Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Guds pil

Guds pil

Inbunden bok.

Nyskick. Inb med skyddsomslag, 377 sidor. Bokförlaget Tranan (Tyskland, 2015). Guds pil bildar tillsammans med Allt går sönder och Inte längre hemma en löst sammansatt trilogi om livet i Nigeria precis på gränsen till, under, och vid upplösningen av det brittiska kolonialväldet. Alla delar går att läsa fristående. Översättning Hans Berggren och med förord av Stephan Larsen. ISBN: 9789187179648 Förlagsny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187179648
Titel
Guds pil
Författare
Achebe, Chinua
Förlag
Bokförlaget Tranan
Utgivningsår
2015
Omfång
377 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
132 x 185 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
502 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ezeulu är överstepräst för guden Ulu och sedan lång tid tillbaka en ­respekterad ledare i de sex byarna i Umuaro i syd­västra Nigeria. Men hans tidigare så ­ohotade position ­utmanas nu på ­flera fronter av rivalerna i ­Umuaro, av ­fienderna i grannbyn, av de vita ­kolonisa­törerna, och till och med av den egna familjen. Ezeulu är en stolt och ­envis man som är övertygad om att han är rätt person att leda sitt folk. Han ­behöver bara visa dem vägen. För visst är han en pil i sin guds båge?

Guds pil utspelar sig i början av 1900-talet. Genom Ezeulus öde berättas en tr­agedi av klassiska mått, om en man som av över­tygelse står upp för sitt folks traditioner men som ­möter övermäktigt motstånd. På Chinua ­Achebes karakteristiska vis skildras ­människornas och samhällets sönderfall med små, ­subtila medel. Romanen gavs ut första gången 1965, men har aldrig tidigare översatts till svenska.

CHINUA ACHEBE föddes 1930 i byn Ogidi i östra Nigeria. Hans genombrott som författare kom med romanen Allt går sönder (Things Fall Apart), som över tid gjort honom till den mest lästa av alla afrikanska författare. 2007 blev han den ­andra författaren någonsin att tilldelas The Man Booker International Prize. Han gick bort i mars 2013, 82 år ­gammal.

­Guds pil bildar tillsammans med Allt går sönder och Inte längre hemma en löst sammansatt trilogi om livet i Nigeria precis på gränsen till, under, och vid upplösningen av det brittiska kolonial­väldet. Alla delar går att läsa fristående.

Översättning: HANS BERGGREN är ­översättare från ­engelska och portugisiska. Han har översatt bland andra José Saramago, Salman Rushdie och Wole Soyinka.

Förord: STEPHAN LARSEN undervisar i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet, med särskild inriktning på postkolonial litteratur.