Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dottern : en berättelse om folkhemmets upplösning

Dottern : en berättelse om folkhemmets upplösning

Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 1 uppl. 2020. 264 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

I Brunnsvikens vattenbryn simmar kricka, vigg och brunand. De kommer att simma där om tusen år också, tänker Elsa. Hon säger att när faderns aska nu läggs i jorden bredvid Sveas, som lades bredvid Gunnars, som lades bredvid Gunnars bröder och mor, då är han den siste av dem som kommer att ligga under en gravsten. De stannar och ser ut över vattnet. Hon säger att fadern nog tyckte om tanken på den där stenen, det solida i den. Så nära materien var han att den liksom lösgjorde sig ur det materiella och blev till idé.

Dottern är Lena Anderssons uppföljare till den hyllade romanen Sveas son. Nu möter vi folkhemmets barnbarn. Inte minst får vi följa Ragnars dotter Elsa på hennes väg ut i livet, från barnets undran inför världen till den unga kvinnans konfrontation med tidens nya idéer och tänkesätt. Alltmedan folkhemmet, såsom hennes far såg det, sakta löses upp och dess syn på människan, samhället och tillvaron på alla sätt utmanas.

Lena Andersson (f 1970) är skribent och författare. Romanen Egenmäktigt förfarande (2013) erhöll Augustpriset och SvD:s litteraturpris och blev också Lena Anderssons stora genombrott bland läsarna. Dottern en berättelse om folkhemmets upplösning är hennes åttonde roman och en fortsättning på Sveas son en berättelse om folkhemmet (2018).

"Lena Anderssons romaner kommer att bli klassiker." (Expressen).

AV LENA ANDERSSON: Var det bra så? / Duktiga män och kvinnor / Du är alltså svensk? en triptyk / Duck City / Slutspelat / Förnuft och högmod : artiklar - prosa - pjäser / Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek / Ingens mamma (antologi) / Utan personligt ansvar / Allvarligt talat / Mer allvarligt talat / Egentligheter (med Dan Wolgers) / Allt allvarligt talat / Verkligheten och resten : krönikor 2015-2017 Sveas son: en berättelse om folkhemmet / Dottern : en berättelse om folkhemmets upplösning / Resten av verkligheten : utkast till en världsbild : texter 2018-2021 / Koryféerna : En konspirationsroman.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177952787
Titel
Dottern : en berättelse om folkhemmets upplösning
Författare
Andersson, Lena
Förlag
Bokförlaget Polaris
Utgivningsår
2020
Omfång
264 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 208 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
420 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Lena Anderssons romaner kommer att bli klassiker." Expressen     I Brunnsvikens vattenbryn simmar kricka, vigg och brunand. De kommer att simma där om tusen år också, tänker Elsa. Hon säger att när faderns aska nu läggs i jor­den bredvid Sveas, som lades bredvid Gunnars, som lades bredvid Gunnars bröder och mor, då är han den siste av dem som kommer att ligga under en gravsten. De stannar och ser ut över vattnet. Hon säger att fadern nog tyckte om tanken på den där stenen, det solida i den. Så nära materien var han att den liksom lösgjorde sig ur det materiella och blev till idé. Dottern är Lena Anderssons uppföljare till den hyllade romanen Sveas son. Nu möter vi folkhemmets barnbarn. Inte minst får vi följa Ragnars dotter Elsa på hennes väg ut i livet, från barnets undran inför världen till den unga kvinnans konfrontation med tidens nya idéer och tänkesätt. Alltmedan folkhemmet, såsom hennes far såg det, sakta löses upp och dess syn på människan, samhället och tillvaron på alla sätt utmanas. 
Lena Andersson (f 1970) är skribent och författare. Romanen Egenmäktigt förfarande (2013) erhöll Augustpriset och SvD:s litteraturpris och blev också Lena Anderssons stora genombrott bland läsarna. Dottern en berättelse om folkhemmets upplösning är hennes åttonde roman och en fortsättning på Sveas son en berättelse om folkhemmet (2018).

Ytterligare medarbetare:
Författare: Andersson, Lena
Designers: Möllersten, Lukas