Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tulpanen

Tulpanen

Nära nyskick. Inbunden. 2000. 446s. 25,5x20c. 1650g. Mkt Fint Skick, dock mkt svagt bruksspår skyddsomslaget.
Anna Pavord berättar här den fantastisk historien om hur tulpanen kom från Turkiet under 1600-talet och tog hela Västeuropa med storm. Ingen blomma har någonsin burit på ett sådant kulturellt bagage som tulpanen. Den har gjort människor enormt förmögna, men bär också ansvaret för uppseendeväckande konkurser. Miljontals aficionados betraktar nu vördnadsfullt de lysande blomsterstilleben som målades i början av 1600-talet av mästare som Ambrosius Bosschaert, men som då betraktades som billiga surrogat för de verkliga blommorna. På en auktion i Holland år 1637 kunde t ex en tulpanlök kosta mer än ett helt hus! Anna Pavords bok är en unik dokumentation som innehåller beskrivningar av åttio vildblommande tulpanarter och flera hundra trädgårdssorter. Illustrerad med konstverk från tiden. Anna Pavord är engelska och en av Europas mest kunniga trädgårdsskribenter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146175377
Titel
Tulpanen
Författare
Anna Pavord
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2000
Omfång
448 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
199 x 256 mm Ryggbredd 50 mm
Vikt
1655 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Anna Pavord berättar här den fantastisk hi-storien om hur tulpanen kom från Turkiet under 1600-talet och tog hela Västeuropa med storm. Ingen blomma har någonsin burit på ett sådant kulturellt bagage som tulpanen. Den har gjort människor enormt förmögna, men bär också ansvaret för uppseendeväckande konkurser. Miljontals aficionados betraktar nu vördnadsfullt de lysande blomsterstilleben som målades i början av 1600-talet av mästare som Ambrosius Bosschaert, men som då betraktades som billiga surrogat för de verkliga blommorna. På en auktion i Holland år 1637 kunde t ex en tulpanlök kosta mer än ett helt hus!
Anna Pavords bok är en unik dokumentation som innehåller beskrivningar av åttio vildblommande tulpanarter och flera hundra trädgårdssorter. Illustrerad med konstverk från tiden.
Anna Pavord är engelska och en av Europas mest kunniga trädgårdsskribenter.