-
Tokyo för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 173 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslaget lite nött i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155121
- Titel
- Tokyo för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 222 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten småstadshåla. Tokyo har de bästa råvarorna, de skickligaste kockarna och fest Michelinstjärnor i världen.
Den här boken kommer dock inte att handla om dessa. Japans långa historia av zenbuddhism har gett upphov till en kultur av shokunins, »hantverkare«, som alla helhjärtat och omsorgsfullt ägnar sig åt den smala skärva liv som råkar ligga framför dem. För dessa hantverkare är det dagliga arbetet ett slags mindfulness in action och detta gäller inte bara hyllade sushi- och kaisekikockar utan även personen som häller upp ditt kaffe, blandar din drink, grillar ditt yakinikuspett eller slår in din nyinköpta kockkniv.
Tokyo är helt enkelt en stad där extrem omsorg och detaljkänsla inte bara är förbehållet fne dining, utan det fnns överallt. Staden är smockfull av enkla, roliga, billiga och, framförallt, svindlande bra ställen, och denna bok är min ytterst subjektiva guide till dessa.
Det är en guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.
Jonas Cramby är matskribent i Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco! och Japansk grillning. Böckerna har getts ut i fera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155121 -
Tokyo för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 173 sidor.
Gott skick. Häftad med skyddsomslag. Skyddsomslaget har små hanteringsspår. Ej läst/använd.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155121
- Titel
- Tokyo för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 222 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten småstadshåla. Tokyo har de bästa råvarorna, de skickligaste kockarna och fest Michelinstjärnor i världen.
Den här boken kommer dock inte att handla om dessa. Japans långa historia av zenbuddhism har gett upphov till en kultur av shokunins, »hantverkare«, som alla helhjärtat och omsorgsfullt ägnar sig åt den smala skärva liv som råkar ligga framför dem. För dessa hantverkare är det dagliga arbetet ett slags mindfulness in action och detta gäller inte bara hyllade sushi- och kaisekikockar utan även personen som häller upp ditt kaffe, blandar din drink, grillar ditt yakinikuspett eller slår in din nyinköpta kockkniv.
Tokyo är helt enkelt en stad där extrem omsorg och detaljkänsla inte bara är förbehållet fne dining, utan det fnns överallt. Staden är smockfull av enkla, roliga, billiga och, framförallt, svindlande bra ställen, och denna bok är min ytterst subjektiva guide till dessa.
Det är en guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.
Jonas Cramby är matskribent i Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco! och Japansk grillning. Böckerna har getts ut i fera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155121 -
Stockholm för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 175 sidor.
Gott skick. Häftad med skyddsomslag. Skyddsomslaget har små hanteringsspår. Ej läst/använd.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127164345
- Titel
- Stockholm för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
Stockholm är en stad i förändring. Nästan varje vecka öppnar det en ny vinbar, hantverksbageri eller restaurang och stockholmare själva har börjat leva sina liv mer och mer på krogen. Från att ha varit en stad präglad av myndighetsutövande, matmoralism och klagande grannar, har det uppstått en motrörelse i form av en ny generation uteätare, krögare, kockar, bönder, bagare, bartendrar, mathantverkare och sommelierer.
Stockholm för foodisar är en personlig guide till både den nya vågens svenska krogar och till klassikerna. Det är en bok om naturvin, vegetariska mellanrätter, hårdföra surdegsbagare och både kött-, kaffe- och grönsaksaktivister. Det är också en bok om ölhallar, sushihak, kinarestauranger, korv med bröd, kanelbullar och längst vilken tunnelbanelinje du bör åka om du vill hitta norra Europas bästa kolgrillade shish kebab.
Detta är den sjunde boken i Natur & Kulturs serie av personliga mat- och dryckesguider runtom i världen.
Jonas Cramby är författare och matskribent i blanda annat Café Magazine. I åtta år recenserade han Stockholms krogar för Metro och han har tidigare gett ut guideboken Tokyo för foodisar samt sex mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, Taco loco, Japansk grillning och Korean BBQ. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.
"Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
”Äntligen en sympatisk och väldigt trovärdig guide över Stockholms skönaste uteställen.” Niklas Ekstedt
”Tack för en perfekt dejt-bok” Klara Doktorow
"...hipsterkänsla, innefaktor och mångkultur på ett initierat, rappt och roligt vis. (...) helt rätt för sin generation." BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127164345 -
Köpenhamn för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 174 sidor.
Mycket gott skick. Gallrad biblioteksbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155664
- Titel
- Köpenhamn för foodisar
- Författare
- Almqvist, Erik Eje
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 219 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erik Eje Almqvist har skapat en alldeles utmärkt guide för foodisar. Foodisar förklarar författaren som en person som tycker om god mat och levande krogmiljöer. Köpenhamn för foodisar är del i en serie där olika matkunniga författare beskriver olika städers matkultur.
