Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den vita tigern

Den vita tigern

Inbunden bok Telegram Bokförlag. 2009. 256 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Balram Halwai föds i en fattig familj på den indiska landsbygden. Tidigt tas han ur skolan för att arbeta i en teservering och bidra till familjens försörjning. Men inom sig bär han på drömmen att lämna det fattiga, tunga livet. Att lämna Mörkret. När en rik jordägare söker en chaufför till sin son och Balram får jobbet, tar han de första stegen mot sin dröm.
I den glittrande och pulserande storstaden New Delhi möter han ett annat Indien. Han suger i sig alla nya intryck och lär sig snabbt. Han övertalar sig själv att vägen till de hägrande höjderna får kosta vad den vill. Ja, även ett mord kan vara berättigat för att nå dit.

Den vita tigern är en berättelse om att frigöra sig från sitt kast. Det är en gripande, och frustrerad vidräkning med Indiens klasskillnader och missförhållanden.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174230154
Titel
Den vita tigern
Författare
Aravind Adiga
Förlag
Telegram Bokförlag
Utgivningsår
2009
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 226 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
550 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Möt Balram Halwai, Den vita tigern: tjänare, filosof, entreprenör, mördare. Under sju nätter, i ljuset av en befängd ljuskrona, berättar Balram sin historia ...
Han föds i Indiens mörka hjärta, och tas ur skolan för att arbeta på en teservering. Medan han krossar kol och torkar av bord drömmer han om att fly - om att lämna Moder Ganges stränder, i vars dunkla djup kvarlevorna av hundra generationer har sipprat.
Balram anställs som chaufför åt ett rikt par och deras två dvärgspetsar. Bakom ratten på en Honda ser Balram för första gången Dehli. Staden är en uppenbarelse. Mitt bland kackerlackorna, telefonbolagen, världens 36 000 004 gudar, slummen, galleriorna och trafikstockningarna börjar Balrams omskolning. Fångad mellan sin instinkt att vara en lojal son och tjänare och sin önskan att klättra på statusstegen lär han sig en ny moral i hjärtat av ett nytt Indien. Balram börjar se hur Tigern skulle kunna fly sin bur. För en man måste väl spilla lite blod för att nå toppen?
     Den vita tigern är en saga om två Indien. Balrams resa från bylivets mörker till entreprenörskapets lysande succé är ytterst amoralisk, strålande vanvördig, djupt gripande och helt igenom oförglömlig.

"En psykologisk thriller som man sträckläser med samma febriga nyfikenhet som en bra deckare."
DN

"Den rinner över av överkänslighet, sarkasm, slughet och är ofta hysteriskt rolig."
Independent

"Besynnerlig och briljant - Adiga är en äkta författare."
Sunday Times
Aravind Adiga är född 1974 i Madras och växte delvis upp i Australien. Han har studerat vid Columbia och Oxford.
Ytterligare designers: Palmgren, Gunnar
Ytterligare författare: Adiga, Aravind
Ytterligare översättare: Mazetti-Nissen, Eva