Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ingen rövare finns i skogen

Ingen rövare finns i skogen

Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 2009. 56 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789129670042
Titel
Ingen rövare finns i skogen
Författare
Lindgren, Astrid
Förlag
Rabén & Sjögren
Utgivningsår
2009
Omfång
56 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
217 x 262 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
434 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ingen rövare finns i skogen är en snudd på klassisk berättelse idag. Det är en lika spännande som rolig historia, med pojken Peter, dockan Mimmi, Fiolito - rövarhövdingen, vars fyrtio rövare lyder hans minsta vink - i huvudrollerna.

Berättelsen utspelar sig i dockskåpet hos Mimmi, dit hon hämtar Peter för att visa att det visst finns rövare i skogen utanför. De planerar att stjäla hennes "pärlor av oskattbart värde".
När de fyrtio rövarna staplar upp sig under fönstret, med Fiolito överst, kan han lätt ta sig in i huset. Fast Mimmi låser dörren till rummet och sätter möbler framför, kan han trycka upp den och utmana Peter på en svärdsstrid. Peter blir besegrad och Fiolito kan snoka upp de åtråvärda pärlorna och försvinna med sina fyrtio rövare i skogen. Men det fina i kråksången är att det pärlhalsband han rövade med sig var en förfalskning. Det riktiga - av pärlor av oskattbart värde - har Mimmi gömt på ett alldeles rövarsäkert ställe.

Ingen rövare finns i skogen ingick från början i sagosamlingen Nils Karlsson-Pyssling, första gången utgiven 1949. Astrid Lindgren dramatiserade även sagan för Vår Teater och den har därefter spelats som teaterpjäs på oändligt många scener i Sverige och i utlandet och även filmats flera gånger.
Av Astrid Lindgren och Ilon Wikland finns tidigare fjorton bilderböcker, den första var Kajsa Kavat hjälper mormor, som kom ut 1958.
Initiativet till denna nya, alldeles fantastiska bilderboksversion av Ingen rövare finns i skogen kommer från Ilon Wikland själv, som är oerhört fascinerad av sagan. Hon har skapat en rolig och magnifik svit med förtätade magiska bilder.
"Jag har sagan i mig. Alla bilder jag behöver finns i Astrids text", säger Ilon blygsamt. Tillsammans har de två just skapat ännu en barnboksklassiker.