Erika Storme Martinger, BTJ-häftet nr 21, 2018
"Jag har aldrig ångrat mig så mycket som efter att jag flyttade från Köpenhamn. Jag längtade till vinhandlaren under Knippelsbro där man alltid, oavsett tid på dygnet, stör i lunchen varpå man vinkas in i köket där man får smaka grumliga viner som ännu inte kommit upp på hyllan.
Jag längtade till den märkvärdiga kiosken på Sønder Boulevard som säljer cigg, mjölk, tidningar – och obskyra suröler som aldrig skulle tillåtas komma i närheten av Systembolagets hyllor.
Och så fantiserade jag om Noma-kockarnas nya krogar, om slaktartanten Hanne som varje morgon tillreder alla pålägg från grunden och skyfflar upp mackor på brickor i fönstret och om den nya skolans smørrebrødsbarer som serverar lambic-öl och oxiderade Sebastian Riffault-viner till hønsesalaten. Det dröjde inte länge innan jag flyttade tillbaka.
Det här är en guide till mina favoritkrogar, till fantastiskt naturvin, till ställena med de finaste råvarorna från Sjællands hängivnaste hippiebönder och skogsmullar. Till barerna med den intressantaste hantverksölen och till de murrigaste jukeboxhaken som har så dålig ventilation att man kan passivröka tobaken som utandades av Vesterbropoeten Dan Turell på 70-talet, och där den som blir hungrig halv två på natten får ett kokt ägg och en klick senap på en servett."
Erik Eje Almqvist är reporter och redaktör. 2008 var han med och startade Magasinet Filter, där han arbetat under flera år, bland annat som chefredaktör. Han har även varit krogskribent i Metro. 2009 utsågs han till årets journalist av Sveriges tidskrifter. Sedan 2012 har han – med undantag för ett kort avbrott – bott på den gamla delen av Islands brygge i Köpenhamn.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155664 -
Berlin för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127160378
- Titel
- Berlin för foodisar
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.
Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning.
Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosterier
med en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.
Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök.
I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst.
Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127160378 -
Berlin för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127160378
- Titel
- Berlin för foodisar
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.
Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning.
Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosterier
med en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.
Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök.
I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst.
Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127160378 -
Köpenhamn för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 174 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155664
- Titel
- Köpenhamn för foodisar
- Författare
- Almqvist, Erik Eje
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 219 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erik Eje Almqvist har skapat en alldeles utmärkt guide för foodisar. Foodisar förklarar författaren som en person som tycker om god mat och levande krogmiljöer. Köpenhamn för foodisar är del i en serie där olika matkunniga författare beskriver olika städers matkultur.
Erika Storme Martinger, BTJ-häftet nr 21, 2018
"Jag har aldrig ångrat mig så mycket som efter att jag flyttade från Köpenhamn. Jag längtade till vinhandlaren under Knippelsbro där man alltid, oavsett tid på dygnet, stör i lunchen varpå man vinkas in i köket där man får smaka grumliga viner som ännu inte kommit upp på hyllan.
Jag längtade till den märkvärdiga kiosken på Sønder Boulevard som säljer cigg, mjölk, tidningar – och obskyra suröler som aldrig skulle tillåtas komma i närheten av Systembolagets hyllor.
Och så fantiserade jag om Noma-kockarnas nya krogar, om slaktartanten Hanne som varje morgon tillreder alla pålägg från grunden och skyfflar upp mackor på brickor i fönstret och om den nya skolans smørrebrødsbarer som serverar lambic-öl och oxiderade Sebastian Riffault-viner till hønsesalaten. Det dröjde inte länge innan jag flyttade tillbaka.
Det här är en guide till mina favoritkrogar, till fantastiskt naturvin, till ställena med de finaste råvarorna från Sjællands hängivnaste hippiebönder och skogsmullar. Till barerna med den intressantaste hantverksölen och till de murrigaste jukeboxhaken som har så dålig ventilation att man kan passivröka tobaken som utandades av Vesterbropoeten Dan Turell på 70-talet, och där den som blir hungrig halv två på natten får ett kokt ägg och en klick senap på en servett."
Erik Eje Almqvist är reporter och redaktör. 2008 var han med och startade Magasinet Filter, där han arbetat under flera år, bland annat som chefredaktör. Han har även varit krogskribent i Metro. 2009 utsågs han till årets journalist av Sveriges tidskrifter. Sedan 2012 har han – med undantag för ett kort avbrott – bott på den gamla delen av Islands brygge i Köpenhamn.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155664 -
Berlin för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 173 sidor.
