Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
TOSCANA – Den goda maten
TOSCANA – Den goda maten TOSCANA – Den goda maten TOSCANA – Den goda maten TOSCANA – Den goda maten TOSCANA – Den goda maten TOSCANA – Den goda maten

TOSCANA – Den goda maten

Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2005. 94 sidor.

Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! –– Här är boken för alla oss som längtar till och drömmer om Toscana – den region i Italien som har blivit synonym för god mat, vacker natur och underbar konst. Här får du kunskap och inspiration till att laga och duka fram läckra toskanska rätter som är en fröjd för både öga och gom.

Toscana – den goda maten innehåller såväl traditionella som moderna rätter från det toskanska köket, med tonvikt lagd på det florentinska. Här finns förslag och recept på antipasti och smårätter av skilda slag, läckra pastarätter, mustiga soppor, härliga kött-, fisk- och grönsaksrätter och olika tillbehör, samt tips och recept på sådant som smakar gott som avslutning på en italiensk måltid – dolci.

Härligt doftande olivolja, färska örter, vitlök och vin är klassiska ingredienser i den toskanska maten. Råvaror väljs ut med stor omsorg. Tillredningen är ofta enkel men raffinerad. De enklaste ingredienser förvandlas till symfonier av smaker. Toskansk mat är sällan stark men otroligt smakrik.

Recepten, som speglar maten i dagens Toscana, är omsorgsfullt utvalda för att kunna lagas i det egna köket, även utanför Toscana och Italien. Här finns recept till klassiska toskanska rätter som bistecca fiorentina, arista arrosto, pappardelle alla lepre, ribollita men också tips om t.ex. nya carpacciovarianter, grillade och friterade grönsaksrätter och spännande inläggningar. Många populära rätter har sitt ursprung långt tillbaka i tiden.

65 färgfoton, 75 recept. /

Om författarna:

Annelie Lundquist är svenska, bosatt i Toscana under åtta år. Med kulinarisk nyfikenhet och stort intresse har hon tagit till sig det toskanska köket. Hennes toskanska vänner och lokala trattorior och restauranger har bidragit med recept till boken.

Helene Toresdotter är fotograf med mat och inredning som specialitet. Med känsla och inlevelse har hon här fotograferat mat och miljöer i Toscana. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789153425380
Titel
Toscana : den goda maten
Författare
Annelie Lundquist
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2005
Omfång
94 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
237 x 277 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
676 g
Språk
Svenska