Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Doktor Dahlqvists blogg - Om lågkolhydratmat, viktkontroll och hälsa

Doktor Dahlqvists blogg - Om lågkolhydratmat, viktkontroll och hälsa

Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2007. 220 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Vikt: 400 gram

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9172411317
Titel
Doktor Dahlqvists blogg - Om lågkolhydratmat, viktkontroll och hälsa
Författare
Annika Dahlqvist
Förlag
Optimal Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
220 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
133 x 216 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
388 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Dr Dahlqvists blogg
Hösten 2005 startade Annika Dahlqvist en blogg på Passagen. Snabbt blev det en mycket populär blogg med många besökare. I bloggen för hon ut sitt kostbudskap och kritiserar vältaligt och skarpt etablissemanget för att inte lyssna. Hon har gång på gång efterfrågat den vetenskapliga evidensen för de nuvarande kostråden (fettsnålt och mycket kolhydrater) utan att Livsmedelsverket och fetmaforskare kunnat presentera några bevis.
Trots att allt fler forskarrapporter visar att lågkolhydratkost gör att patienter går ner i vikt och blir friska från sin diabetessjukdom, vägrar etablissemanget att ta till sig de nya rönen.

Demokratisk dialog

Annika Dahlqvist är Sveriges första bloggande doktor. I bloggen för hon en daglig och demokratisk dialog med läsarna. Det är unikt att en läkare på detta sätt för en fri och prestigelös debatt med vanligt folk med olika krämpor. Ofta publicerar hon solskenshistorier från människor som återfått hälsan efter att ha lämnat den fettsnåla och kolhydratrika tallriksmodellen och övergått till lågkolhydratkost med hög andel naturligt mättat fett.
Författaren uppvisar ett sällsynt starkt engagemang för patienten och för folkhälsan. Till skillnad från etablissemanget har hon en daglig kontakt med patienterna. Det gör att hon känner sig trygg i sin läkarroll. Hon vet samtidigt med sig att hon lever farligt. Det är inte riskfritt att som läkare kritisera myndigheternas råd och riktlinjer. Annika Dahlqvist visar genom sitt skrivande ett berömvärt civilkurage, vilket är en bristvara i Sverige i dag.

Om författaren

Annika Dahlqvist är specialist i allmänmedicin med inriktning på
äldrevård. Hon har under decennier brottats med egen övervikt och ohälsa och följt de kostrekommendationer som getts av forskarexpertis och våra hälsovårdande myndigheter. Utan att ha blivit friskare. En dag hittade hon Lowcarb/High fat och började äta enligt lågkolhydrat/högfettsprinciper. Kilona och krämporna försvann. Det blev startpunkten för Annika Dahlqvists kamp för förändrade kostråd till överviktiga och diabetespatienter.