-
Den tekniske kockens experimentella kokbok 11...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Jure. 2014. 91 s. Förlagsband. 21 x 27,5cm. Pärmen har lätt ytslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172235892
- Titel
- Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
- Författare
- Hegg, Per-Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 275 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
9789172235892 -
Cajsa Wargs kokbok man tager vad man haver
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Klassikerförlaget. 1999. 256 s. Förlagsband. 15 x 23,5cm. Inlagan i nyskick. Pärmen har lätt ytslitage. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171023742
- Titel
- Cajsa Wargs kokbok : Man tager vad man haver
- Författare
- Cajsa Warg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 547 g
- Språk
- Svenska
9789171023742 -
Kokbok för kannibaler
Inbunden bok.
Nära nyskick. Fabel. 1979. 144 s. Förlagsband. 11 x 18,5cm. Mycket små bruksspår. swe text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146195068
- Titel
- Kokbok för kannibaler
- Förlag
- Göteborg : Fabel ; [Stockholm] : [Wahlström & Widstrand (distr.)
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
9146195068 -
Hemmets kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedt. uppl.50. 1993. 884 s. Förlagsband. 16,5 x 24,5cm. Pärmen har mycket lätta bruksspår.. Inlagan i nära nyskick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119233929
- Titel
- Hemmets kokbok
- Författare
- Gunnel Bergensjö-Hjelm
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 884 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1914 g
- Språk
- Svenska
9789119233929 -
The Sopranos kokbok sammanställd av Artie Buc...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma. 2003. 200 s. Förlagsband. 19,5 x 25cm. Inlagan i nyskick. Pärmen har något ytslitage. Svensk text. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841922
- Titel
- Sopranos kokbok : Sammanställd av Artie Bucco
- Författare
- Allen Rucker - Michele Scicolone
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 240 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det har blivit dags att summera tv-året. Självklar etta: 'Sopranos' (SVT). Bara bättre och bättre. Som thriller, som drama, som svart komedi." Så skrev Jan Olov Andersson i Aftonbladet. Och nu kommer kokboken! Med humorn och realismen från TV-serien lär dig Sopranos kokbok att laga mat som en italiensk 'Mama' och att äta som en mafioso. Den är som TV-serien, fast med recept!
"En underbar kokbok! Recepten från Neapel är enkla, lockande och lätta att laga. Texten är kul, varm och underhållande", skrev författaren och restaurangägaren Frank Pellegrino från New York om den amerikanska utgåvan. Ja, här får vi möta människorna och familjerna i Soprano-klanen, läsa om deras mattraditioner från det gamla landet, om Artie Buccos restaurang Nuevo Vesuvio i New Jersey, ständig träffpunkt för Tony och de andra.
Ur innehållet: kokkonsten i Neapel, Sopranos familjetraditioner (Corrado jr.); söndagmiddag (Janice Soprano); mat till familjen (Carmela S.); Mia cucina (Artie Bucco); mat för hela klanen (Charmaine Bucco); Ilska, skuld, ensamhet och mat (Dr. Jennifer Melfi, psykologen); min mammas mat (Paulie); mat för passion ( Adriana La Cerva); grilla på italienska (Anthony Soprano), "Om jag inte kan äta kan jag lika gärna dö" (Bobby Bacala).
Sammanlagt 101 lättlagade italienska rätter: förrätter, huvudrätter, pasta, kyckling, kött, skaldjur - allt det goda vi längtar efter! Dessutom mattips, italienska traditioner, kuriosa m.m. En generös bok!
9789151841922 -
Bosöns kokbok
Häftad bok.
Nära nyskick. SISU idrottsböcker. 2012. 171 s. 20 x 26cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186323509
- Titel
- Bosöns kokbok
- Författare
- Lundström, Petra
- Förlag
- SISU Idrottsböcker
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matkunskap och läckra recept för hälsa och prestation
Smakfulla fotografier, goda recept och kunskapen du behöver för att skräddarsy den perfekta matsedeln för alla i familjen – idrottare såväl som stillasittare. Bosöns kokbok gör dig till ett kostkunnigt proffs i ditt eget kök.
En måltid ska innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. En måltid ska både se läcker ut och smaka gott och dessutom innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. Måltiderna till en idrottande tonåring måste täcka energibehovet utan att hon eller han för den skull ska behöva äta gigantiska portioner. Och omvänt – en mer stillasittande familjemedlem ska inte behöva nöja sig med några tuggor. Måltiden ska vara en njutning för alla.
