Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Frukta inte

Frukta inte

Pocketbok. Pocketförlaget. 1 uppl. 2011. 481 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186369408
Titel
Frukta inte
Författare
Holt, Anne
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2011
Omfång
481 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
267 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som snabbt försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: "Hon var död..."

Några dagar senare påträffar Oslopolisen under dramatiska omständigheter ett lik efter en tonårspojke i hamnbassängen mitt i stan. Kroppen är upplöst till oigenkännlighet. Och på själva julafton går biskopen i Bergen, Eva Karin Lysgård, ut på en promenad, men återvänder inte. Dagen efter hittas hon mördad.
Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan morden och några andra mystiska dödsfall. Hennes äkta make, kommissarie Yngvar Stubø, blir ansvarig brottsutredare, och när Inger Johanne plötsligt upptäcker kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk tar en desperat jakt på gärningsmannen sin början.

Liksom i sina tidigare böcker visar Anne Holt även i Frukta inte sitt starka engagemang i en rad dagsaktuella frågor övergivna barn, finanskris, religiös fundamentalism och kristen intolerans.

Frukta inte är den fjärde boken om Inger Johanne Vik och Yngvar Stubø. Tidigare böcker i serien: Det som tillhör mig, Det som aldrig sker och Presidentens val.

Sagt om boken:
"När hon skriver om aktuella samhällsfrågor och presenterar dem i halväkta, men anslående deckarpaketering är hon lysande."
Norra Västerbotten

"En fröjd att läsa sida efter sida - Anne Holt behärskar tekniken väl med flera - från början till synes helt oberoende - parallellhandlingar, klassiska cliffhangers, en rak, enkel dialog med snabba ordvändningar och rappa miljöskildringar."
Södermanlands Nyheter

"Här når Anne Holt återigen upp till sin toppnivå. Beskrivningen av hatbrott och lögner, fundamentalism, intolerans och kärlekens styrka är tät och fylld av indignation, som skriven med författarens eget blod, svett och utsatthet." (Betyg: 4 av 5 möjliga)
Tara