Nyskick. Förlagsny med hanteringsspår på pärmen. Finns i antikvariatet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127160378
- Titel
- Berlin för foodisar
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.
Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning.
Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosterier
med en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.
Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök.
I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst.
Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127160378 -
Paris för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 176 sidor.
Gott skick. Lite snedläst och enstaka hundöron
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127153622
- Titel
- Paris för foodisar
- Författare
- Unnes, Elin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 i kategorin: Restaurang-, hotell, musei- och turistguider/ -kataloger.
"Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen."
Allt om Mat
”Det här är den ultimata Paris-guiden och precis hur jag älskar att bli tipsad om en stad.”
Mokkasin
Det här är en guide till det nya Paris, den plats som återigen är det goda livets huvudstad. Det är en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinsrestaurangerna och de billiga, ruffiga barerna där kockar, musiker och folk med liten budget men stor aptit möts.
Följ med till dignande marknadsstånd, till haken där ostron fortfarande serveras som fattigmansmat, till restauranger i gränder och barer gömda i källaren.
Det är en berusande värld där lite vad som helst kan hända.
Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The SecretGardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). Elin bor i Stockholms gamla Klarakvarter och en gång om året tar hon tåget till Paris för att övervintra på kontinenten.
”Jag kan inte tänka mig någon bättre än just Elin Unnes att premiärförfatta i Natur & Kulturs nya serie med matguider till världshörnen …för foodisar. Jag är nämligen ett stort fan av hennes sätt att skriva och ta sig an vad det nu må vara, odling eller en bok om läkeväxter. Och allt det andra hon skriver om. Nu är det alltså Paris med fokus på matskatt. Fast på ett nytt sätt.”
Mokkasin
"Som frankofil och matentuasiast kan jag inte annat att älska den här boken. Det är guidebokens motsvarighet till dina kompisars allra bästa krogtips, fullsmockad med vackra bilder och härliga recept. Journalisten och författaren Elin Unnes guidar oss med varsam hand genom hennes personliga Paris, blandat med underbara passager om parisisk krogkultur."
Veckans Affärer
"Ypperlig guide av Elin Unnes för alla nyfikna på neobistroscenen."
SvD Resor
"En gång om året åker Elin Unnestill Paris. Så, att säga att hon har blivit något av en expert på vad som är bra i matväg i staden är inte att överdriva. En kulinarisk resa, varsågod!"
Göteborg-Posten
”En smart och snygg bok."
Damernas Värld
"Främst en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinskrogarna och de billiga, rufiiga barerna där kockar, musik och folk med liten budget och stor aptit möts."
Mariefreds Tidning
"Det vattnas i munnen när man läser."
Kristianstadsbladet
Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127153622 -
London för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 175 sidor.
Nyskick. Märke efter prislapp på omslaget, direkt från bokhandel,oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127165977
- Titel
- London för foodisar
- Författare
- Larsen, Alisa
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 161 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”En perfekt bok för alla matnördar på resande fot.” Matmagasinet
Londons krogkultur präglas av stans långa och komplexa historia. Arbetarklassen har alltid varit tongivande och det är en stad där du fortfarande går ut och äter för att bli mätt. På The Quality Chop House kan du till exempel äta klassisk sunday roast i världsklass medan Margot Hendersons Rochelle Canteen serverar dig rejälbrittisk mat men i en uppdaterad, förfinad version.
Londons pubkultur präglar också fortfarande utelivet och livet generellt. Här gillar man att dricka, vare sig det är en cask ale på den lokala, viktorianska puben eller ett glas naturvin på något av stans vinställen. Ja, Londons vinscen är en av de mest spännande i världen just nu.
Även landets historia av kolonialism och mångkultur har präglat London som matstad. Här äter du bättre internationell mat än någon annanstans i Europa. Från en snabb och underbart rökig shishkebab på Umut 2000 i Dalston till enstjärnig vindaloo på tjusiga Gymkhana i Mayfair.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127165977 -
London för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 175 sidor.
Nyskick. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127165977
- Titel
- London för foodisar
- Författare
- Larsen, Alisa
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 161 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”En perfekt bok för alla matnördar på resande fot.” Matmagasinet
Londons krogkultur präglas av stans långa och komplexa historia. Arbetarklassen har alltid varit tongivande och det är en stad där du fortfarande går ut och äter för att bli mätt. På The Quality Chop House kan du till exempel äta klassisk sunday roast i världsklass medan Margot Hendersons Rochelle Canteen serverar dig rejälbrittisk mat men i en uppdaterad, förfinad version.
Londons pubkultur präglar också fortfarande utelivet och livet generellt. Här gillar man att dricka, vare sig det är en cask ale på den lokala, viktorianska puben eller ett glas naturvin på något av stans vinställen. Ja, Londons vinscen är en av de mest spännande i världen just nu.