Vad och vem ska man tro på?
Det är nästan ett heltidsjobb att följa alla tips och råd som finns kring mat. Olika dieter och kosttrender avlöser varandra. Men i stället för trender och dieter behövs en förståelse för mat, hur och vad den påverkar, vilka konsekvenserna blir av att äta för mycket respektive för lite. Kokboken inleds därför med en enkel teoridel med fakta och tips. En grundläggande kunskap om mat skapar möjlighet att göra aktiva val för optimal hälsa och prestation. Oftast räcker det med några få ändringar i måltidens sammansättning för att måltiden ska anpassas till olika individers energi- och näringsbehov.
Bosöns kokbok kan läsas och användas av alla som är intresserade av matens betydelse för hälsan, alla som gillar god mat och vill prestera i vardagen. Recepten är indelade i huvudmål (frukost, lunch och middag), mellanmål och efterrätter. Boken är rikt illustrerad med läckra bilder.
Bosön är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum.
I Bosöns utbildningskök som invigdes 2011 har lag, grupper, individuella idrottare och företag möjlighet att kombinera praktik och teori om kost och näringslära. Bosöns kokbok är en del av Riksidrottsförbundets satsning på idrottsnutrition.
9789186323509 -
Herbalife Nutritions Kokbok - 80 signaturrece...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Herbalife nutrion. uppl.1. 2020. 198 s. Förlagsband. 21,5 x 21,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
91:an kokbok det bästa av svensk husmanskost
Inbunden bok.
Nära nyskick. Egmont Kärnan. 2005. 60 s. Spiralinbunden. 18 x 20,5cm. Pärmen har lätta tryckmärken på baksidan. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172696976
- Titel
- 91:an Kokbok : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Martin Carlenstam
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 207 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan gammal svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om, men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god humanskost på väg att försvinna. Därför vill vi med hjälp av kocken Martin Carlenstam, sous chef på restaurang Prinsen i Stockholm, slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott i den här boken.
9789172696976 -
Herbalife Nutritions Kokbok - 80 signaturrece...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Herbalife nutrion. uppl.1. 2020. 198 s. Förlagsband. 21,5 x 21,5cm. Pärmen har lätta hörnmärken. Inlagan i nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
91:an kokbok det bästa av svensk husmanskost
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Egmont Kärnan. 2005. 60 s. Spiralinbunden. 18 x 20,5cm. Pärmen har lätta bruksspår. Inlagan i nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172696976
- Titel
- 91:an Kokbok : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Martin Carlenstam
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 207 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan gammal svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om, men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god humanskost på väg att försvinna. Därför vill vi med hjälp av kocken Martin Carlenstam, sous chef på restaurang Prinsen i Stockholm, slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott i den här boken.
9789172696976 -
Barnens stora kokbok laga mat med barnen : [m...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Globe. 2010. 304 s. Förlagsband. 22 x 28cm. Inlagan i nära nyskick. Ett pärmhörn lätt stött. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171662040
- Titel
- Barnens stora kokbok : laga mat med barnen
- Författare
- Graimes, Nicola
- Förlag
- Globe förlaget
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 304 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 282 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Barnens stora kokbok: laga mat med barnen har över 150 läckra steg-för-steg-recept.
9789171662040 -
Första måltidsboken en kokbok för hungriga ba...
Inbunden bok.
Gott skick. Rabén & Sjögren. 2011. 159 s. Förlagsband. 19,5 x 21,5cm. Pärmen har ytslitage. Inlagan i nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129677379
- Titel
- Första måltidsboken en kokbok för hungriga barn och deras föräldrar
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 218 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 565 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Johanna Westman är alla småbarnsföräldrars bästa vän i köket! Uppföljaren till Första och Andra Mosboken. När barnet ska gå från mos till riktig mat är detta den perfekta boken.
"Det är lätt att bli en matcurlande förälder. Man lagar älsklingsrätter, belönar med glass, faller för reklamkampanjer, korvtjatet, snabbmatskedjornas sluga tricks och sin egen trötthet. Väl inne i halvfabrikatsträsket är resan ur det en tung golgatavandring. När barnet för tredje gången ratat dina hemrullade köttbullar med uppmaningen 'Jag vill ha riktiga köttbullar' - det vill säga de frysta i storpack - ja, då är man inte så kaxig. Det bästa är att aldrig ge sig in i det där träsket. Att lägga en bra matgrund som bygger på riktiga råvaror är som att ge en omsorgsfull passning precis framför mål och göra sitt barn till en vinnare. Man gör inga mål utan är ett bra försvar (nyttig mat) och en trygg, stadig backlinje - och det är det som är din roll genom att servera det som ditt barn behöver. Livet är inte ett sprintlopp, det är en maratonlöpning, och maten måste vara därefter. Det betyder inte att du ska bli slav under nyttodieter eller bli en hälsokostfascist. Våra farföräldrar la upp en bra diet för sina barn utan att ens kunna stava till glykemiskt index. Sunt förnuft är ledordet."
