Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Elvis : familjen Presleys egen berättelse

Elvis : familjen Presleys egen berättelse

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2006. 256 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137128573
Titel
Elvis : familjen Presleys egen berättelse
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2006
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


En hyllning till minnet av USA:s största stjärna!Elvis Presley som föddes 1935 i en liten håla i Mississippi och dog 1977 på Graceland i Memphis, Tennessee – vilken är din bild av honom? Bara din tonårsidol? Dagens största rockikon? Gospelsångaren? Den sexiga killen med sammetsrösten? Filmstjärnan? Showartisten i Las Vegas? Vilken bild du än har av Elvis ger hans allra närmaste här ett mer närgånget porträtt av hans liv än någon tidigare har gjort. Elvis är en unik och fascinerande bok, som bygger på många timmars intervjuer med familjen, förstärkt med citat från Elvis själv. Elvis är historien om en underbar men mycket komplicerad människas stormiga liv och den karriär den högt begåvade men ofta frustrerade Elvis gjorde. Boken skildrar den legendariske underhållningsartisten Elvis Presleys liv som make, far, son, kusin, vän och andlig sökare.
 Priscilla Presley frågar: ”Vem kan tänka på Elvis utan att tänka på Graceland?” I boken framstår Graceland som en livfull familjeoas där köket fungerade som operationscentrum, där man spelade fotboll på gården och körde omkring bland kullarna i golfbilar – där Elvis tillbringade många av sitt livs lyckligaste stunder. Här berättas ingående om livet på Graceland. Vi får följa Elvis kärlekshistoria med Priscilla från början till slut, möta honom i rollen som far till sin dyrkade Lisa Marie, ta del av hans fixa idéer och främsta intressen och inse hela vidden av hans gigantiska musikaliska talang som ännu i dag saknar motstycke.
 Boken är resultatet av en stor insats; här finns de samlade rösterna från dem som inte bara följde Elvis liv från åskådarplats utan också delade superstjärnans vardag. Hans före detta fru Priscilla Presley, deras dotter Lisa Marie Presley, hans kusin Patsy Presley Geranen, Priscillas föräldrar och medlemmar av de båda familjerna berättar ömt och uppriktigt om sin syn på privatmannen Elvis, samtidigt som de betygar Amerikas största stjärna sin vördnad.
 Elvis är illustrerad med bland annat privata bilder på familjemedlemmar och foton av Elvis personliga tillhörigheter från arkiven på Graceland.PS. En del av det här materialet finns på cd och dvd och var det som i två delar visades på svensk teve i höstas.