Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Komparativ konstitutionell rätt : en lärobok

Komparativ konstitutionell rätt : en lärobok

Häftad bok. Iustus. 1 uppl. 2012. 318 sidor.

Mycket gott skick. Läst men i mycket fint skick. . I denna bok ges en introduktion till den komparativa konstitutionella rättens teoretiska och metodologiska utmaningar.

EU-rättens förhållande till komparativ konstitutionell rätt behandlas ingående i ett särskilt kapitel. Därutöverbehandlas nio olika konstitutionella system: Sveriges,Finlands, Tysklands, Frankrikes, Det förenade kungarikets, Turkiets, Rysslands, USA:s och Kinas.

Boken är relevant för såväl juridikstuderande somstatsvetare med ett intresse för jämförande politik, praktiserande jurister i behov av en introduktion till komparativ konstitutionell rätt och ingång till olika främmande rättssystem, och övriga med ett intresse för och behov av komparativ rätt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789176788257
Titel
Komparativ konstitutionell rätt : en lärobok
Författare
Jonsson Cornell, Anna
Förlag
Iustus
Utgivningsår
2012
Omfång
318 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska
Baksidestext
Komparativ konstitutionell rätt som ämne och metod är här för att stanna. Få juridiska problem är i dag renodlat nationella till sin karaktär och lösning. Vi lever i en tid av globalisering och gränsöverskridande samarbete. I denna bok ges en introduktion till den komparativa konstitutionella rättens teoretiska och metodologiska utmaningar.

EU-rättens förhållande till komparativ konstitutionell rätt behandlas ingående i ett särskilt kapitel. Därutöver behandlas nio olika konstitutionella system: Sveriges, Finlands, Tysklands, Frankrikes, Det förenade kungarikets, Turkiets, Rysslands, USA:s och Kinas.

Boken är relevant för såväl juridikstuderande som statsvetare med ett intresse för jämförande politik, praktiserande jurister i behov av en introduktion till komparativ konstitutionell rätt och ingång till olika främmande rättssystem, och övriga med ett intresse för och behov av komparativ rätt.