/Johanna Westman - matcoach i vardagen
Ur boken, som innehåller frukost-, lunch-, mellanmåls- och middagsrecept:BlåbärspannkakorSmoothie Quesadillas med rotfruktsfyllning Pytt i panna Italienska bönbiffar Avokadodipp Nyponsoppa Scones TekakorThailändsk fisksoppaFiskpinnarLaxburgarePasta carbonaraWallenbergareKöttfärslimpa
9789129677379 -
Adrians skafferi familjens kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Rubin. 2014. 153 s. 21,5 x 28,5cm. Pärmen små bruksspår. Inlagan i nära nyskcik. Namnad. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163757105
- Titel
- Adrians skafferi : familjens kokbok
- Författare
- Larsson, Veronica
- Förlag
- Rubin Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 290 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 978 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Släpp in barnen i köket och laga mat tillsammans! Matlagning behöver inte vara så svårt eller komplicerat. Alla vuxna och barn, oavsett förkunskaper, kan tillsammans laga recepten med hjälp av anvisningarna. I "Adrians skafferi" är recepten baserade på mat och desserter som älskas av både stora och små.
Ett litet urval ur "Adrians skafferi": Fransk köttgryta, kokta blåmusslor och crème brulée. Italiensk lasagne, gourmetpizza och tiramisu. Amerikanska crab cakes, cheeseburgare och cheesecake. Japansk sushi och teriyakimarinerad laxfilé. Thailändsk pad thai, satay med jordnötssås och stekt banan med vaniljglass. Svenska köttbullar med potatismos och brunsås, kalops och frasig äppelpaj. Välkommen in i "Adrians skafferi"!
9789163757105 -
Carl Butlers kokbok fortsättningen
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedt. uppl.1. 1991. 127 s. Förlagsband. 22 x 29,5cm. Inlagan i nyskick. Pärmen har ett litet tryckmärke fram. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119133922
- Titel
- Carl Butlers kokbok : fortsättningen
- Författare
- Butler, Carl - Pihl, Ove - Durehed, Lennart
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
9789119133922 -
Äppelboken (Prevents kokbok med äppelrecept)
Inbunden bok.
ISBN 9175228793
Nära nyskick. Prevent. 40 s. Förlagsband. 16 x 24,5cm. 36 olika recept med äpplen på ett eller annat sätt. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9175228793 -
Kokbok för världens viktigaste matgäster
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bergkvist Publishing. cop. 2015. 336 s. 22 x 30cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187945014
- Titel
- Kokbok för världens viktigaste matgäster 1
- Författare
- Bergkvist, Pär - Back, David
- Förlag
- Bergkvist Publishing AB
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 217 x 293 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1569 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Kokbok för världens viktigaste matgäster #1 – den gröna boken – finns över 200 recept på supergod skolmat med tillbehör, anpassade för 4 och 100 portioner, och den varvas med inspirerande bilder och matminnen. Recepten är inkomna från 36 olika kommuner i Sverige. Därefter genomgångna och upplagade av matstylist Linda Dahl
9789187945014 -
Andra mosboken en kokbok för hungriga bebisar...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Rabén & Sjögren. 2009. 92 s. Förlagsband. 17 x 17cm. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129674187
- Titel
- Andra Mosboken
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 6 x 6 mm Ryggbredd 5 mm
- Vikt
- 200 g
- Språk
- Svenska
9789129674187 -
Kokbok GI-noll! [hälsokosten som retar alla l...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Norstedt. 2010. 127 s. Förlagsband. 19,5 x 28,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113031781
- Titel
- Kokbok : GI-noll! : hälsokosten som retar alla läkare
- Författare
- Sten Sture Skaldeman
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 286 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
9789113031781 -
Kokbok GI-noll - hälsokosten som retar alla l...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Prisma. uppl.1. 2009. 127 s. Förlagsband. 19,5 x 29cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851945
- Titel
- Kokbok: GI-noll! : hälsokosten som retar alla läkare
- Författare
- Sten Sture Skaldeman
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 286 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna revolutionerande kokbok bevisar Sten Sture Skaldeman att det kan vara en härlig upplevelse att äta sig frisk, smal och stark. Författaren har ätit bort allvarliga sjukdomar och 65 kilo fett genom att äta rätt. Nu får du tillgång till hans unika hälsorecept!
