Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Återhämtning från svåra psykiska störningar

Återhämtning från svåra psykiska störningar

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 384 sidor.

Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen skavda hörn. Svag univerisitetsstämpel på inlagans första blad. Låneficka med stämpel på pärmens insida längst bak i boken. Boken verkar närmast oläst. [rum 2]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127091511
Titel
Återhämtning från svåra psykiska störningar
Författare
Alain Topor
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2001
Omfång
384 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
636 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det finns vetenskapliga studier som visar att många patienter återhämtar sig från svåra psykiska störningar. Ändå fortlever inom psykiatrin föreställningen om exempelvis schizofrenins kroniska förlopp och obotlighet.

Är återhämtning från svåra psykiska störningar möjlig? Vilka faktorer är av vikt i sammanhanget? Vilken befintlig kunskap finns i dag? Dessa frågor behandlas här, och författaren skildrar också en egen närstudie av återhämtningens förlopp. Med hjälp av intervjuer har författaren sökt inhämta de återhämtades eget perspektiv. Vad är det som hjälper människor med svåra psykiska störningar att återhämta sig? Här beskrivs exempelvis medicineringens olika roller, individens eget bidrag liksom betydelsen av sociala relationer till medmänniskor och vad i personalens insatser som upplevs vara till hjälp i återhämtningsprocessen.

Inte minst för professionella inom psykiatriska verksamheter är dessa resonemang mycket betydelsefulla. En central strävan måste vara att undvika att förhindra återhämtningsprocessen och i stället bidra till den. Kanske existerar redan en professionalism som bygger på närhet och engagemang i vården? Författaren framför att det inte finns någon evidensbaserad metod som passar alla människor med samma diagnos. Den drabbade borde kunna erbjudas flera olika metoder.

Boken riktar sig till studerande och professionella inom psykiatrisk verksamhet och socialt arbete.

Alain Topor är leg psykolog och chef för FoU-enheten vid SPO Psykiatrin Södra inom Stockholms läns landsting. Han skriver för närvarande på sin doktorsavhandling vid Institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet, och denna bok är en populariserad svensk version av avhandlingen. Han har tidigare arbetat inom socialtjänst och psykiatri som familjebehandlare, behandlingsansvarig och handledare, samt med FoU. Han har även varit redaktör för olika tidskrifter och har författat flera böcker.