Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Med Gud på vår sida : religion och våld genom historien

Med Gud på vår sida : religion och våld genom historien

Nyskick. Stockholm : Natur & Kultur 2015 2015 Inb m skomsl Förlagsny. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127144569
Titel
Med Gud på vår sida : religion och våld genom historien
Författare
Armstrong, Karen
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Utgivningsår
2016
Omfång
662 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 235 mm Ryggbredd 46 mm
Vikt
1100 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"En modig bok .... Kan man få ge den här boken som globalt lästips?"
DN

Karen Armstrong, en av vår tids största auktoriteter inom religionshistoria, sveper över hela den mänskliga historien i sökandet efter svaret på en brännande fråga: är religion orsaken till vår bloddränkta värld? Hennes svar blir ett övertygande nej: från sumerernas markstvister, via de kristna korstågen och 1600-talets europeiska slagfält, till våra dagars al-Qaida och IS ser hon i stället politiska härdar överallt, som ständigt använt religionen som bränsle. Det räcker, menar Armstrong, att se vad det sekulariserade 1900-talet förde med sig i form av världskrig, atombomb och folkmord för att se att religion knappast är upphovet till våra konflikter.

Modigt, lärt och utmanande tecknar Armstrong ett porträtt av mänskligheten som kommer att få varje läsare att se på krigets förödande orsaker och verkningar på ett nytt sätt.

Den brittiska religionshistorikern Karen Armstrong har i en lång rad internationellt uppmärksammade böcker och tv-serier studerat religionens roll i ett brett historiskt perspektiv.

Originalets titel: Fields of Blood
Övers. Peter Handberg
 

"Har du uppfattningen att religion ersatt politik som orsak till krig och våld? I så fall är du inte ensam. Men läs religionshistorikern Karen Armstrong. Hon tar ett djupt grepp om historien, från jägarsamhället, över jordbrukssamhället till modern tid med kapitalism och en ny global terrorism. Hennes tes är djärv och kontroversiell: våld har sällan med religionen i sig att göra, utan med expansiva makthavare som använt människors religiösa och andliga behov för att stödja strukturellt våld."
Maria Schottenius, Dagens Nyheter

"Karen Armstrong skriver både allmän historia och religionshistoria. Hon tar med läsaren på en svindlande färd genom den tid då människorna levde som jägare och samlare, sedan genom den agrara tidsåldern, och så småningom in i modernitetens omskakande period ...  intressant är det, hela vägen. Och välskrivet ... Med Gud på vår sida kommer att väcka het debatt."
Birger Thureson, Dagen

"Mellanöstern står i fokus, men boken startar redan i Mesopotamien för att därefter beskriva några av de mest inflytelserika religionerna och deras krigiska historia. I en tid när åsikter om religiös extremism duggar tätt men fakta ofta saknas är det en viktig bok. Dess historieskrivning är häpnadsväckande detaljrik och argumentationen skarp."
Militär historiaEn högaktuell bok … Kommer att skapa livlig debatt med tanke på vad IS och andra uppviglare gör i religionens namn i dag.

FINANCIAL TIMES