Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tsar Putin , Myter, makt och despotism

Tsar Putin , Myter, makt och despotism

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stockholm,2012,Ordfront,Förlagsband med skyddsomslag.,Originalupplaga.,14,5 x 21,5 cm, 311 s.,Nära nyskick.,9789170376603?,Vad är det som gör att Ryssland, oavsett statsskick, alltid leds av en person med en enorm makt-en tsar?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170376603
Titel
Tsar Putin : myter, makt och despotism
Författare
Anna Arutunyan
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2012
Omfång
311 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
474 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vladimir Putin har varit den starka kraften i rysk politik i över tio år. Nu är han återigen president. Men vad är det som gör att Ryssland, oavsett statsskick, alltid leds av en person med enorm makt en tsar?
Den rysk-amerikanska författaren Anna Arutunyan har i flera år rest runt i landet för att få svar på den frågan. Att förklara Putins makt med hans personlighet, det kommunistiska arvet eller hans förflutna i KGB, räcker inte menar hon. Snarare är det den outvecklade demokratin och feodalismen som gör att despot efter despot tillåts styra landet.
Tsar Putin är en spännande berättelse om Ryssland, om varför landet ser ut som det gör och om den tusenåriga, fortfarande aktuella, Kremlkulten. Landets politiska elit kommer knappast att jubla över Arutunyans kritiska granskning, men för den som vill veta mer om vår jättelika granne i öst ger den en välbehövlig tankeställare.

"Anna Arutunyans Tsar Putin är en utmärkt beskrivning av Putinland, där korruption och maktmissbruk växer och Ryssland dalar på den internationella korruptionslistan till latinamerikanska nivåer." Jan Hemebring, Gefle Dagblad