Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Föräldracoachning med Jesper Juul - Vi föräldrar

Föräldracoachning med Jesper Juul - Vi föräldrar

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 240 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på omslaget. Boken verkar närmast oläst. [rum 2]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113023670
Titel
Föräldracoachning med Jesper Juul
Författare
Anna-Maria Stawreberg - Jesper Juul
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2009
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
178 x 208 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
722 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tvåbarnschocker, frånvarande fäder, oroliga mammor, syskonsvartsjuka, sömnlösa nätter, viljestarka barn … Den välkända familjeterapeuten Jesper Juul har för första gången coachat svenska familjer.
Nu kommer hans kloka råd och tankar i bokform.

Under ett par års tid har Jesper Juul coachat ett stort antal svenska familjer, några med mer vardagliga problem, andra med större bekymmer. Resultatet har blivit en bok om föräldracoachning där Jesper Juul med varsam hand, men på ett rättframt sätt och med glimten i ögat, hjälper familjerna att hitta ett förhållningssätt till det vardagskaos som många av dem befinner sig i.
I boken resonerar Jesper Juul om vikten av att lyssna på sina barn, att lita på barnens kompetens och förmåga att själva ta ansvar. Han diskuterar kring hur dagens föräldrar – och barn – förhåller sig till ledarskap, respekt och demokrati och om livet i de allt fler nya familjerna där det bara finns en närvarande förälder.
Många är vi som känner igen oss i de frågor och situationer som tas upp. Är ett barn aggressivt för att det leker våldslekar? Är den bästa lösningen att barnet alltid får bo ihop med och träffa båda sina föräldrar? Är jämställdhet nyckeln till att en familj ska må bra? Vad gör man egentligen åt den här rasande syskonsvartsjukan som lätt uppstår när tre blir fyra? Vad kan två utmattade föräldrar göra när deras barn vill göra annat än att sova och hur hittar man den omtalade livsbalansen?
Frågorna är samlade under teman, som viljestarka barn, relationen mellan de vuxna i familjen, syskonbråk, separation mellan föräldrarna. Till varje tema har Jesper Juul skrivit ett förord om hur man kan hantera just detta problem.
Jesper Juul har hjälpt ett stort antal familjer världen över och hans råd präglas av stor respekt gentemot barnen.