Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hundhus : på spaning i slott och koja

Hundhus : på spaning i slott och koja

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2007. 123 sidor.

Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Utbudet av hundhus är minst sagt fantasifullt, många gånger sanslöst, humoristiskt såväl som vettigt. Människans bästa vän har fått utstå vedermödor men också fått sova fint! I sängen förstås, och på broderad kudde, och i eget hus. Allt speglat genom ägarens kärlek och tidens smak. Att hunden allt sedan klassisk tid varit en viktig del i människans liv ser vi inte minst i konsten. Som jakthund, som dyrbar knähund, som statussymbol, som sällskap.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151848594
Titel
Hundhus : på spaning i slott och koja
Författare
Anna Lena Einarson
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2007
Omfång
123 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
146 x 198 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
326 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Utbudet av hundhus är minst sagt fantasifullt, många gånger sanslöst, humoristiskt såväl som vettigt. Människans bästa vän har fått utstå vedermödor men också fått sova fint! I sängen förstås, och på broderad kudde, och i eget hus. Allt speglat genom ägarens kärlek och tidens smak. Att hunden allt sedan klassisk tid varit en viktig del i människans liv ser vi inte minst i konsten. Som jakthund, som dyrbar knähund, som statussymbol, som sällskap … Under 1800-talet byggdes många hundhus, ibland för flera hundar. Ett sådant exempel är den arkitektritade tegelborgen från 1892 på det forna kungliga slottet Ekolsund. Kända hundar i konst och verklighet sover personligt. Snobben har egen koja, det hade också drottning Desiderias knähund – i flätad korg. Mattes älsklingkan sova i den stramaste italienska design eller omgiven av rosa volanger. Eller bredvid matte på golvet på en kudde som matchar hennes Bertoia-designade trådstol. Kojan kan se ut som ett tält, vara inhandlad på Ikea eller hemsnickrad efter känd arkitekts ritning. Hundhus är en manifestering av människans omtanke och kärlek till människans äldsta vän.