Sten Sture Skaldeman är expert på våra far- och morföräldrars mat. Han vet hur vi åt innan vi blev feta och sjuka, och hur vi kan äta oss fria från de sjukdomar vi redan skaffat oss. Han har hjälpt tusentals människor att äta sig till hälsa. Receptet är det enklast möjliga: ät naturlig och oprocessad mat, var inte rädd för fett och laga allt från grunden. I Kokbok: GI-noll! finns ett dussin kapitel med näringsrika och goda recept som utplånar alla välfärdssjukdomar. Allt baserat på tidigare generationers kunskap om naturlig och obehandlad mat.
"Du äter den mat du är avsedd att äta. Resultatet kommer snabbt. Du blir av med övervikt och åldersdiabetes. Du besegrar tarmproblem och dålig sömn. Du lindrar migrän och ledsmärtor. Och du får ett immunförsvar som står emot allting.
Vi ska inte äta som hobby! Vi ska äta för att ge kroppen näring. Men det är en stor fördel om denna näringsrika mat smakar gott. Därför har jag skrivit denna bok. Här finns inga tomma kalorier och inga fettsnåla industriprodukter, bara mat som smakar mat."
Så glöm antioxidanter och allt som har med oxidativ stress att göra. Ät dig frisk och osårbar på näringstät animalisk mat. Då får du tillbaka den hälsa och den vitalitet som du glömt att du en gång hade.
"Maten ska vara din medicin", sa den antike läkaren Hippokrates.
9789151851945 -
Fars kokbok [om konsten att krydda, bränna oc...
Inbunden bok.
Hyggligt skick. Williams. 1974. 64 s. Förlagsband. 18 x 15cm. Pärmryggen är något sliten i kanterna. Inlagan något lös och lite knäckt på slutet.. Illustrerad. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9131003397
- Titel
- Fars kokbok : [om konsten att krydda, bränna och blanda]
- Författare
- Ström, Bo A., pseud.
- Förlag
- Bromma : Williams
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
9131003397 -
Vinter hos Wood en kokbok från höstmörkrets i...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Norstedts. [2020]. 187 s. Förlagsband. 19,5 x 26,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113108711
- Titel
- Vinter hos Wood : en kokbok från höstmörkrets inträde till vårljusets återkomst
- Författare
- Wood, Sofia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 198 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat med omtanke - för regniga tisdagar i november, för en avslappnad jul, ett vackert nyår och en social men plånboksvänlig start på det nya året. En bok för den som vill göra den mörka årstiden ljusare, varmare och oändligt mycket godare.
Sofia Woods vinterbok låter både högtider och vardag sprida ljus i mörkret och inleds när höstrusket tagit sitt definitiva grepp om oss, i en mysig allhelgonamiddag. Hon fortsätter via kyliga dagar när tiden är knapp, till advent, jul och nyår på vägen mot vårljuset. Här samsas recept med tips och tankar om dekorationer och dukningar. Lika mycket som författaren älskar att göra advent i hem och kök njuter hon av att städa bort julen och låta hemmet och matsedeln göras redo för våren.
Sofia Woods värld, som känns igen från hennes debut Chez Wood, är ombonad och välkomnande, sinnlig och genomtänkt. Recepten är förvånansvärt enkla men otroligt goda. Här blandas mestadels vegetariskt med en del fisk och skaldjur samt enkla veganska rätter.
Det här blir något mer än en julkokbok, även om den rymmer en mängd advents- och julrecept, det är en vinterbibel att återvända till år efter år.
9789113108711 -
Simplissime världens enklaste kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tukan förlag. [2016]. 383 s. Förlagsband. 20,5 x 25,5cm. Inlagan i nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176177518
- Titel
- Simplissime : världens enklaste kokbok
- Författare
- J.-F. Mallet
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 255 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första hjälpen för novisen vid spisen!
Här kommer en oumbärlig köksbibel för alla oerfarna och nyblivna hemmakockar. Med den här bokens extremt tydliga steg för steg-recept bygger man upp en gedigen grund för vidare experiment i köket.
