Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kinesiskt porslin : det vita guldet

Kinesiskt porslin : det vita guldet

Inbunden bok Antik-West. 2011. 144 sidor.

Mycket gott skick. Ljusblått klotband rikt illustrerad med färgfotografier 24 x 20 centimeter.
Boken avslutas med en Fyrsidigt litteraturförteckning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789163700477
Titel
Kinesiskt porslin : det vita guldet
Författare
Anna Gremner - Björn Gremner
Förlag
Antikwest
Utgivningsår
2012
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
193 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
644 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Recension Konstvärlden, Göran Hellström:

Begripligt om Kina

Anna Gremner är Konstvärldens expert på frågor om kinesiskt porslin och hon medverkar regelbundet i vår tidning. Som dotter till Antikrundans expert Björn Gremner, är hon givetvis spränglärd. Men har ändå förmågan att återge sin kunskap så att vi som vet betydligt mindre om detta jätteområde, förstår och lär oss lite mer.
Nu har pappa och dotter Gremner gett ut en bok som ger oss en introduktion till detta ämne: Kinesiskt porslin – det vita guldet. Här får vi redan från start lära oss varför det kallas vitt guld. Det beror på att porslin främst består av vit s k kaolinlera, som när det bränns i hög temperatur, ca 1300 grader, smälter samman och blir hårt och motståndskraftigt mot vatten. En metod som kineserna upptäckte flera århundraden före européerna och där man redan på 1400-talet (under den s k Mingperioden) skapade fulländade föremål.
Med sin lättlästa text och många illustrationer kan man lätt sträckläsa den här boken och lära sig ett och annat. Inte minst intressant är ett avslutningskapitel: Falskt eller äkta?, som man nog bör läsa innan man förvärvar sin första kinesiska pjäs. Fast bäst än nog ändå att köpa av en välrenommerad antikhandlare.

Omdöme: Trevlig handbok, bra bilder.
Betyg: *****

Vackert, klingande, gnistrande, funktionellt, sprött, starkt och mytomspunnet. Kinesiskt porslin kan beskrivas på många sätt och det har genom århundraden uppskattats och beundrats. Samlarintresset är stort världen över och i många hem har kinesiskt porslin en given roll som dekoration, samlarobjekt, investeringsobjekt och vacker bruksvara.
Boken ska ses som en introduktion till porslinets fascinerande värld. De olika tidsepokerna är presenterade med beskrivning av vad som är typiskt för porslin under varje period. Texten är kompletterad med rika illustrationer i färg. Läsaren får svar på vanliga frågor som ”hur daterar man kinesiskt porslin och har skadat porslin något värde?” Boken är skriven av Anna Gremner tillsammans med sin far Björn Gremner, välkänd expert på kinesiskt porslin i det populära tv-programmet "Antikrundan". Boken är skriven med utgångspunkt i författarnas erfarenhet som antikhandlare, såväl i Sverige som internationellt.
Ytterligare författare: Gremner, Anna
Ytterligare författare: Gremner, Björn