Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Vägarna möts

Vägarna möts

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 1997. 245 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Grönt helklot med dekorerat omslag. Fjärde delen i romanserien om släkten på Innhaug.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9137110489
Titel
Vägarna möts
Författare
Anne Karin Elstad
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1997
Omfång
245 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 237 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
581 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Vägarna möts är den fjärde och avslutande boken om släkten på Innhaug som började med att vi fick lära känna den unga Oline, hennes stora kärlek Peter och deras bittra öde att inte få förenas. Magret, deras dotter, är sedan huvudperson i senare böcker och henne får vi följa från den trygga uppväxten på Innhaug till det att hon och hennes familj sitter på den egna gården Vik i Valsøyfjord. När denna fjärde bok börjar har sonen Mons vistats i tio år hos mormor Oline på Innhaug. Då han kommer tillbaka hem blir det inte som Magret har hoppats. Åren har skapat en klyfta mellan dem som kommer att bli mycket svår att överbrygga. Att driva jordbruk och ha hand om stort hushåll gör dock att Magret är fullt sysselsatt även om hennes tankar ofta går till både modern Oline och barndomskamraten Johan som ju är den som hon älskar på riktigt. Båda är långt borta och tillfällena att träffas är inte många. På grund av att Erik inte är fullt frisk arbetar hon också mer än andra. Hon är ytterst driftig, väver och syr och far till staden och säljer sina alster. Magret och Mons har många ting att klara upp sinsemellan, och de ska tröska igenom alla oförrätter, överilade uttalanden och antydda lögner innan de äntligen hittar fram till en försoning. Mons är nu vuxen, han tar över gården och skaffar sig familj. Magret och Erik sitter på undantag trots att de egentligen inte är så gamla. Och Magret får efter flera år äntligen möjlighet att fara hem till barndomshemmet, och hon tar med sig de fyra barnbarnen, tre pojkar och en flicka. Detta gör både henne och modern Oline mycket lyckliga. Och boken slutar med julen 1873. Det är en högtid som Magret ser som den största. Och egen kyrka har de byggt och kyrkklockorna hörs till gården. Anne Karin Elstad, född 1938, är en av Norges mest lästa författare. Hennes böcker har sålt i omkring 1,5 miljoner exemplar. Även i Sverige har hon en stor läsarskara. På svenska finns nu de fyra böckerna om släkten på Innhaug ­ Gården i dalen, Kärleksbarn, Uppbrott och Vägarna möts ­ samt samtids-romanen Maria, Maria