Perfekt present till nyblivna studenter, de som just flyttat hemifrån, tonåringar som börjar ta mer ansvar hemma och alla andra som ännu inte lyckats erövra köksregionerna. Eller varför inte sätta den i händerna på dem som alltid står och tittar på nära andra lagar maten?
Detta är förstås också den perfekta vardagsmatskokboken och en enorm källa till uppslag och idéer när man undrar: Vad ska vi äta till middag?
Förrätter, tilltugg, kött, fisk, fågel, grönsaker och efterrätter här kommer resurser för såväl vardag som fest!
Jean-Francois Mallet är kock och matfotograf. Hans kokbok Simplissime har blivit en enorm succé i hemlandet Frankrike där en hel serie kokböcker på temat Simplissime skapats.
9789176177518 -
Bullens klassiska kokbok – Hyllad av generati...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. B Wahlströms. 2003. 307 s. 23 x 23cm. Omslaget har lite kantslitage. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132329388
- Titel
- Bullens klassiska kokbok
- Författare
- Berglund - Erik - Berglund - Elsa
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 322 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 230 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1004 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erik "Bullen" Berglund (1887-1963) förknippas kanske numera mest med den klassiska konserverade pilsnerkorven, men Bullen var förutom skådespelare också en mycket kunnig kock, utbildad vid Le Chapon fin i Bordeaux och Claridges Hôtel i Paris. Han arbetade på Grand Hôtel i Stockholm och gav ut tre kokböcker.
Detta är en nyutgåva av Bullens klassiska kokbok från 1930 och innehåller mer än 500 recept. Ingenting i texten är ändrat sedan originalutgåvan och varje ingrediens är skriven på ny rad på Bullens karaktäristiska vis.
Recepten är till största delen inriktade på husmanskost men innehåller också kulinariska läckerheter. Korvrecept blandas med tips om rysk kaviar.
Bullens klassiska kokbok är en ovärderlig inspirationskälla för alla som vill njuta av de genuint klassiska maträtterna. En kultbok som i högsta grad är användbar än idag.
9789132329388 -
Kokbok GI-noll - hälsokosten som retar alla l...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Prisma. uppl.1. 2009. 127 s. Förlagsband. 19,5 x 29cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851945
- Titel
- Kokbok: GI-noll! : hälsokosten som retar alla läkare
- Författare
- Sten Sture Skaldeman
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 286 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna revolutionerande kokbok bevisar Sten Sture Skaldeman att det kan vara en härlig upplevelse att äta sig frisk, smal och stark. Författaren har ätit bort allvarliga sjukdomar och 65 kilo fett genom att äta rätt. Nu får du tillgång till hans unika hälsorecept!
Sten Sture Skaldeman är expert på våra far- och morföräldrars mat. Han vet hur vi åt innan vi blev feta och sjuka, och hur vi kan äta oss fria från de sjukdomar vi redan skaffat oss. Han har hjälpt tusentals människor att äta sig till hälsa. Receptet är det enklast möjliga: ät naturlig och oprocessad mat, var inte rädd för fett och laga allt från grunden. I Kokbok: GI-noll! finns ett dussin kapitel med näringsrika och goda recept som utplånar alla välfärdssjukdomar. Allt baserat på tidigare generationers kunskap om naturlig och obehandlad mat.
"Du äter den mat du är avsedd att äta. Resultatet kommer snabbt. Du blir av med övervikt och åldersdiabetes. Du besegrar tarmproblem och dålig sömn. Du lindrar migrän och ledsmärtor. Och du får ett immunförsvar som står emot allting.
Vi ska inte äta som hobby! Vi ska äta för att ge kroppen näring. Men det är en stor fördel om denna näringsrika mat smakar gott. Därför har jag skrivit denna bok. Här finns inga tomma kalorier och inga fettsnåla industriprodukter, bara mat som smakar mat."
Så glöm antioxidanter och allt som har med oxidativ stress att göra. Ät dig frisk och osårbar på näringstät animalisk mat. Då får du tillbaka den hälsa och den vitalitet som du glömt att du en gång hade.
"Maten ska vara din medicin", sa den antike läkaren Hippokrates.
9789151851945 -
Leva livet Lill-Babs kokbok
Inbunden bok.
