Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bedövarna

Bedövarna

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 360 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127133648
Titel
Bedövarna
Författare
Anna Enquist
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2013
Omfång
360 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 215 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
548 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med sitt slipade språk och spänningsskapande dramaturgi som placerar ut vändpunkter och ledtrådar på exakt rätt ställe blir boken en bladvändare av rang och nästintill omöjlig att lägga från sig... Bedövarna riktigt drabbande läsning om gömda sår och sönderfallande relationer.
Malin Lindroth, Göteborgs-Posten
Bedövarna kunde förverkligas sedan Anna Enquist fått en inbjudan från Universitetssjukhuset i Amsterdam att följa arbetet på en valfri avdelning. Hon valde narkosavdelningen. Hon hade länge fascinerats av motsättningen mellan psykoanalys, som har till syfte att frilägga/frigöra smärta, och anestesi, vars mening tvärtom är att ta bort smärta.
Bedövarna kretsar, som så ofta hos Enquist (Mästarprovet och Isbärarna) om konflikter, ihjältigna hemligheter och svårövervunna, underjordiskt fortverkande trauman inom en familj.
Allard Schuurman utbildar sig till psykiater och går i obligatorisk analys hos den nyblivne änklingen Drik de Jong. Men Allard vet inte hur han ska hantera andras smärta och väljer att hoppa psykiatriutbildning för att bli narkosläkare. Driks syster Suzan, som är narkosläkare, blir hans handledare och de inleder ett omöjligt förhållande.

Enquist ... är en driven och medryckande författare och att hennes språkliga fullödighet skapar driv och knivskarp psykologisk skärpa i den här berättelsen om hur döden griper in i en till synes välordnad vardag makar, syskon och vänner emellan. I sin motivkrets, i sin förankring i en välutbildad övre medelklass och sin självklara hemhörighet i ett psykoanalytiskt betraktelsesätt påminner Enquists roman en hel del om författarparet Paul Auster/Siri Hustvedt, även på det sättet som ofta hos Auster att det är en oväntad händelse som startar ett okontrollerat händelseförlopp.... Anna Enquist har verkligen trängt in i läkararbetet och hennes skildringar av olika moment och förlopp är oupphörligt fascinerande att ta del av. Det mest imponerande är hur Enquist lyckas med det svåra konststycket att gestalta hur arbetet och dess intima närhet till liv och död påverkar de berörda psykiskt och ingriper i deras vardag och privatliv. I den meningen slår Enquist en helt egen bro över från psykologi och analys till operatörers och narkosläkares blodiga och bultande arbetsmiljö och det är inte svårt att förstå att den här boken blivit en stor framgång i Nederländerna. Den ökar våra kunskaper om livet i dubbel mening.
Jan A Johansson, Norra Skåne

"En intrikat roman, raffinerat komponerad, psykologiskt mogen."
Jan Karlsson, Hallandsposten
"... ett rikt persongalleri som oupphörligen fängslar och på skilda sätt belyser temat ... Person- och miljöskildringen är lysande och händelserna engagerande och spännande mitt i tragiken. En stor läsupplevelse!"
Karin Engvén, BTJEn stor läsupplevelse!Karin Engvén, BTJ