid. Det kan ha med hemkänsla och tillhörighet att göra, med kärleken till naturen och platserna där vi har våra rötter – men också med gränsdragning, uteslutning, utrensning… I Astrid Trotzigs nya berättelse finns alla de här innebörderna satta i spel. Romanen spänner över tiden från 40-talet fram till nu, och beskriver några människor ur olika generationer som var och en på sitt sätt kan beskrivas som ”patriot”.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100109349
Titel
Patrioter
Författare
Astrid Trotzig
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
372 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Begreppet patriotism är laddat i vår tid. Det kan ha med hemkänsla och tillhörighet att göra, med kärleken till naturen och platserna där vi har våra rötter – men också med gränsdragning, uteslutning, utrensning… I Astrid Trotzigs nya berättelse finns alla de här innebörderna satta i spel.  Romanen spänner över tiden från 40-talet fram till nu, och beskriver några människor ur olika generationer som var och en på sitt sätt kan beskrivas som ”patriot”.  Irma kommer som krigsbarn från Finland till en gård i Sundsvallstrakten. Det är inte lätt för henne att anpassa sig, ändå blir det så att hon stannar kvar i Sverige resten av sitt liv. Men hon bär alltid på en längtan tillbaka, en nostalgi efter det hon förlorat. På gården där hon växer upp bor också hennes fosterfars bror Mats, en ensling som aldrig accepterar Irma. Han hittar så småningom sin tillhörighet i hembygdsförening och jaktlag, men dras efter hand till mörkare, organiserade krafter som verkar över hela landet, i det fördolda. Irma får två söner, och en av dem, Erik, börjar i tonåren beundra Mats och söka sig till honom. Han blir hans adept, får en roll i organisationen och flyttar till Stockholm, och när romanen inleds befinner han sig mitt i planläggningen och uppladdningen för en stor aktion. En småbarnsmamma hör till de utvalda offren, och skildringen av Eriks närgångna bevakning av henne har en smygande hotfullhet som kan påminna om spänningen i en deckare – men blir en skrämmande påminnelse om vars och ens sårbarhet mitt i vårt skenbart trygga och vanliga vardagssamhälle.