Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vårdmiljöns betydelse

Vårdmiljöns betydelse

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2014. 368 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144102573
Titel
Vårdmiljöns betydelse
Författare
Wijk, Helle
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2014
Omfång
368 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
170 x 245 mm
Vikt
810 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vårdmiljöforskning genomgår en expansiv utveckling och är i fokus inom vård och arkitektur. Denna bok gör något så ovanligt som att omfatta bägge perspektiven i beaktandet av såväl de fysiska som psykosociala aspekterna av vårdmiljön.
Den röda tråden genom boken är att se vårdmiljön som en central del i vårdandet och behandlingen, oavsett om det handlar om intensivvårdens högteknologiska miljöer, den psykiatriska slutenvården eller skapandet av hemkänsla inom äldrevårdens särskilda boenden.
Färg, ljus, ljud, symbolers och estetikens betydelse i miljön presenteras på djupet liksom vikten av att införa natur, utsikt, djur och konstnärlig utsmyckning i miljön till gagn för en personcentrerad vård och personalens arbetstillfredsställelse. Vidare ges en gedigen kunskapsfördjupning kring vikten av samplanering mellan vård och arkitektur i tidiga skeden. Boken beskriver också en designprocess som stödjer innovation och implementering av evidensoch erfarenhetsbaserad kunskap. Avslutningsvis finns två kapitel som belyser framgångsfaktorer för implementering av ny kunskap samt utveckling av vårdmiljön – ett tydligt ledarskap och en personal som behärskar förbättringskunskap.
Boken syftar till att vara en inspiration och pådrivande faktor i utvecklingen av arenor och arbetssätt där vårdens och arkitekturens företrädare tillsammans planerar, implementerar och utvärderar effekten av goda vårdmiljöer. Boken vänder sig både till studenter och professionella inom design och vård.

Ytterligare medarbetare:
Författare: Wijk, Helle; Andersson, Morgan; Bengtsson, Anna; Bergbom, Ingegerd; Berglund, Monica; Billger, Monica; Edvardsson, David; Elf, Marie; Eulau, Louise; Fagerberg, Ingegerd; Falk Erhag, Hanna; Fridh, Isabell; Fröst, Peter; Grahn, Patrik; Lundin, Stefan; Malmqvist, Inga; Nilsson, Ulrica; Sandman, Per-Olof; Silfverberg, Gunilla; Wikström, Britt-Maj
Redaktörer: Wijk, Helle