Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Upprorsmakaren : berättelsen om hur Jesus från Nasaret blev Jesus Kristus

Upprorsmakaren : berättelsen om hur Jesus från Nasaret blev Jesus Kristus

Inbunden bok

Nyskick. Weyler Förlag | Utg. 2014 | Förlagsband | 396 s. | 9789187347344 | Denna bok är förlagsny. | Originaltitel: Zealot | Språk: Svenska | Ämnesord: Jesu liv | ------ Mer info: Vi vet inte mycket om Jesu liv, men vi vet säkert att han blev hängd och dog på korset. Och vi vet att det var ett straff som de romerska ockupanterna av Palestina reserverade för statens fiender. Det är utgångspunkten för Reza Aslans biografi över Jesus från Nasaret, mannen som efter sin död, i evangelierna, skulle bli Jesus Kristus. Aslan utgår från det vi faktiskt kan belägga om Jesus och hans tid, och beskriver sedan hur Jesu efterföljare byggde upp bilden av en Jesus som inte bara ville störta överheten utan lika mycket, eller ännu mer, sprida kärleksbudskapet. Av upprorsmakaren blev en religionsgrundare. Reza Aslan är född i Iran men bor sen länge i USA och har doktorerat i religionssociologi vid University of California. Han har flera mycket uppmärksammade böcker om religion och politik bakom sig. Han är troende muslim, men har berättat om hur han i tonåren blev helt överväldigad av berättelsen om Jesus. Hans bok blev en bästsäljare i USA direkt den kom ut sommaren 2013, bl a efter en famös intervju i den högerinriktade TV-kanalen Fox News.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187347344
Titel
Upprorsmakaren : berättelsen om hur Jesus från Nasaret blev Jesus Kristus
Författare
Reza Aslan
Förlag
Weyler Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
396 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 193 mm Ryggbredd 33 mm
Vikt
590 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vi vet inte mycket om Jesu liv, men vi vet säkert att han blev hängd och dog på korset.
Och vi vet att det var ett straff som de romerska ockupanterna av Palestina reserverade
för statens fiender.
Det är utgångspunkten för Reza Aslans biografi över Jesus från Nasaret, mannen som efter sin död, i evangelierna, skulle bli Jesus Kristus. Aslan utgår från det vi faktiskt kan
belägga om Jesus och hans tid, och beskriver sedan hur Jesu efterföljare byggde upp bilden av en Jesus som inte bara ville störta överheten utan lika mycket, eller ännu mer, sprida kärleksbudskapet. Av upprorsmakaren blev en religionsgrundare.

Reza Aslan är född i Iran men bor sen länge i USA och har doktorerat i religionssociologi vid University of California. Han har flera mycket uppmärksammade böcker om religion och politik bakom sig. Han är troende muslim, men har berättat om hur han i tonåren blev helt överväldigad av berättelsen om Jesus. Hans bok blev en bästsäljare i USA direkt den kom ut sommaren 2013, bl a efter en famös intervju i den högerinriktade TV-kanalen Fox News.
Ytterligare författare: Aslan, Reza
Ytterligare översättare: Eklöf, Margareta
Ytterligare designers: Magnusson, Jens
Ytterligare bibliografiska personer: Jesus,