Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Damernas detektivbyrå

Damernas detektivbyrå

Pocketbok. Månpocket. 2006. 236 sidor.

Nyskick. Damernas detektivbyrå är titeln på en serie kriminalromaner av Alexander McCall Smith (i översättning av Peder Carlsson, Yvonne Hjelm med flera) efter namnet på den första boken i serien. Romanerna handlar om Precious Ramotswe, Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, hennes sekreterare Grace Makutsi och mekanikern J.L.B. Matekoni. Serien innehåller än så länge sjutton titlar.
Mma Ramotswe är inte vilken kvinna vem som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget. Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer. Förlupna äkta män, försvunna barn, falska pappor och stulna bilar är problem som Mma Ramotswe löser. Samtidigt får läsaren en unik läsupplevelse, för Alexander McCall Smith har lyckats fånga en mycket speciell känsla. Damernas detektivbyrå ger en bild av ett Afrika vi aldrig mött tidigare; fyllt med stolthet och traditioner.
Alexander McCall Smith, född 24 augusti 1948 i Bulawayo i Sydrhodesia (nuvarande Zimbabwe), är en brittisk författare tillika jurist med inriktning på medicinsk etik.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9170012458
Titel
Damernas detektivbyrå
Författare
McCall Smith, Alexander
Förlag
Månpocket
Utgivningsår
2005
Omfång
235 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
137 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Jag har inte njutit så ohämmat av en bok på mycket länge" Sunday Telegraph

"En alldeles bedårande feelgood-bok" tara

Mma Ramotswe är inte vilken kvinna vem som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget.

Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer. Förlupna äkta män, försvunna barn, falska fäder och stulna bilar - inget är för stort eller för smått för Mma Ramotswe.

Damernas detektivbyrå är ingen vanlig deckare, det är en unik läsupplevelse, ett varmt porträtt av en ovanlig kvinna och en fascinerande bild av ett Afrika vi aldrig mött tidigare, fyllt med stolthet och traditioner.

"Botswanas Miss Marple" The New York Times Book Review

"En unik glädjeläsning" Daily Telegraph

"Mma Ramotswe kommer från totalt oväntat håll, men med så mycket självsäkerhet, charm och klokskap att hon bestämt kommer att räknas till de stora, fast onekligen udda, detektiverna." Sydsvenska Dagbladet

" ... det är inte utan att man tänker på Agatha Christie - med något helt nytt, en ovanlig friskhet och inte minst en överrumplande handling." Helsingborgs Dagblad

Damernas detektivbyrå, som är den första boken i Alexander McCall Smiths serie om Mma Ramotswe, finns på Times Literary Supplements lista: "Världens bästa böcker".