Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hembygd. Någonstans i Sverige

Hembygd. Någonstans i Sverige

Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2013. 252 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173315210
Titel
Hembygd. Någonstans i Sverige
Författare
Bergdahl, Annica Carlsson
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2013
Omfång
252 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 200 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
620 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur förhåller sig unga till sin hembygd? Vad är bra? Vad är dåligt på orten där de bor? Vill de flytta eller bo kvar? Hur ser de på sina grannar? Vad gör de en fredagskväll? Vad kan de göra för att samhället ska bli bättre? Vad vill de göra om de får mycket makt? Hur ser de på Sverige?

Niclas i Arjeplog stortrivs i sin hembygd, tycker att politik är tjatigt och har hela sitt liv drömt om att bli lastbilschaufför. Isaac, som bor mitt i Stockholm, har rest världen runt och är egen företagare vid 19 års ålder. Suong i Kyrkhult vill bli politiker för att hon har så många drömmar. Avin, som är uppväxt i Hammarkullen och har sin hembygd både här och i Kurdistan, vill bli sedd för den hon är och inte dömd för att hon råkar ha rötterna någon annanstans än i Sverige. Daniel i Alafors anser att den viktigaste frågan är att vi inte ska dela upp oss i vi och dom.

Unga har också skrivit och fotograferat själva dikter, prosa, dialektala ordlistor, vilket ger unika berättelser om deras hembygd och Sverige ur ett ungt perspektiv. Författarna har träffat unga mellan 15 och 23 år med olika social och etnisk bakgrund, olika intressen och förutsättningar, och intervjuat och fotograferat dem runt om i Sverige, från Oxie i söder till Pajala i norr, Stenkumla på Gotland i öster och Skärhamn i väster.

Annica Carlsson Bergdahl är författare och journalist, bosatt i Göteborg; Jerker Andersson är fotograf, bosatt i Göteborg. Annica C.B. och Jerker A. har tidigare utgivit flera böcker, t.ex.Killar, Brudar och Röst, och gjort flera utställningar.