Även landets historia av kolonialism och mångkultur har präglat London som matstad. Här äter du bättre internationell mat än någon annanstans i Europa. Från en snabb och underbart rökig shishkebab på Umut 2000 i Dalston till enstjärnig vindaloo på tjusiga Gymkhana i Mayfair.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127165977 -
Paris för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127153622
- Titel
- Paris för foodisar
- Författare
- Unnes, Elin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 i kategorin: Restaurang-, hotell, musei- och turistguider/ -kataloger.
"Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen."
Allt om Mat
”Det här är den ultimata Paris-guiden och precis hur jag älskar att bli tipsad om en stad.”
Mokkasin
Det här är en guide till det nya Paris, den plats som återigen är det goda livets huvudstad. Det är en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinsrestaurangerna och de billiga, ruffiga barerna där kockar, musiker och folk med liten budget men stor aptit möts.
Följ med till dignande marknadsstånd, till haken där ostron fortfarande serveras som fattigmansmat, till restauranger i gränder och barer gömda i källaren.
Det är en berusande värld där lite vad som helst kan hända.
Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The SecretGardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). Elin bor i Stockholms gamla Klarakvarter och en gång om året tar hon tåget till Paris för att övervintra på kontinenten.
”Jag kan inte tänka mig någon bättre än just Elin Unnes att premiärförfatta i Natur & Kulturs nya serie med matguider till världshörnen …för foodisar. Jag är nämligen ett stort fan av hennes sätt att skriva och ta sig an vad det nu må vara, odling eller en bok om läkeväxter. Och allt det andra hon skriver om. Nu är det alltså Paris med fokus på matskatt. Fast på ett nytt sätt.”
Mokkasin
"Som frankofil och matentuasiast kan jag inte annat att älska den här boken. Det är guidebokens motsvarighet till dina kompisars allra bästa krogtips, fullsmockad med vackra bilder och härliga recept. Journalisten och författaren Elin Unnes guidar oss med varsam hand genom hennes personliga Paris, blandat med underbara passager om parisisk krogkultur."
Veckans Affärer
"Ypperlig guide av Elin Unnes för alla nyfikna på neobistroscenen."
SvD Resor
"En gång om året åker Elin Unnestill Paris. Så, att säga att hon har blivit något av en expert på vad som är bra i matväg i staden är inte att överdriva. En kulinarisk resa, varsågod!"
Göteborg-Posten
”En smart och snygg bok."
Damernas Värld
"Främst en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinskrogarna och de billiga, rufiiga barerna där kockar, musik och folk med liten budget och stor aptit möts."
Mariefreds Tidning
"Det vattnas i munnen när man läser."
Kristianstadsbladet
Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127153622 -
Stockholm för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 175 sidor.
Nära nyskick. SE FLER BILLIGA TITLAR I FINT SKICK. KLICKA PÅ SÄLJARE. (Enhetsfrakt 62 kronor oavsett vikt).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127164345
- Titel
- Stockholm för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
Stockholm är en stad i förändring. Nästan varje vecka öppnar det en ny vinbar, hantverksbageri eller restaurang och stockholmare själva har börjat leva sina liv mer och mer på krogen. Från att ha varit en stad präglad av myndighetsutövande, matmoralism och klagande grannar, har det uppstått en motrörelse i form av en ny generation uteätare, krögare, kockar, bönder, bagare, bartendrar, mathantverkare och sommelierer.
Stockholm för foodisar är en personlig guide till både den nya vågens svenska krogar och till klassikerna. Det är en bok om naturvin, vegetariska mellanrätter, hårdföra surdegsbagare och både kött-, kaffe- och grönsaksaktivister. Det är också en bok om ölhallar, sushihak, kinarestauranger, korv med bröd, kanelbullar och längst vilken tunnelbanelinje du bör åka om du vill hitta norra Europas bästa kolgrillade shish kebab.
Detta är den sjunde boken i Natur & Kulturs serie av personliga mat- och dryckesguider runtom i världen.
Jonas Cramby är författare och matskribent i blanda annat Café Magazine. I åtta år recenserade han Stockholms krogar för Metro och han har tidigare gett ut guideboken Tokyo för foodisar samt sex mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, Taco loco, Japansk grillning och Korean BBQ. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.
"Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
”Äntligen en sympatisk och väldigt trovärdig guide över Stockholms skönaste uteställen.” Niklas Ekstedt
”Tack för en perfekt dejt-bok” Klara Doktorow
"...hipsterkänsla, innefaktor och mångkultur på ett initierat, rappt och roligt vis. (...) helt rätt för sin generation." BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127164345 -
Tokyo för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155121
- Titel
- Tokyo för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 222 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten småstadshåla. Tokyo har de bästa råvarorna, de skickligaste kockarna och fest Michelinstjärnor i världen.
