Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Himmelsöga

Himmelsöga

Inbunden bok Bonniers förlag. 2007. 409 s. Inbunden. 24x16cm. 690 gram.

Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100104191
Titel
Himmelsöga
Författare
Arne Dahl
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
409 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Det är sensommar i Stockholm. Rikskriminalens speciella enhet för våldsbrott av internationell art, emellanåt känd som A-gruppen, väntar med visst vemod in hösten. Ett föga uppseendeväckande rån i en videobutik på en bakgata ändrar på den saken. En övervakningskamera fångar förloppet, och bakom rånet tonar någonting fram som får vittgående konsekvenser. En märkvärdig, skrämmande form av brottslighet blottas sakta och tvingar A-gruppen att konfronteras med samtidens allt galnare fixering vid yta och sken.
 Samtidigt dras den forne A-gruppsmedlemmen Paul Hjelm in i en internationell härva. En högt uppsatt chef inom säkerhetspolisen försvinner abrupt, och Hjelm sätts på att försöka hitta honom. I takt med att han sugs mot de globala konflikternas dolda epicentrum tvingas han hantera frågan om hur man försvarar sig mot ondskan utan att själv bli ond. Måste verkligen demokratin alltid försvaras med odemokratiska medel?
 Eftersom Himmelsöga är den tionde boken i Arne Dahls internationellt prisbelönade serie om A-gruppen uppstår här en egen deckargåta: Blir Himmelsöga verkligen den sista boken i sviten? Är den märkliga sagan om pseudonymen Arne Dahl härmed över? Svaret finns i Himmelsöga…  A-gruppen – Rikskriminalpolisens speciella enhet för våldsbrott av internationell art. Uppställning inför tionde romanen: Kerstin Holm: Chef för A-gruppen, för närvarande nere i en svacka. Arto Söderstedt: Polis i kris, eftersom barn efter barn flyttar ut. Viggo Norlander: Den förres parhäst, död eller levande, det är frågan Sara Svenhagen: Snart tvåbarnsmor och indragen i en infernalisk spiral. Lena Lindberg: Bevittnar ett banalt rån som till slut ändrar mångas liv. Gunnar Nyberg: Actionhjältarnas actionhjälte som finner krafterna tryta. Jorge Chavez: Snart tvåbarnsfar och indragen i en infernalisk spiral. Jon Anderson: Den förres parhäst, cirka en linjal längre. Paul Hjelm: Gurun bland internutredare i internationell smet.  John LeCarré: Spionromanernas kung som finns med på ett hörn. Johann Sebastian Bach: Mästaren vars musik rullar genom Himmelsöga.