-
Kalifens hus : ett år i Casablanca
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 293 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Lätt gulnad inlaga. Mycket fin överlag!
Kolla gärna in fler av mina böcker!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846538
- Titel
- Kalifens hus : ett år i Casablanca
- Författare
- Tahir Shah
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 293 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 228 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och fotografen Tahir Shah har skrivit en underhållande skildring av sin nya tillvaro som husägare i Casablanca. Helt i stil med Ett år i Provence och Under Toscanas sol.
Frilansjournalisten Tahir Shah bestämmer sig en dag för att förverkliga sin dröm och köper ett fallfärdigt men praktfullt residens i den marockanska staden Casablanca, dit han flyttar med sin gravida hustru och deras dotter.
Snart blir han varse att han fått med mer på köpet än han tänkt sig. Dar Khalifa eller Kalifens hus innehåller tre trotjänare som vägrar flytta och som Shah får ta över efter den förre ägaren. Huset är också svårt angripet av alger, fullt av spindelväv och termiter. Men det är inte allt. I Marocko drar ett tomt hus till sig djinner – osynliga, ofta förtretliga och ibland illvilliga andar – och Dar Khalifa tycktes ha lockat till sig en väldigt egensinnig djinn som den rationella västerlänningen Shah motvilligt går med på att besvärja med ett offer.
I Kalifens hus berättar Tahir Shah på ett mästerligt och ofta dråpligt sätt om familjens första år i Casablanca, om den tumultartade tid då de lär sig marockanska seder och bruk, restaurerar huset och besvärjer djinnen.
Shahs jakt på de yrkesmän, hantverkare och allt annat som behövs för att ställa huset i ordning leder honom ut i det exotiska, gåtfulla kungariket Marocko. Det sänder honom ut på en annan resa också – i spåren efter en farfar som han aldrig lärde känna. En farfar vars hemligheter avslöjas för Shah av en bekant.
Prisma 1 9789151846538 -
Från Casablanca till orten
Inbunden bok. Timbro. 2023. 216 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. FörlagsNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177033424
- Titel
- Från Casablanca till orten
- Författare
- Segerfeldt, Fredrik
- Förlag
- Timbro
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 195 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 312 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- FRÅN CASABLANCA TILL ORTEN är en personlig berättelse om kulturkrockar. Med avstamp i sitt äktenskap med Fatima från Marocko söker sig Fredrik Segerfeldt till den maghrebinska litteraturen för att förstå mötet mellan Europa och den arabisk-muslimska världen. I läsningen av Kateb Yacine, Yasmina Khadra, Leila Slimani och många andra finner han tidlösa skildringar av kampen för erkännande i ett samhälle där din egen grupp är i underläge och av de slitningar och möjligheter som följer av en flerkulturell tillhörighet. Det som i 2020-talets svenska debattframställs som unikt och omöjligt är historia och levd erfarenhet i andra delar av världen. Längre är inte steget från Casablanca till orten.FREDRIK SEGERFELDT är näringspolitisk expert, liberal debattör och författare. Han har en magisterexamen i franska. Han har bland annat skrivit Den svarte mannens börda (2018) och Frankrike - en hatkärlekshistoria (2021). Det här är hans fjortonde bok.
Timbro 9789177033424 -
Berättaren från Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2023. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stämplad "Läs och Recensions ex" på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137506104
- Titel
- Berättaren från Casablanca
- Författare
- Valpy, Fiona
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 222 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 435 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En underlig ny stad skänker hopp åt en ung flicka. Kan den också rädda en förlorad själ?Marocko, 1941. Frankrike är ockuperat av nazisterna, och 12-åriga Josie och hennes familj har flytt till Casablanca medan de väntar på att kunna ta sig säkert till Amerika. Livet här är lika intensivt som solen – staden är fylld av människor, dofter och ljud. Det är en värld långt bort från alla problem där hemma, och Josie älskar det.Sjuttio år senare anländer den problemtyngda Zoe. Äktenskapet krånglar och hon har svårt att anpassa sig till det nya livet. När hon hittar en liten träask och en dagbok under golvbrädorna i dotterns rum, stiger hon in i Josies värld. Det är samma utsikt över Atlanten, men ett väldigt annorlunda Casablanca.Det dröjer inte länge förrän Zoe börjar se på staden med Josies ögon. Men kan ett nytt perspektiv hjälpa henne att vända tragedi till hopp, och hitta den tröst hon behöver för att läka sitt brustna hjärta?
