Prismas stora bok om det kinesiska köket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 256 sidor.
Nära nyskick. namnad. Portot gäller oavsett antal böcker. - Det kinesiska köket tar dig med på en kulinarisk resa till Kinas olika delar och till landets fyra olika kök. Du lär dig att på ett enkelt sätt laga exempelvis Nudlar i bön- och chilisås, Marinerat fläskkött i honung och ingefära, Citronkyckling med grönsaker eller att själv fritera läckra Krabbollar eller Vårrullar med kyckling och svamp. // Boken är en överdådigt illustrerad och inspirerande guide till hur man lagar alla typer av kinesisk mat. Här finns över 100 recept på allt det vi förknippar med den fantastiska kinesiska matkonsten: smakstarka soppor, fisk- och skaldjur, kyckling och andra kötträtter, ris och nudlar, vegetariska rätter, dim sum, desserter samt olika friterade specialiteter. // Recepten speglar de olika regionernas matkulturer och på faktasidorna finns tips på såser, kryddor, praktiska redskap och annat som gör att hemmakocken verkligen lyckas återskapa doften och smaken av Kina i sitt eget kök!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9151835045
- Titel
- Prismas stora bok om det kinesiska köket
- Författare
- Adams-Lingwood, William - Cazals, Jean - Linderoth, Eva
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1556 g
- Språk
- Svenska