Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Stiftelsen och tiden

Stiftelsen och tiden

Pocketbok Stockholm : Legenda. Slutsåld på förlaget!. 1987. 408 sidor.

Nyskick. Slutsåld på förlaget!
Stiftelseserien är en serie science fiction-romaner skrivna av Isaac Asimov. Ursprungligen utgjordes serien av åtta noveller som publicerades i den amerikanska science fiction-tidskriften Astounding Science fiction 1942-1950. När de gavs ut i bokform under 1950-talet samlades de som en trilogi bestående av böckerna Stiftelsen, Stiftelsen och imperiet och Den segrande stiftelsen, ett format som behölls när berättelserna sedan översattes till svenska. Under 1980- och 1990-talen utökades serien med ytterligare fyra delar i romanlängd, först med två böcker som utspelar sig efter den ursprungliga trilogin och sedan med två böcker som utspelar sig före trilogin. Därmed knöts Stiftelsetrilogin också ihop med Asimovs löst sammanhängande robotromaner och hela serien kan nu sägas innehålla 14 böcker.
Stiftelsen och tiden (Foundation's Edge), utgiven 1982. Den utkom i svensk översättning 1983.
Huvudpersonerna Trevize och Janov Pelorat ger sig ut för att finna vad borgmästaren i Terminus tror är den andra stiftelsen.
Det stora vintergatsimperiet tillhör sedan länge historien. Men Stiftelsen har blivit en makt som omfattar allt större delar av det forna imperiet.

Det har nu gått 498 år sedan Stiftelsen grundades av vetenskapsmannen Hari Seldon. Terminus, Stiftelsens huvudplanet, befinner sig i en period av lugn och välstånd. En mindre kris har just klarats av. Då uppenbarar sig ånyo Hari Seldon, eller snarare, hans holografiskt inspelade bild. Mötet med grundaren ger upphov till några synnerligen besvärande frågor och den unge politiker som ställer dem blir förpassad ut i rymden för att själv söka svaret: Existerar Andra Stiftelsen fortfarande? Och utövar den alltjämt sin kontroll över människosläktets öden? Han finner till slut ett svar, ett mycket oväntat svar.
Isaac Asimov är vår kanske främste science fiction-författare. Med Stiftelsen och tiden tar han vid där Stiftelsetrilogin slutar.
Översättning: Sam J. Lundwall
Isaac Asimov, född Isaak Judovitj Ozimov omkring 2 januari 1920 i Petrovitji i Vitryska SSR, död 6 april 1992 i New York i New York, var en rysk-amerikansk författare, känd för sina science fiction-romaner, inte minst Stiftelseserien och Robotromanerna. Asimov har även skrivit hundratals populärvetenskapliga verk som inte sällan kännetecknas av science fiction-lik "Sense of Wonder". Asimovs intresse för robotar – han formulerade bland annat Robotikens tre lagar – har gjort honom till ett slags robotarnas gudfader. Han medverkade 1977-1992 i den science fiction-tidskrift som bär hans namn: Isaac Asimov's Science Fiction Magazine.

Asimov skrev också under pseudonymerna H.B. Ogden och Paul French. Asimov var med i Mensa.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
915821142x
Titel
Stiftelsen och tiden
Författare
Asimov, Isaac - Lundwall, Sam J.
Förlag
Stockholm : Legenda
Utgivningsår
1987
Språk
Svenska