Bokförlaget Forum 9789137506104 -
KALIFENS HUS - ETT ÅR I CASABLANCA
Pocketbok. Norstedts Pocket. 2007. 293 sidor.
Mycket gott skick. KVALITÉ ENLIGT BILD
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172638389
- Titel
- Kalifens hus : ett år i Casablanca
- Författare
- Tahir Shah
- Förlag
- Norstedts Pocket
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 293 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 172 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och fotografen Tahir Shah har skrivit en underhållande skildring av sin nya tillvaro som husägare i Casablanca. Helt i stil med Ett år i Provence och Under Toscanas sol.
Frilansjournalisten Tahir Shah bestämmer sig en dag för att förverkliga sin dröm och köper ett fallfärdigt men praktfullt residens i den marockanska staden Casablanca, dit han flyttar med sin gravida hustru och deras dotter.
Snart blir han varse att han fått med mer på köpet än han tänkt sig. Dar Khalifa eller Kalifens hus innehåller tre trotjänare som vägrar flytta och som Shah får ta över efter den förre ägaren. Huset är också svårt angripet av alger, fullt av spindelväv och termiter. Men det är inte allt. I Marocko drar ett tomt hus till sig djinner – osynliga, ofta förtretliga och ibland illvilliga andar – och Dar Khalifa tycktes ha lockat till sig en väldigt egensinnig djinn som den rationella västerlänningen Shah motvilligt går med på att besvärja med ett offer.
I Kalifens hus berättar Tahir Shah på ett mästerligt och ofta dråpligt sätt om familjens första år i Casablanca, om den tumultartade tid då de lär sig marockanska seder och bruk, restaurerar huset och besvärjer djinnen.
Shahs jakt på de yrkesmän, hantverkare och allt annat som behövs för att ställa huset i ordning leder honom ut i det exotiska, gåtfulla kungariket Marocko. Det sänder honom ut på en annan resa också – i spåren efter en farfar som han aldrig lärde känna. En farfar vars hemligheter avslöjas för Shah av en bekant.
Norstedts Pocket 9789172638389 -
Kalifens hus : ett år i Casablanca
Pocketbok. Norstedts Pocket. 2 uppl. 2007. 293 sidor.
Gott skick. Gulnade sidor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172638389
- Titel
- Kalifens hus : ett år i Casablanca
- Författare
- Tahir Shah
- Förlag
- Norstedts Pocket
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 293 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 172 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och fotografen Tahir Shah har skrivit en underhållande skildring av sin nya tillvaro som husägare i Casablanca. Helt i stil med Ett år i Provence och Under Toscanas sol.
Frilansjournalisten Tahir Shah bestämmer sig en dag för att förverkliga sin dröm och köper ett fallfärdigt men praktfullt residens i den marockanska staden Casablanca, dit han flyttar med sin gravida hustru och deras dotter.
Snart blir han varse att han fått med mer på köpet än han tänkt sig. Dar Khalifa eller Kalifens hus innehåller tre trotjänare som vägrar flytta och som Shah får ta över efter den förre ägaren. Huset är också svårt angripet av alger, fullt av spindelväv och termiter. Men det är inte allt. I Marocko drar ett tomt hus till sig djinner – osynliga, ofta förtretliga och ibland illvilliga andar – och Dar Khalifa tycktes ha lockat till sig en väldigt egensinnig djinn som den rationella västerlänningen Shah motvilligt går med på att besvärja med ett offer.
I Kalifens hus berättar Tahir Shah på ett mästerligt och ofta dråpligt sätt om familjens första år i Casablanca, om den tumultartade tid då de lär sig marockanska seder och bruk, restaurerar huset och besvärjer djinnen.
Shahs jakt på de yrkesmän, hantverkare och allt annat som behövs för att ställa huset i ordning leder honom ut i det exotiska, gåtfulla kungariket Marocko. Det sänder honom ut på en annan resa också – i spåren efter en farfar som han aldrig lärde känna. En farfar vars hemligheter avslöjas för Shah av en bekant.
