Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mitt liv som förrädare/Sex systerskap och några män senare/Svedd

Mitt liv som förrädare/Sex systerskap och några män senare/Svedd

Pocketbok

Nyskick. pocketförlag/månpocket/bra böcker. Pocket. isbn 9789175030241,isbn 9789170029103. 400 gram. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789186067137
Titel
Mitt liv som förrädare : en ung kvinnas berättelse om att överleva i ett iransk fängelse
Författare
Zarah Ghahramani - Robert Hillman
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2008
Omfång
264 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
150 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Zarah är nitton år och student vid universitetet i Teheran. Hon växer upp i en privilegierad förort och är dotter till välbärgade och västorienterade medelklassföräldrar. Men likt andra iranska kvinnor är hon tvungen att täcka sitt hår för att följa regimens strikta regler.

En dag arresteras Zarah på gatan av säkerhetspolisen och hon blir förd till det ökända Evinfängelset. Hennes brott är att ha medverkat i en studentdemonstration.
Därmed har hon förrått folkrepubliken Iran.
Väl i fängelset blir hennes nya hem en fönsterlös cell med cementgolv. Dag efter dag utsatts hon för förödmjukelser och slag, dag efter dag blir hon alltmer osäker på om hon kommer överleva ännu en natt.

Mitt liv som förrädare skildrar Zarah Ghahramanis tankar och känslor från fängelset, om rädslan och förundran inför all ondska hon upplevde. Det är en stark och skakande berättelse om en naiv 19-åring som förvandlades till en modig kvinna under veckorna i fängelset.

"En ovanligt gripande bok. Berättelsen är sparsmakat effektiv. Med små, effektiva medel gestaltas all den fasa som den unga kvinnan upplever. Man kommer nära, mycket nära, Zarah Ghahramani och hennes fruktansvärda upplevelser. Djupt upprörande läsning"
Östgöta Correspondenten

"Mitt liv som förrädare är en mäktig berättelse i en lätt förpackning. Sällan har en bok gått så snabbt att läsa. Tre timmar på balkongen var allt som behövdes. Zarah Ghahramani och Robert Hillman har med ett lättfattligt och levande språk målat upp en bit av verkligheten på ett sätt som gör det mycket tillgängligt att ta del av. Och det borde alla göra. För detta är en viktig bok av flera skäl."
Nerikes Allehanda

"Mitt liv som förrädare är inte en bok som ber om medlidande - Ghahramani är besvärligare än så. Kunnig, smart, egensinnig, stridig, jobbig, orädd. Hon argumenterar och diskuterar, väcker läsaren ur en vag, okunnig, menlös sympati med de namnlösa 'kvinnorna i Iran'."
Aftonbladet

"Stark och skakande, men boken har även andra kvaliteter. Tillsammans med Robert Hillman har den unga iranskan skapat en levande text med intressanta referenser och tankar kring livet."
Expressen betyg 4 getingar