Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Marknad och politik

Marknad och politik

Häftad bok Studentlitteratur AB. 11 uppl. 2014. 369 sidor.

Gott skick. Utgallrad biblioteksbok. Enstaka blyertsanteckning. Inplastad. --- Den svenska ekonomin har gått förhållandevis stark genom en period som kännetecknats av den djupaste finansiella krisen i USA och Europa sedan 1930-talet. Detta bottnar delvis i de dramatiska förändringar av näringsliv och institutioner som inleddes under 1980-talet. Närings- livet omstrukturerades. Regleringar och subventionssystem avvecklades, marknader öppnades för konkurrens och skattesystemet förändrades. Stabiliseringspolitiken lades om. Med EU-medlemskapet har den svenska ekonomin och dess institutioner integrerats i Europas. För att förstå hur den svenska ekonomin fungerar och dess utmaningar inför framtiden är det nödvändigt att sätta sig in i förhållanden som inte behandlas i internationella läroböcker. Hur har näringslivet omvandlats? Vad bestämmer tillväxten? Hur bedrivs svensk finans- och penningpolitik? Hur styrs den offentliga sektorn? Hur fungerar arbetsmarknaden, bostadsmarknaden och finansmarknaderna? Hur bedrivs konkurrens- och miljöpolitik? Vad blir effekterna av det svenska skattesystemet? Hur står det till med ekonomierna i resten av Europa? Marknad och politik förändras med sin omvärld. Samtliga kapitel i denna elfte upplaga är antingen nyskrivna eller kraftigt omarbetade. Boken ger en fullödig bild av den svenska ekonomin och den ekonomiska politiken mitt i 2000-talets andra decennium, detta utan att tappa de historiska kopplingarna. Marknad och politik är en modern lärobok om den svenska ekonomin för grundutbildningen i nationalekonomi vid universitet och högskolor. Boken är en naturlig byggsten i en utbildning för framtidens svenska ekonomer. Den lämpar sig också väl för alla som vill sätta sig in i hur den svenska ekonomin fungerar och kräver inga djupare förkunskaper i nationalekonomi. -- Utöver redaktörerna, professorerna Lars Hultkrantz och Hans Tson Söderström, medverkar femton välkända ekonomer med lång erfarenhet av forskning och undervisning, men också av praktisk verksamhet inom sina respektive områden.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144100913
Titel
Marknad och politik
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2014
Omfång
369 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
647 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den svenska ekonomin har gått förhållandevis stark genom en period som kännetecknats av den djupaste finansiella krisen i USA och Europa sedan 1930-talet. Detta bottnar delvis i de dramatiska förändringar av näringsliv och institutioner som inleddes under 1980-talet. Närings- livet omstrukturerades. Regleringar och subventionssystem avvecklades, marknader öppnades för konkurrens och skattesystemet förändrades. Stabiliseringspolitiken lades om. Med EU-medlemskapet har den svenska ekonomin och dess institutioner integrerats i Europas. För att förstå hur den svenska ekonomin fungerar och dess utmaningar inför framtiden är det nödvändigt att sätta sig in i förhållanden som inte behandlas i internationella läroböcker. Hur har näringslivet omvandlats? Vad bestämmer tillväxten? Hur bedrivs svensk finans- och penningpolitik? Hur styrs den offentliga sektorn? Hur fungerar arbetsmarknaden, bostadsmarknaden och finansmarknaderna? Hur bedrivs konkurrens- och miljöpolitik? Vad blir effekterna av det svenska skattesystemet? Hur står det till med ekonomierna i resten av Europa? Marknad och politik förändras med sin omvärld. Samtliga kapitel i denna elfte upplaga är antingen nyskrivna eller kraftigt omarbetade. Boken ger en fullödig bild av den svenska ekonomin och den ekonomiska politiken mitt i 2000-talets andra decennium, detta utan att tappa de historiska kopplingarna. Marknad och politik är en modern lärobok om den svenska ekonomin för grundutbildningen i nationalekonomi vid universitet och högskolor. Boken är en naturlig byggsten i en utbildning för framtidens svenska ekonomer. Den lämpar sig också väl för alla som vill sätta sig in i hur den svenska ekonomin fungerar och kräver inga djupare förkunskaper i nationalekonomi. Utöver redaktörerna, professorerna Lars Hultkrantz och Hans Tson Söderström, medverkar femton välkända ekonomer med lång erfarenhet av forskning och undervisning, men också av praktisk verksamhet inom sina respektive områden.