Norstedts Pocket 2 9789172638389 -
Sally i Casablanca
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Papertalk. 2015. 44 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175331218
- Titel
- Sally i Casablanca
- Författare
- Mattin
- Förlag
- Papertalk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 44 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 148 mm Ryggbredd 9 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sally åker med sina vänner till Casablanca. Där ska hennes kompis Ziba vara med i en tävling för katter med flygande mattor. Katter från hela världen kommer för att vara med. Atash från Syrien skulle också vara med, men hans matta har brunnit upp. Både resan dit och tävlingen blir mycket dramatiska.
Det här är den tredje boken i serien om Sally. Tidigare böcker är
"Sally & Jag" och "Sally & lilla lammet"
En bok för alla åldrar
9789175331218 -
Kalifens hus : ett år i Casablanca
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 293 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. LÄSEX STÄMPEL I UNDERKANT
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846538
- Titel
- Kalifens hus : ett år i Casablanca
- Författare
- Tahir Shah
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 293 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 228 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och fotografen Tahir Shah har skrivit en underhållande skildring av sin nya tillvaro som husägare i Casablanca. Helt i stil med Ett år i Provence och Under Toscanas sol.
Frilansjournalisten Tahir Shah bestämmer sig en dag för att förverkliga sin dröm och köper ett fallfärdigt men praktfullt residens i den marockanska staden Casablanca, dit han flyttar med sin gravida hustru och deras dotter.
Snart blir han varse att han fått med mer på köpet än han tänkt sig. Dar Khalifa eller Kalifens hus innehåller tre trotjänare som vägrar flytta och som Shah får ta över efter den förre ägaren. Huset är också svårt angripet av alger, fullt av spindelväv och termiter. Men det är inte allt. I Marocko drar ett tomt hus till sig djinner – osynliga, ofta förtretliga och ibland illvilliga andar – och Dar Khalifa tycktes ha lockat till sig en väldigt egensinnig djinn som den rationella västerlänningen Shah motvilligt går med på att besvärja med ett offer.
I Kalifens hus berättar Tahir Shah på ett mästerligt och ofta dråpligt sätt om familjens första år i Casablanca, om den tumultartade tid då de lär sig marockanska seder och bruk, restaurerar huset och besvärjer djinnen.
Shahs jakt på de yrkesmän, hantverkare och allt annat som behövs för att ställa huset i ordning leder honom ut i det exotiska, gåtfulla kungariket Marocko. Det sänder honom ut på en annan resa också – i spåren efter en farfar som han aldrig lärde känna. En farfar vars hemligheter avslöjas för Shah av en bekant.
Prisma 1 9789151846538 -
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint exemplar av denna tidiga kockbok om nordafrikansk matlagning. Rikt illustrerad. 1 cm reva på skyddsomslagets baksida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 1 9137120379 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Kalifens hus : ett år i Casablanca
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 293 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
Journalisten och fotografen Tahir Shah har skrivit en underhållande skildring av sin nya tillvaro som husägare i Casablanca. Helt i stil med Ett år i Provence och Under Toscanas sol.
Frilansjournalisten Tahir Shah be läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846538
- Titel
- Kalifens hus : ett år i Casablanca
- Författare
- Tahir Shah
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 293 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 228 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och fotografen Tahir Shah har skrivit en underhållande skildring av sin nya tillvaro som husägare i Casablanca. Helt i stil med Ett år i Provence och Under Toscanas sol.
Frilansjournalisten Tahir Shah bestämmer sig en dag för att förverkliga sin dröm och köper ett fallfärdigt men praktfullt residens i den marockanska staden Casablanca, dit han flyttar med sin gravida hustru och deras dotter.
Snart blir han varse att han fått med mer på köpet än han tänkt sig. Dar Khalifa eller Kalifens hus innehåller tre trotjänare som vägrar flytta och som Shah får ta över efter den förre ägaren. Huset är också svårt angripet av alger, fullt av spindelväv och termiter. Men det är inte allt. I Marocko drar ett tomt hus till sig djinner – osynliga, ofta förtretliga och ibland illvilliga andar – och Dar Khalifa tycktes ha lockat till sig en väldigt egensinnig djinn som den rationella västerlänningen Shah motvilligt går med på att besvärja med ett offer.