Den här boken kommer dock inte att handla om dessa. Japans långa historia av zenbuddhism har gett upphov till en kultur av shokunins, »hantverkare«, som alla helhjärtat och omsorgsfullt ägnar sig åt den smala skärva liv som råkar ligga framför dem. För dessa hantverkare är det dagliga arbetet ett slags mindfulness in action och detta gäller inte bara hyllade sushi- och kaisekikockar utan även personen som häller upp ditt kaffe, blandar din drink, grillar ditt yakinikuspett eller slår in din nyinköpta kockkniv.
Tokyo är helt enkelt en stad där extrem omsorg och detaljkänsla inte bara är förbehållet fne dining, utan det fnns överallt. Staden är smockfull av enkla, roliga, billiga och, framförallt, svindlande bra ställen, och denna bok är min ytterst subjektiva guide till dessa.
Det är en guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.
Jonas Cramby är matskribent i Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco! och Japansk grillning. Böckerna har getts ut i fera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155121 -
Stockholm för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 175 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127164345
- Titel
- Stockholm för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
Stockholm är en stad i förändring. Nästan varje vecka öppnar det en ny vinbar, hantverksbageri eller restaurang och stockholmare själva har börjat leva sina liv mer och mer på krogen. Från att ha varit en stad präglad av myndighetsutövande, matmoralism och klagande grannar, har det uppstått en motrörelse i form av en ny generation uteätare, krögare, kockar, bönder, bagare, bartendrar, mathantverkare och sommelierer.
Stockholm för foodisar är en personlig guide till både den nya vågens svenska krogar och till klassikerna. Det är en bok om naturvin, vegetariska mellanrätter, hårdföra surdegsbagare och både kött-, kaffe- och grönsaksaktivister. Det är också en bok om ölhallar, sushihak, kinarestauranger, korv med bröd, kanelbullar och längst vilken tunnelbanelinje du bör åka om du vill hitta norra Europas bästa kolgrillade shish kebab.
Detta är den sjunde boken i Natur & Kulturs serie av personliga mat- och dryckesguider runtom i världen.
Jonas Cramby är författare och matskribent i blanda annat Café Magazine. I åtta år recenserade han Stockholms krogar för Metro och han har tidigare gett ut guideboken Tokyo för foodisar samt sex mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, Taco loco, Japansk grillning och Korean BBQ. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.
"Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
”Äntligen en sympatisk och väldigt trovärdig guide över Stockholms skönaste uteställen.” Niklas Ekstedt
”Tack för en perfekt dejt-bok” Klara Doktorow
"...hipsterkänsla, innefaktor och mångkultur på ett initierat, rappt och roligt vis. (...) helt rätt för sin generation." BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127164345 -
London för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 175 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK.
En perfekt bok för alla matnördar på resande fot. Matmagasinet
Londons krogkultur präglas av stans långa och komplexa historia. Arbetarklassen har alltid varit tongivande och det är en stad där du fortfarande går ut och äter för att bli mä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127165977
- Titel
- London för foodisar
- Författare
- Larsen, Alisa
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 161 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”En perfekt bok för alla matnördar på resande fot.” Matmagasinet
Londons krogkultur präglas av stans långa och komplexa historia. Arbetarklassen har alltid varit tongivande och det är en stad där du fortfarande går ut och äter för att bli mätt. På The Quality Chop House kan du till exempel äta klassisk sunday roast i världsklass medan Margot Hendersons Rochelle Canteen serverar dig rejälbrittisk mat men i en uppdaterad, förfinad version.
Londons pubkultur präglar också fortfarande utelivet och livet generellt. Här gillar man att dricka, vare sig det är en cask ale på den lokala, viktorianska puben eller ett glas naturvin på något av stans vinställen. Ja, Londons vinscen är en av de mest spännande i världen just nu.
Även landets historia av kolonialism och mångkultur har präglat London som matstad. Här äter du bättre internationell mat än någon annanstans i Europa. Från en snabb och underbart rökig shishkebab på Umut 2000 i Dalston till enstjärnig vindaloo på tjusiga Gymkhana i Mayfair.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127165977 -
Paris för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. Första uppl. 2017. 176 sidor.
Mycket gott skick. Häftad med skyddsomslag. Skyddsomslagets insida utgör en karta över Paris. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127153622
- Titel
- Paris för foodisar
- Författare
- Unnes, Elin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 i kategorin: Restaurang-, hotell, musei- och turistguider/ -kataloger.
"Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen."
