Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hur låter åskan : förstudium till en vetenskapsteori

Hur låter åskan : förstudium till en vetenskapsteori

Inbunden bok

Nyskick. Bokförlaget Korpen | Utg. 2004 | Kartonnage. | 135 s. | 9789173744096 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska | Ämnesord: Vetenskapsteori | ------ Mer info: Hur låter åskan är en mångfasetterad bok om alternativa och mer sammansatta sätt att förstå världen och om att riva befästa distinktioner av olika slag: mellan vetenskap och konst, mellan teoretisk och tillämpad forskning, mellan att förstå och att förklara. Man kan läsa den med vetenskapsteoretiska utgångspunkter eller bara för den rikt varierande exempelsamlingens skull: en åskmaskin på Drottningholmsteatern, barns teckningar av regn, metaforer, synestetikers upplevelsevärldar. Det är en bok fylld av stora frågor som stimulerar, överraskar och aldrig riktigt lämnar läsaren i fred. Johan Asplund är socialpsykolog och kultursociologi och har länge varit verksam som professor i Köpenhamn och Lund. ?Johan Asplund är den mest särpräglade sociologen i Sverige och säkert också den bäste stilisten.? (Sven-Eric Liedman i SDS)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173744096
Titel
Hur låter åskan : förstudium till en vetenskapsteori
Författare
Johan Asplund
Förlag
Bokförlaget Korpen
Utgivningsår
2004
Omfång
135 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
275 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur låter åskan är en mångfasetterad bok om alternativa och mer sammansatta sätt att förstå världen och om att riva befästa distinktioner av olika slag: mellan vetenskap och konst, mellan teoretisk och tillämpad forskning, mellan att förstå och att förklara. Man kan läsa den med vetenskapsteoretiska utgångspunkter eller bara för den rikt varierande exempelsamlingens skull: en åskmaskin på Drottningholmsteatern, barns teckningar av regn, metaforer, synestetikers upplevelsevärldar. Det är en bok fylld av stora frågor som stimulerar, överraskar och aldrig riktigt lämnar läsaren i fred. Johan Asplund är socialpsykolog och kultursociologi och har länge varit verksam som professor i Köpenhamn och Lund. ”Johan Asplund är den mest särpräglade sociologen i Sverige och säkert också den bäste stilisten.” (Sven-Eric Liedman i SDS)