I Kalifens hus berättar Tahir Shah på ett mästerligt och ofta dråpligt sätt om familjens första år i Casablanca, om den tumultartade tid då de lär sig marockanska seder och bruk, restaurerar huset och besvärjer djinnen.
Shahs jakt på de yrkesmän, hantverkare och allt annat som behövs för att ställa huset i ordning leder honom ut i det exotiska, gåtfulla kungariket Marocko. Det sänder honom ut på en annan resa också – i spåren efter en farfar som han aldrig lärde känna. En farfar vars hemligheter avslöjas för Shah av en bekant.
Prisma 1 9789151846538 -
Sally i Casablanca
Inbunden bok. Papertalk. 2015. 44 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Med dedikation av författaren
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175331218
- Titel
- Sally i Casablanca
- Författare
- Mattin
- Förlag
- Papertalk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 44 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 148 mm Ryggbredd 9 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sally åker med sina vänner till Casablanca. Där ska hennes kompis Ziba vara med i en tävling för katter med flygande mattor. Katter från hela världen kommer för att vara med. Atash från Syrien skulle också vara med, men hans matta har brunnit upp. Både resan dit och tävlingen blir mycket dramatiska.
Det här är den tredje boken i serien om Sally. Tidigare böcker är
"Sally & Jag" och "Sally & lilla lammet"
En bok för alla åldrar
Papertalk 9789175331218 -
Kalifens hus : ett år i Casablanca
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 293 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rejält snedläst.Ytslitage på skyddsomslag. Fläckig på bladrygg. Mindre hundöra.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846538
- Titel
- Kalifens hus : ett år i Casablanca
- Författare
- Tahir Shah
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 293 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 228 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och fotografen Tahir Shah har skrivit en underhållande skildring av sin nya tillvaro som husägare i Casablanca. Helt i stil med Ett år i Provence och Under Toscanas sol.
Frilansjournalisten Tahir Shah bestämmer sig en dag för att förverkliga sin dröm och köper ett fallfärdigt men praktfullt residens i den marockanska staden Casablanca, dit han flyttar med sin gravida hustru och deras dotter.
Snart blir han varse att han fått med mer på köpet än han tänkt sig. Dar Khalifa eller Kalifens hus innehåller tre trotjänare som vägrar flytta och som Shah får ta över efter den förre ägaren. Huset är också svårt angripet av alger, fullt av spindelväv och termiter. Men det är inte allt. I Marocko drar ett tomt hus till sig djinner – osynliga, ofta förtretliga och ibland illvilliga andar – och Dar Khalifa tycktes ha lockat till sig en väldigt egensinnig djinn som den rationella västerlänningen Shah motvilligt går med på att besvärja med ett offer.
I Kalifens hus berättar Tahir Shah på ett mästerligt och ofta dråpligt sätt om familjens första år i Casablanca, om den tumultartade tid då de lär sig marockanska seder och bruk, restaurerar huset och besvärjer djinnen.
Shahs jakt på de yrkesmän, hantverkare och allt annat som behövs för att ställa huset i ordning leder honom ut i det exotiska, gåtfulla kungariket Marocko. Det sänder honom ut på en annan resa också – i spåren efter en farfar som han aldrig lärde känna. En farfar vars hemligheter avslöjas för Shah av en bekant.
Prisma 1 9789151846538 -
FRI FRAKT inrikes
- ISBN
- 9189684303
- Titel
- Kyrkan och religionerna : katolska grunddokument
- Författare
- Romersk-katolska kyrkan - Engelhart, Kaj
- Förlag
- Stockholm : Veritas : Katolsk bokhandel [distributör
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Veritas 9189684303 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 0330242148
- Titel
- Casablanca
- Författare
- Curtiz, Michael - Anobile, Richard J.
- Förlag
- London : Pan Books
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- English
London : Pan Books 0330242148 -
Focus on Film 30. Joel McCrea - Oscar Levan...
Tidning, tidskrift. 1978. 58 sidor.
Nära nyskick. Liggande format 16 x 24 cm, mkt rikt illustrerad, beskrivning och recension av då aktuella filmer samt revival: the Maltese Falcon, Casablanca. McCrea life and filmography … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
TREDJE MANNEN I CASABLANCA
Pocketbok.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Wahlström & Widstrand, Stockholm, 1997. 8o. Pocketbok. Fint skick. 288 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146170863
- Titel
- Tredje mannen i Casablanca
- Författare
- Heimerson, Staffan
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
9146170863 -
"CASABLANCA" AV WOLF EERLBRUCH
Brev, dokument, handskrift. Pictura Graphica AB (1-378-9. 1983.
