Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Farmakologi : och läkemedelsanvändning

Farmakologi : och läkemedelsanvändning

Inbunden bok. Natur & Kultur. 3 uppl. 2001. 372 sidor.

Mycket gott skick. Ägaretikett. Liten skada på pärmens framsida.......................// En översättning och bearbetning av den välkönda och mycket använda norska boken Legemidler og bruken av dem, nu utgiven för sjunde gången. Området utvecklas snabbt och till denna trejde svenska utgåva har en omfattande uppdatering gjorts inom samtliga terapiområden.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127064654
Titel
Farmakologi : och läkemedelsanvändning
Författare
Elwin, Carl-Eric - Lafolie, Pierre
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1997
Omfång
372 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
898 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Farmakologi och läkemedelsanvändning är en översättning och bearbetning av den välkända och mycket använda norska boken Legemidler og bruken av dem, nu utgiven för sjunde gången. Området utvecklas snabbt och till denna tredje svenska utgåva har en omfattande uppdatering gjorts inom samtliga terapiområden.
Med inriktning på den praktiska användningen av läkemedel ger boken viktiga teoretiska bakgrunder; grundläggande insikter i ämnet och kunskaper om de enskilda preparaten. Omvårdnadsaspekter finns med genomgående, och alla kapitel är helt anpassade till svenska förhållanden.
Boken är främst avsedd för studerande vid vård- och hälsohögskolorna. Den kan också användas av sjuksköterskor, apotekspersonal och andra yrkesgrupper som behöver en praktisk och överskådlig läro- och uppslagsbok i farmakologi, samt av blivande läkare som introduktion till ämnet.
Norska huvudförfattare är Per Flatberg, apotekare, och Per Knut M. Lunde, professor i klinisk farmakologi. Deras medförfattare är läkare och apotekare. Den svenska bearbetningen har gjorts av Carl-Eric Elwin och Pierre Lafolie, båda med dr och specialistläkare i klinisk farmakologi. De har mångårig erfarenhet av arbete med läkemedelsinformation och dokumentation respektive undervisning i farmakologi för sjuksköterskor och läkare.