Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Från fjärran land det kom ett bud

Från fjärran land det kom ett bud

Inbunden bok Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 240 sidor.

Mycket gott skick. Recensionsex, stämpel på övre snitt. Inga anteckningar. Skyddsomslag finns i gott skick, litet hack i övre kant. Originalets titel: News from a foreign country came. Översättning: Margareta Eklöf.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170374104
Titel
Från fjärran land det kom ett bud
Författare
Alberto Manguel
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 217 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
433 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Från fjärran land det kom ett bud är en lysande och oroande roman. Den utforskar det personliga och kollektiva onda som döljer sig i »anständiga« människor, en ondska som hjälper till att upprätthålla grymma förtryckarregimer över hela världen. Romanen tar oss med på en resa genom fyra decennier och över lika många kontinenter från det koloniserade Algeriet, via Paris på 1960-talet och militärdiktaturens Argentina på 70-talet, och slutligen till Kanada mot den fasansfulla och förgörande sanning som för alltid sliter sönder familjen Berence. Antoine Berence är en respekterad fransk f.d. arméofficer som bor i Quebec med sin fru och dotter. Hustrun Marianne lämnade sin barndoms Algeriet mot slutet av landets blodiga befrielsekrig för att följa med den mycket äldre Antoine. Den tioåriga dottern Ana, som makarna fått sent i livet, får se hur hennes stillsamma värld rasar samman när historien hinner ifatt hennes far. Vad hände egentligen under åren i Argentina? Och vilka är de spansktalande män som hennes argentinska barnflicka Rebecca, vars hela familj utplånats, umgås med? Från fjärran land det kom ett bud är Alberto Manguels första roman från 1991. Det är en resa in mot mörkret, men det är också en kärleksroman, som känsligt utforskar vad som överhuvudtaget går att få reda på om relationen mellan en man och en kvinna, mellan en far och en dotter.