Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Allt du behöver veta för att överleva det 21:a århundradet

Allt du behöver veta för att överleva det 21:a århundradet

Inbunden bok Norstedts. 2 uppl. 2011. 512 sidor.

Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113038452
Titel
Allt du behöver veta för att överleva det 21:a århundradet
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2011
Omfång
512 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
203 x 246 mm Ryggbredd 38 mm
Vikt
1754 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur står det till med din allmänbildning? Har du något så när grepp om vårt kulturarv och de kunskaper och landvinningar som vår moderna kultur vilar på? Eller tror du också att renässansen bara är en ny nässpray? Varför är vatten morgondagens olja? Vad står det egentligen i Koranen? Hur fungerar en jetmotor? Vad är egentligen så fantastiskt med Leonardo da Vincis Mona Lisa? Kommer biochip att förändra världen? Många frågor pockar på svar och vår värld har inte precis blivit lättare att förstå. Dagens frågor kräver också ofta stor detaljkunskap. Därför specialiserar sig allt fler, och tappar därmed överblicken. Allt du behöver veta för att överleva i det 21:a århundradet är en plattform av kunskap att stå på - kalla det gärna allmänbildning - för att inte drunkna i dagens informationsflöde. Boken redogör för människans viktigaste upptäckter och erfarenheter och sätter (till skillnad från vanliga uppslagsverk) in dem i sitt sammanhang. Resultatet är en spännande handbok i allmänbildning som gör dagens komplexa värld lite mer begriplig. Här öppnas dörren till en hel värld av kunskap. Boken består av sex stora temakapitel som omfattar hela vidden av mänskligt vetande: från universums stjärnor och planeter till livet här på jorden - geologi och natur, historia och politik, filosofi och psykologi, konst och kultur, det moderna livet i dag. Idéer, upptäckter och utvecklingslinjer sammanfattas och görs lättförståeliga. Faktarutor bidrar med viktiga detaljer och händelser, uppfinningar, upptäckter och utvecklingssteg med mera. Att varje avsnitt i sig är fristående gör att läsaren kan använda boken på sitt eget vis. De över två tusen illustrationerna blir en visuell katalog över människans samlade kunskap. Allt du behöver veta för att överleva i det 21:a århundradet är lika användbar om du drivs av omättlig kunskapstörst och en vilja att förstå eller bara är ute efter att inte göra bort dig i middagskonversationen eller vinna nästa omgång av Trivial Pursuit.