Nära nyskick. VYKORT - EJ POSTGÅNGET
FRI FRAKT inrikesPictura Graphica AB (1-378-9 -
Tredje mannen i Casablanca
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 1996. 288 sidor.
Nära nyskick. 35 kåserier om ruggiga resor och mysiga människor. Muntert, men ändå tankfullt rör sig Staffa mellan Harry Limes kloaker i Wien och Ricks Cafe i Casablanca. Boken är oläst! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146169229
- Titel
- Tredje mannen i Casablanca
- Författare
- Heimerson, Staffan
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 1 9146169229 -
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Gott skick. Boken är i fint skick men det finns svaga fläckar på några av bladen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9789137120379 -
The Caliph's House : A Year in Casablanca
Häftad bok. London : Bantam. 2007. 356 sidor.
Nära nyskick. 127 x 197 mm. Vikt 248 g. Språk: engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780553816808
- Titel
- The Caliph's house : a year in Casablanca
- Författare
- Shah, Tahir.
- Förlag
- London : Bantam
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- English
London : Bantam 9780553816808 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9780553383102
- Titel
- The Caliph's House: A Year in Casablanca
- Författare
- Shah, Tahir
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 349 sidor
- Språk
- English
- Baksidestext
- An English travel writer describes his and his family's experiences after purchasing a rundown palace in the Moroccan city of Casablanca, as they work to renovate the house, exorcise the jinns--mischievous invisible spirits--haunting the structure, and cope with the house's human guardians.
Bantham 9780553383102 -
Nordafrikansk mat : från Kairo till Casablanc...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Nyskick. Mycket fint exemplar. Känns oläst. Några små hanteringsspår, för övrigt i nyskick.
Trådbundet illustrerat laminatband. större format. 250 x 220 x 17 mm.
"Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9137120379 -
Marocko : med fakta om Tanger, Rabat Fès, Mar...
Häftad bok. Reseförlaget. 1 uppl. 2005. 144 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146213597
- Titel
- Marocko : med fakta om Tanger, Rabat Fès, Marrakech, Casablanca, Meknès och mycker mer!
- Författare
- Wilson, Neil - Shepherd, Charlie - Andræ, Erik - Wood, Phil
- Förlag
- Reseförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 106 x 144 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 138 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fakta om Tanger, Rabat, Fès, Marrakech, Casablanca, kusten, öknen och mycket mycket mer, liksom om minnesmärken, arkitektur och konst. Och om hantverket och mattorna, maten, kryddorna och sagoberättarna. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om det sägenomspunna landet där det finns så mycket att se och göra. Boken är lätt att läsa – och lätt att använda.Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen och shopping, liksom förslag på spännande utflykter. Här hittar du också information om hur transportmedlen fungerar, var turistbyråerna ligger, vad du gör i en nödsituation eller vid sjukdom. Aktuella tips på hotell och restauranger, liksom detaljerade kartor finns också i boken.Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av din resa till det omväxlande och exotiska Marocko.
Reseförlaget 1 9146213597 -
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. dedikation
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9137120379 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlström & Widstrand
-
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1:a uppl. 2002. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint förlagsband med Nordafrikansk mat.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 1:a 9137120379 -
TREDJE MANNEN I CASABLANCA
Pocketbok. WAHLSTRÖM & WIDSTRAND. 1997. 287 sidor.
Mycket gott skick. POCKET, ART NR 17543
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWAHLSTRÖM & WIDSTRAND -
Casablanca - as time goes by : 50th anniversa...
Häftad bok. Virgin. 1993. 224 sidor.
Nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780863697012
- Titel
- Casablanca - as time goes by : 50th anniversary commemorative
- Författare
- Miller, Frank
- Förlag
- Virgin
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 224 sidor
Virgin 9780863697012 -
Tredje mannen i Casablanca
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1996.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Hylla L3
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146169222
- Titel
- Tredje mannen i Casablanca
- Författare
- Heimerson, Staffan
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146169222 -
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9137120379
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn