Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Rätt inställning till regn

Rätt inställning till regn

Inbunden bok Massolit Förlag. 1 uppl. 260 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Damm Förlag. 1:a svenska uppl. 2008. 250 s. Inbunden. Tredje delen i serien om Isabel Dalhousie. Om man ska stå ut med det skotska klimatet måste man ha rätt inställning till regn. Precis som att man måste lära sig att göra det bästa av sin situation om man vill bli lycklig. Men, enligt hushållerskan Grace, är inte Isabel Dalhousie rik, snygg, snäll och ensam bra på att ta tillvara sina chanser. I Isabels liv är det för mycket eftertanke och för lite handling. Isabel Dalhousie är en mästare på moraliska frågor. Hon är redaktör för en filosofisk tidskrift och tillbringar en stor del av sin tid med att fundera över hur hon ska förbättra sina vänners liv. Hon har Grace, hushållerskan, som hon vill ge en trygg framtid. Hon har Cat, systerdottern, som precis inlett ett nytt förhållande med en arbetsnarkoman som bor hemma hos sin mamma. Och nu också ett amerikanskt par, Tom och Angie, som också verkar behöva Isabels hjälp. Och så är det Jamie, Cats förra pojkvän, en begåvad musiker som är fjorton år yngre än Isabel. Efter en helg tillsammans med Jamie upptäcker Isabel andra sidor, både av sig själv och av sina närmaste vänner. - Alexander McCall Smith, född 24 augusti 1948 i Sydrhodesia (i nuvarande Zimbabwe), är en brittisk författare och världsledande jurist med inriktning på medicinsk etik. McCall Smith växte upp i Zimbabwe och har levt i Botswana, där han påbörjade sin juristutbildning vid det nationella universitetet. Han studerade vid universitetet i Zimbabwe och i Skottland. Han är idag professor emeritus i medicinsk juridik vid universitetet i Edinburgh, och var fram till 2002 medlem av det etiska rådet för British Medical Journal. Framgången han rönte som skönlitterär författare tvingade honom att ta avsked från den akademiska karriären. Andra hedersuppdrag han haft, är som vice ordförande för Human Genetics Commission i Storbritannien, och ledamot av Unescos International Bioethics Commission. Han är medlem av Royal Society of Edinburgh. Han fick i slutet av 1990-talet genombrott med sina egensinniga böcker om Damernas detektivbyrå och privatdetektiven Mma Ramotswe som lever i Botswana. Tio av böckerna har översatts från engelska till svenska. På engelska har han utgivit ett flertal böcker i många genrer, från juridik, till barnböcker. Serien om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå har sålts i över 14 miljoner exemplar och översatts till 39 språk.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173510400
Titel
Rätt inställning till regn
Författare
Alexander McCall Smith
Förlag
Massolit Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
260 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 210 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
384 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tredje delen i serien om Isabel Dalhousie Om man ska stå ut med det skotska klimatet måste man ha rätt inställning till regn. Precis som att man måste lära sig att göra det bästa av sin situation om man vill bli lycklig. Men, enligt hushållerskan Grace, är inte Isabel Dalhousie - rik, snygg, snäll och ensam - bra på att ta tillvara sina chanser. I Isabels liv är det för mycket eftertanke och för lite handling. Isabel Dalhousie är en mästare på moraliska frågor. Hon är redaktör för en filosofisk tidskrift och tillbringar en stor del av sin tid med att fundera över hur hon ska förbättra sina vänners liv. Hon har Grace, hushållerskan, som hon vill ge en trygg framtid. Hon har Cat, systerdottern, som precis inlett ett nytt förhållande med en arbetsnarkoman som bor hemma hos sin mamma. Och nu också ett amerikanskt par, Tom och Angie, som också verkar behöva Isabels hjälp. Och så är det Jamie, Cats förra pojkvän, en begåvad musiker som är fjorton år yngre än Isabel. Efter en helg tillsammans med Jamie upptäcker Isabel andra sidor, både av sig själv och av sina närmaste vänner. Alexander McCall Smith skriver varmt, eftertänksamt och mycket underhållande om livet i Edinburgh och om moraliska problem vi människor stöter på varje dag. Alexander McCall Smith är författare och älskad över hela världen bland annat för sina böcker om Damernas detektivbyrå. Isabel Dalhousie växer för varje bok och delar en plats med Mma Ramotswe i många människors hjärtan. Tidigare böcker i serien om Isabel Dalhousie: Filosofiska söndagsklubben och Kärlek, vänskap och choklad.