Nära nyskick. ICA bokförlag. 2003. 90 s. Förlagsband. 23,5 x 27,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423751
- Titel
- Leva livet
- Författare
- Barbro Svensson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 632 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I samband med att Lill-Babs går in på sitt femtionde år som artist i år har hon sammanställt sina favoritrecept. Barbro Svensson har samma inställning till mat som musik. Med den nyfikenhet, entusiasm och översvallande energi som utmärker hennes scenframträdanden intar hon även köket. Alla hennes favoritrecept har också en historia. Recepten har en kort inledande text och boken visar också bilder med tillbakablickar. Vad som förenar Lill-Babs, artisten, med Barbro Svensson, kocken, är en omättlig aptit på livet! Ca 50 färgfoton, ca 35 recept.
9789153423751 -
Flickornas egen kokbok läckra recept att laga...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Karrusel. 2011. 96 s. Spiralinbunden. 22 x 25,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788792710956
- Titel
- Flickornas egen kokbok
- Förlag
- Cargo Int.
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 224 x 258 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 533 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här kokboken finns massor av läckra recept som du lan laga och baka själv.
Boken er både vacker och användvar - en perfekt present till flickor i alla åldrar.
9788792710956 -
Min första kokbok [jag lär mig laga mat steg-...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Tukan. 2013. 128 s. Förlagsband. 22 x 28cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174017984
- Titel
- Min första kokbok : jag lär mig laga mat steg-för-steg
- Författare
- Sonia Moore
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 224 x 285 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 909 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ den här kokboken sida för sida och lär dig att laga mat!
Min första kokbok är en steg för steg-bok i dubbel bemärkelse. Delvis illustreras momenten i alla recept med steg för steg-bilder och delvis är hela boken indelad så att man steg för steg bygger upp sina kunskaper och färdigheter allt eftersom man arbetar sig genom boken. (Man måste dock inte följa hela boken i kronologisk ordning om man inte vill.)
Boken inleder med enkla recept som inte bara resulterar i mat utan också i att man lär sig grundläggande färdigheter i matlagning och allt eftersom man avancerar genom boken, avancerar man även i matlagningskonsten.
Denna är indelad efter olika slags mål mat: frukost, lättare smårätter, huvudrätter och efterrätter samt kakor. Avslutningsvis får man tips på hur man sätter ihop en trerätters meny, ordnar en picknick och fixar en fest.
I Min första kokbok presenteras tekniker och recept tydligt och enkelt så att det blir roligt och lätt att lära sig laga mat själv. Här finns 100 recept som tar barnen från att skära och hacka till att koka ägg; till att steka omelett och pannkakor; till att fixa en pastasås; till att marinera och tillaga kyckling.
Format: 220x281mm
9789174017984 -
Lätt som en plätt kokbok för hungriga upptäck...
Inbunden bok.
Gott skick. Rabén & Sjögren. 1995. 61 s. Förlagsband. 21,5 x 25,5cm. Ett antal hundöron på inlagan. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129629170
- Titel
- Lätt som en plätt : kokbok för hungriga upptäckare
- Författare
- Halvarsson, Bernt - Eklund, Lasse
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
9789129629170 -
Pluras kokbok Provence - Kungsholmen - Koster
Häftad bok.
Nära nyskick. Norstedt. uppl.3. 2014. 191 s. Danskt band. 15,5 x 19cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113058597
- Titel
- Pluras kokbok : Provence, Kungsholmen, Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 191 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 409 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras konster i köket är numera vida berömda och denne ständigt aktuelle musiker syns ofta i matlagningsprogram och mellan pärmarna på kokböcker för livsnjutare. I ett nytt och plånboksvänligt smartformat kan alla nu njuta av Pluras allra första kokbok - kanske den som ligger honom närmast om hjärtat. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna; medelhavsmat i Provence, fisk och skaldjur på Koster och husmanskost hemma på Kungsholmen. Köp en billig biljett och följ med på Pluras första matresa!
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
9789113058597 -
Barnens skafferi en kokbok för hela familjen
Inbunden bok.
Mycket gott skick. ICA bokförlag. 2000. 95 s. Spiralinbunden. 25,5 x 20cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153421597
- Titel
- Barnens skafferi
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en kreativ kokbok för hela familjen som presenterar annorlunda vardagsmat på ett roligare sätt. Med hjälp av Barnens skafferi gör du den vanliga vardagsmaten både annorlunda och roligare. Recepten är enkla och illustrerade med bilder och passar såväl barn som föräldrar. Idén till boken springer ur behovet som alla föräldrar har - maten ska vara god, nyttig och näringsriktig. Dessutom ska det gå fort och ge barnen stor aptit. drygt 40 recept, genomillustrerad med fyrfärgsillustrationer.
9789153421597
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn