Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Njutningens källor

Njutningens källor

Pocketbok. Lund : Alhambra. 2001. 151 sidor.

Mycket gott skick. Skriven på 1200-talet. Översättning och förord av Astrid Ericson Bahari. Innehåll: Hur kvinnors och mäns organ är uppbyggda; Om samlagskonsten; Om mäns och kvinnors sexuella avvikelser och sjukdomstillstånd; Om män och kvinnor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9188992454
Titel
Njutningens källor
Författare
al-Makhzumi, Harun
Förlag
Alhambra Förlag AB
Utgivningsår
2001
Omfång
156 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
96 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Kvinnan, liksom mannen, är begåvad med egna samlags- och fortplantningsorgan. Hon är ämnad att fullt ut njuta och inte bara underkasta sig kopulation för fortplantningens skull, som vissa falska apostlar har predikat."

Ur Njutningens Källor

"Ljuvt blev oss kvinnan given att besovas", Hjalmar Gullbergs ord kunde ha satts som motto för boken Njutningens källor av dess författare. Med tillägget "given av Allah", ty al-Makhzumi, ansedd arabisk läkare och sexolog, var en from muslim på 1200-talet. Han beskriver sexualiteten som en gudagåva, som män och kvinnor bör ta emot med glädje och tacksamhet. Och observera: han betonar starkt att kvinnan har samma rätt till njutningen som mannen (citerande Profeten fördömer han skarpt könsstympning av kvinnor).

De, i bokstavligaste mening, oförblommerade samlagsskildringarna har ett pedagogiskt syfte: att lära männen vikten av ömhet och hänsyn och rätt teknik. Också kvinnorna får många goda råd. Det har gått 800 år sedan boken skrevs. Under den tiden har sociala, kulturella och religiösa förhållanden förändrats många gånger, och synen på sexualiteten, och på hur den kan skildras, har växlat med tid och plats. Men människorna är sig rätt lika. Eller hur?