Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ögonblick. Dikter 1971-78

Ögonblick. Dikter 1971-78

Bonniers. 1978. Inbunden med skyddsomslag, 63 sidor, 280 gram.

Mycket gott skick. Recension från bloggen;
"Litteraturtokig"

onsdag 2 september 2015
Ögonblick; dikter av Anders Österling
Jag fortsätter med nästa diktsamling från faster Helgas bokhylla. Faster hade bra smak och valde alltid saker och ting med hög kvalitet, såväl kläder, som möbler och littertur.

I Österlings diktsamling fastnar jag för att han var född i Helsingborg, Skåne och i hans dikter förekommer anspelningar av Skåne som är mycket intressanta att ta del av. Diktsamlingen är en utav hans sista skrivna samlingar och det finns en vemodighet i dem och en nostalgi i form av minnen som gör sig påminda. Anspelningar på sex förekom i Österlings tidigare dikter, men jag finner dem även mycket tydliga här. Läs bara inledningsdikten Hasselstigen eller Miniatyr så förstår du vart han är på väg. I dikterna finns även ålderdomen som ett tydligt motiv.

Morgon i Viken är av extra stor betydelse för mig då jag har varit i just de trakterna i sommar och dikten ger mig en mer personlig upplevelse av den. Precis som Gullberg använder sig Österling av grekisk mytologi i sina dikter samt andra områden kring medelhavet har en stor betydelse. Detta är en författare som föddes år 1884 och dog år 1981. Under dessa 97 år var han med om två världskrig och en massa tekniska framsteg (TV:n, satelliten). Han upplevde i princip hela 1900-talet vilket är fantastiskt. Jag får verkligen lust att läsa något från hans tidigare verk och se om han även där höll sig kvar på jorden. För trots denna omtumlande tid han levde i finns det en jordnära ton i dikterna vilket är skönt. Lät han sig inte påverkas?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100436887
Titel
Ögonblick : dikter 1971-78
Författare
Österling, Anders
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1978
Språk
Svenska