Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sammanhang : vad växten kan lära oss : ansatser till en fenomenologisk ekologi

Sammanhang : vad växten kan lära oss : ansatser till en fenomenologisk ekologi

Inbunden bok. Skilleby Trädgård Förlag. 1 uppl. 2014. 452 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Växten som vi skyndar förbi är intimt sammankopplad med sin omgivning och lever av denna intimitet. Om vi slutar gå bakom ryggen på naturen. Om vi saktar in lite, om vi böjer oss ned och riktar vår uppmärksamhet mot växten, kan den lära oss något. Vår förmåga till uppmärksam iakttagelse är grundläggande för ett vårdande förhållande till naturen - för hur skulle vi kunna vårda det vi inte känner till? Och vad är en växt egentligen? Det är lätt att kritisera vårt nuvarande förhållande till vårt gemensamma ekologiska sammanhang. Det är inte lika lätt att komma vidare. Hur kan vi stödja naturens utvecklande strukturer istället för det som bidrar till dess upplösning? SAMMANHANG är en fälthandbok, en praktisk anvisning för hur vi kan utveckla ett livsstödjande sätt att interagera med världen och komma vidare med omställningen till ett långsiktigt hållbart samhället. Växten visar att vi kan lära oss att tänka på ett sätt som inte bygger hinder mellan oss själva och vår mångfaldigt differentierade värld. Men vi behöver vara där. Böja oss ned och undra lite oftare. Det handlar om att sluta gå bakom ryggen och istället utveckla närvaro och uppmärksamhet. Det är inget givet, men något vi kan öva. Denna essä är en samling ansatser till en fenomenologisk ekologi som kan stödja en sådan utveckling.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK

6 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789197943628
Titel
Sammanhang : vad växten kan lära oss : ansatser till en fenomenologisk ekologi
Förlag
Skilleby Trädgård Förlag
Utgivningsdatum
20141201
Omfång
452 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
125 x 185 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
580 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Växten som vi skyndar förbi är intimt sammankopplad med sin omgivning och lever av denna intimitet. Om vi slutar gå bakom ryggen på naturen. Om vi saktar in lite, om vi böjer oss ned och riktar vår uppmärksamhet mot växten, kan den lära oss något. Vår förmåga till uppmärksam iakttagelse är grundläggande för ett vårdande förhållande till naturen - för hur skulle vi kunna vårda det vi inte känner till? Och vad är en växt egentligen? Det är lätt att kritisera vårt nuvarande förhållande till vårt gemensamma ekologiska sammanhang. Det är inte lika lätt att komma vidare. Hur kan vi stödja naturens utvecklande strukturer istället för det som bidrar till dess upplösning? SAMMANHANG är en fälthandbok, en praktisk anvisning för hur vi kan utveckla ett livsstödjande sätt att interagera med världen och komma vidare med omställningen till ett långsiktigt hållbart samhället. Växten visar att vi kan lära oss att tänka på ett sätt som inte bygger hinder mellan oss själva och vår mångfaldigt differentierade värld. Men vi behöver vara där. Böja oss ned och undra lite oftare. Det handlar om att sluta gå bakom ryggen och istället utveckla närvaro och uppmärksamhet. Det är inget givet, men något vi kan öva. Denna essä är en samling ansatser till en fenomenologisk ekologi som kan stödja en sådan utveckling. Om författaren: Craig Holdrege, fil dr, är medarbetare vid Nature Institute i Ghent, delstaten New York. Han arbetar med att utveckla det som Goethe kallade för en omsorgsfull empirism - ett forskningsförfarande som strävar efter att lära av naturen. Holdreges forskning präglas av ett försiktigt och kritiskt tänkande både vad det gäller våra intentioner med forskningen och hur vårt sätt att tänka påverkar vår förståelse av naturen. När Holdreges bok, Genetics and the Manipulation of Life: The Forgotten Factor of Context, kom ut 1996 var det en av de första sammanställningarna rörande ärftlighetens kontextuella natur. Han har en doktorsexamen i filosofi vid Prescott College, Arizona, en master i fenomenologisk forskning vid Science Research Laboratory vid Goetheanum, Schweiz och en kandidat i filosofi från Beloit College, Wisconsin.