Allt om Mat
”Det här är den ultimata Paris-guiden och precis hur jag älskar att bli tipsad om en stad.”
Mokkasin
Det här är en guide till det nya Paris, den plats som återigen är det goda livets huvudstad. Det är en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinsrestaurangerna och de billiga, ruffiga barerna där kockar, musiker och folk med liten budget men stor aptit möts.
Följ med till dignande marknadsstånd, till haken där ostron fortfarande serveras som fattigmansmat, till restauranger i gränder och barer gömda i källaren.
Det är en berusande värld där lite vad som helst kan hända.
Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The SecretGardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). Elin bor i Stockholms gamla Klarakvarter och en gång om året tar hon tåget till Paris för att övervintra på kontinenten.
”Jag kan inte tänka mig någon bättre än just Elin Unnes att premiärförfatta i Natur & Kulturs nya serie med matguider till världshörnen …för foodisar. Jag är nämligen ett stort fan av hennes sätt att skriva och ta sig an vad det nu må vara, odling eller en bok om läkeväxter. Och allt det andra hon skriver om. Nu är det alltså Paris med fokus på matskatt. Fast på ett nytt sätt.”
Mokkasin
"Som frankofil och matentuasiast kan jag inte annat att älska den här boken. Det är guidebokens motsvarighet till dina kompisars allra bästa krogtips, fullsmockad med vackra bilder och härliga recept. Journalisten och författaren Elin Unnes guidar oss med varsam hand genom hennes personliga Paris, blandat med underbara passager om parisisk krogkultur."
Veckans Affärer
"Ypperlig guide av Elin Unnes för alla nyfikna på neobistroscenen."
SvD Resor
"En gång om året åker Elin Unnestill Paris. Så, att säga att hon har blivit något av en expert på vad som är bra i matväg i staden är inte att överdriva. En kulinarisk resa, varsågod!"
Göteborg-Posten
”En smart och snygg bok."
Damernas Värld
"Främst en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinskrogarna och de billiga, rufiiga barerna där kockar, musik och folk med liten budget och stor aptit möts."
Mariefreds Tidning
"Det vattnas i munnen när man läser."
Kristianstadsbladet
Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur Första 9789127153622 -
London för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 175 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127165977
- Titel
- London för foodisar
- Författare
- Larsen, Alisa
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 161 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”En perfekt bok för alla matnördar på resande fot.” Matmagasinet
Londons krogkultur präglas av stans långa och komplexa historia. Arbetarklassen har alltid varit tongivande och det är en stad där du fortfarande går ut och äter för att bli mätt. På The Quality Chop House kan du till exempel äta klassisk sunday roast i världsklass medan Margot Hendersons Rochelle Canteen serverar dig rejälbrittisk mat men i en uppdaterad, förfinad version.
Londons pubkultur präglar också fortfarande utelivet och livet generellt. Här gillar man att dricka, vare sig det är en cask ale på den lokala, viktorianska puben eller ett glas naturvin på något av stans vinställen. Ja, Londons vinscen är en av de mest spännande i världen just nu.
Även landets historia av kolonialism och mångkultur har präglat London som matstad. Här äter du bättre internationell mat än någon annanstans i Europa. Från en snabb och underbart rökig shishkebab på Umut 2000 i Dalston till enstjärnig vindaloo på tjusiga Gymkhana i Mayfair.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127165977 -
Berlin för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 173 sidor.
Nyskick. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127160378
- Titel
- Berlin för foodisar
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.
Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning.
Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosterier
med en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.
Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök.
I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst.
Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127160378 -
New York för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 207 sidor.
Nyskick. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127153288
- Titel
- New York för foodisar
- Författare
- Gelin, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det unika med New York är att du kan äta mat från hela världen där. New York erbjuder mer variation, med högre nivå, än någon annan metropol. Det finns inget enskilt kök eller specifik rätt som kan
definiera staden, för alla här är invandrare. De bästa restaurangerna sneglar alltid, med djup kärlek och en gnutta vemod, tillbaka på ett annat land eller en annan plats som någon lämnat bakom sig.
New York för foodisar är en personlig guide till den allra bästa maten i New York, byggd på 17 års trägen research. Här får du tips om Chinatowns godaste dim sum, Sunset Parks mest gedigna taquerias och Harlems krispigaste fried chicken. Det är en bok för den som dagdrömmer om att äta ostron i baren på Le Bernardin, men lika gärna slinker in på den bästa egyptiska kvarterskrogen för grillad fisk i Queens. Vi tar tunnelbanan till Flushings roligaste food court för nordkinesiska grillspett och sichuanpepprade hot pots, besöker Brooklyns bästa pizzeria och hittar Washington Heights saftigaste cubano sandwich.
