Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vad ska vi äta? Om mat och etik

Vad ska vi äta? Om mat och etik

Inbunden bok. Appell Förlag. 2019. 192 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198495935
Titel
Vad ska vi äta? : om mat och etik
Författare
Höglund, Anna T.
Förlag
Appell Förlag
Utgivningsår
2019
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
139 x 217 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
328 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur produceras vår mat, hur påverkar den hälsa, miljö och klimat och hur hanteras djuren i matproduktionen? Såväl produktion som konsumtion av mat aktualiserar en mängd etiska värden och därför uppstår det lätt konflikter i valen av vad vi ska äta och vår kosthållning. Är det till exempel viktigast att maten är ekologiskt producerad eller att jordarna ger så stora skördar som möjligt? Att maten är närproducerad eller billig? Hälsosam eller god?Som konsumenter behöver vi en viss etisk kompetens för att hantera dessa frågor, menar Anna T. Höglund. Hon ger läsaren kunskap och praktiska hjälpmedel, genom att visa vad vi bör tänka på vid val av mat och ger vägledning inför alla dessa beslut som gärna gör oss till filosofer, men som också präglar vår vardag.Hon berättar även om hur de etiska resonemangen om mat sett ut i den västerländska historien – från det antika Greklands måttlighetsideal, genom medeltidens syn på frosseri som en dödssynd och vidare till dagens hälsoideal och maten som verktyg för att skapa identitet.  Anna T. Höglund är docent i etik och verksam vid Centrum för forsknings- och bioetik vid Uppsala universitet.