Du får tips om var du kan äta koreansk barbecue samtidigt som du ser solen gå ner över Chrysler building, skaldjursbarerna där du hittar en perfekt lobster roll och den mest svalkande skålen kyld borscht i Little Odessa. På vägen hoppas vi att den här boken fördjupar och nyanserar bilden av New York och de tio miljoner människor som bor här.
"Läsaren – kanske en turist som för första gången besöker denna 10-miljoner stad eller en vid amerikanska förhållanden van resenär – får, oberoende av erfarenhet, en ytterst intressant inblick i nästan allt som i matväg erbjuds i denna världsmetropol. " BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127153288 -
London för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 175 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127165977
- Titel
- London för foodisar
- Författare
- Larsen, Alisa
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 161 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”En perfekt bok för alla matnördar på resande fot.” Matmagasinet
Londons krogkultur präglas av stans långa och komplexa historia. Arbetarklassen har alltid varit tongivande och det är en stad där du fortfarande går ut och äter för att bli mätt. På The Quality Chop House kan du till exempel äta klassisk sunday roast i världsklass medan Margot Hendersons Rochelle Canteen serverar dig rejälbrittisk mat men i en uppdaterad, förfinad version.
Londons pubkultur präglar också fortfarande utelivet och livet generellt. Här gillar man att dricka, vare sig det är en cask ale på den lokala, viktorianska puben eller ett glas naturvin på något av stans vinställen. Ja, Londons vinscen är en av de mest spännande i världen just nu.
Även landets historia av kolonialism och mångkultur har präglat London som matstad. Här äter du bättre internationell mat än någon annanstans i Europa. Från en snabb och underbart rökig shishkebab på Umut 2000 i Dalston till enstjärnig vindaloo på tjusiga Gymkhana i Mayfair.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127165977 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & kultur
-
New York för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 1 uppl. 2019.
Nyskick. Förlagsny. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127153288
- Titel
- New York för foodisar
- Författare
- Gelin, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det unika med New York är att du kan äta mat från hela världen där. New York erbjuder mer variation, med högre nivå, än någon annan metropol. Det finns inget enskilt kök eller specifik rätt som kan
definiera staden, för alla här är invandrare. De bästa restaurangerna sneglar alltid, med djup kärlek och en gnutta vemod, tillbaka på ett annat land eller en annan plats som någon lämnat bakom sig.
New York för foodisar är en personlig guide till den allra bästa maten i New York, byggd på 17 års trägen research. Här får du tips om Chinatowns godaste dim sum, Sunset Parks mest gedigna taquerias och Harlems krispigaste fried chicken. Det är en bok för den som dagdrömmer om att äta ostron i baren på Le Bernardin, men lika gärna slinker in på den bästa egyptiska kvarterskrogen för grillad fisk i Queens. Vi tar tunnelbanan till Flushings roligaste food court för nordkinesiska grillspett och sichuanpepprade hot pots, besöker Brooklyns bästa pizzeria och hittar Washington Heights saftigaste cubano sandwich.
Du får tips om var du kan äta koreansk barbecue samtidigt som du ser solen gå ner över Chrysler building, skaldjursbarerna där du hittar en perfekt lobster roll och den mest svalkande skålen kyld borscht i Little Odessa. På vägen hoppas vi att den här boken fördjupar och nyanserar bilden av New York och de tio miljoner människor som bor här.
"Läsaren – kanske en turist som för första gången besöker denna 10-miljoner stad eller en vid amerikanska förhållanden van resenär – får, oberoende av erfarenhet, en ytterst intressant inblick i nästan allt som i matväg erbjuds i denna världsmetropol. " BTJ
Natur & Kultur Allmänlitt. 1 9789127153288 -
Paris för foodisar
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 176 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127153622
- Titel
- Paris för foodisar
- Författare
- Unnes, Elin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 i kategorin: Restaurang-, hotell, musei- och turistguider/ -kataloger.
"Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen."
Allt om Mat
”Det här är den ultimata Paris-guiden och precis hur jag älskar att bli tipsad om en stad.”
Mokkasin
Det här är en guide till det nya Paris, den plats som återigen är det goda livets huvudstad. Det är en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinsrestaurangerna och de billiga, ruffiga barerna där kockar, musiker och folk med liten budget men stor aptit möts.
Följ med till dignande marknadsstånd, till haken där ostron fortfarande serveras som fattigmansmat, till restauranger i gränder och barer gömda i källaren.
Det är en berusande värld där lite vad som helst kan hända.
Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The SecretGardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). Elin bor i Stockholms gamla Klarakvarter och en gång om året tar hon tåget till Paris för att övervintra på kontinenten.
”Jag kan inte tänka mig någon bättre än just Elin Unnes att premiärförfatta i Natur & Kulturs nya serie med matguider till världshörnen …för foodisar. Jag är nämligen ett stort fan av hennes sätt att skriva och ta sig an vad det nu må vara, odling eller en bok om läkeväxter. Och allt det andra hon skriver om. Nu är det alltså Paris med fokus på matskatt. Fast på ett nytt sätt.”
Mokkasin
"Som frankofil och matentuasiast kan jag inte annat att älska den här boken. Det är guidebokens motsvarighet till dina kompisars allra bästa krogtips, fullsmockad med vackra bilder och härliga recept. Journalisten och författaren Elin Unnes guidar oss med varsam hand genom hennes personliga Paris, blandat med underbara passager om parisisk krogkultur."
Veckans Affärer
"Ypperlig guide av Elin Unnes för alla nyfikna på neobistroscenen."
SvD Resor
"En gång om året åker Elin Unnestill Paris. Så, att säga att hon har blivit något av en expert på vad som är bra i matväg i staden är inte att överdriva. En kulinarisk resa, varsågod!"
Göteborg-Posten
”En smart och snygg bok."
Damernas Värld
"Främst en guide till det elfte arrondissemanget, de bästa naturvinskrogarna och de billiga, rufiiga barerna där kockar, musik och folk med liten budget och stor aptit möts."
Mariefreds Tidning
"Det vattnas i munnen när man läser."
Kristianstadsbladet
Den ultimata Parisguiden för alla som reser med magen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127153622 -
Berlin för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 1 uppl. 2019. 176 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127160378
- Titel
- Berlin för foodisar
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När jag började resa till Berlin på allvar hade staden precis inlett sin förvandling från skitig klubbstad till seriös krogstad. Ungefär som Malmö några år tidigare. Skillnaden är bara att i Berlin har klubbkulturen inte upphört utan fortsatt att leva på obskyra tider parallellt med naturvinskrogar, ambitiösa kaffebarer och ett imponerande utbud av asiatiska restauranger från olika länder.
Ett bra exempel är den moderna thaikrogen Khwan, som ligger inslängd bland de fallfärdiga, graffititäckta nattklubbsbyggnaderna i Friedrichshain. Här serveras starka cocktails, parfymerade örter och råvaror som rökts ett halvt dygn. Och här tar man enbart kontanter, vilket också är symtomatiskt för Berlin, där man skyr allting som ens påminner om registrering eller övervakning.
Annat som är kul är nytyska Tisk, som drivs av två kockar uppväxta på varsin sida av Berlinmuren. I Neukölln ligger naturvinsbarerna tätt, i väst trängs de kinesiska krogarna. Det finns flera kafferosterier
med en förkärlek för ljusrostade bönor och det är enkelt att hitta ett avancerat frukostutbud, som på många ställen serveras hela dagen.
Och för varje estetiskt inredd hipsterkrog finns det även ett livligt dönerhak, en kitschig vietnamesisk restaurang och en currywurst samt en och annan stökig pastakrog där italienarna handrullar pastan på beställning. Ofta med techno i bakgrunden, oavsett kök.
I Berlin för foodisar hittar du allt detta samt stadens godaste glass, en pytteliten koreansk krog med väggarna täckta av bibelcitat och dessutom en hel del snygg DDR-arkitektur och ganska mycket bra konst.
Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon har nyligen gett ut Pasta på italienska – en handbok i konsten att laga och äta pasta som italienarna gör det.
Natur & Kultur Allmänlitt. 1 9789127160378 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127155121
- Titel
- Tokyo för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 222 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten småstadshåla. Tokyo har de bästa råvarorna, de skickligaste kockarna och fest Michelinstjärnor i världen.
Den här boken kommer dock inte att handla om dessa. Japans långa historia av zenbuddhism har gett upphov till en kultur av shokunins, »hantverkare«, som alla helhjärtat och omsorgsfullt ägnar sig åt den smala skärva liv som råkar ligga framför dem. För dessa hantverkare är det dagliga arbetet ett slags mindfulness in action och detta gäller inte bara hyllade sushi- och kaisekikockar utan även personen som häller upp ditt kaffe, blandar din drink, grillar ditt yakinikuspett eller slår in din nyinköpta kockkniv.
Tokyo är helt enkelt en stad där extrem omsorg och detaljkänsla inte bara är förbehållet fne dining, utan det fnns överallt. Staden är smockfull av enkla, roliga, billiga och, framförallt, svindlande bra ställen, och denna bok är min ytterst subjektiva guide till dessa.
Det är en guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.
Jonas Cramby är matskribent i Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco! och Japansk grillning. Böckerna har getts ut i fera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitt. 9789127155121
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn