Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En handbok choklad

En handbok choklad

Inbunden bok. Grenadine förlag. 2004. Inbunden. Dekorerat laminatband.

Nära nyskick. Choklad, underbart ätbart En bok choklad med en god portion nyfikenhet och fettsnål humor Boken för alla som vill veta sanningen om chokladen. Läsning för de som har funderingar kring procenthalt, börjat kombinera choklad med vin och kanske porter och som råkat köpa vad bl.a ICA kallat lyxchoklad men ändå kliar sig i huvudet och undrar vari lyxen ligger. "Cholkad" är skriven utifrån chokladen och hur den bäst kommer till sin rätt. Författarna är två till antal, dels Jerry Lindahl; erfaren av hundratals chokladprovningar och import av choklad, samt även Örjan Westerlund, en destillatromantiker med skrivklåda, skribent och provningshållare även han. Målgruppen för boken är alla läsare, med eller utan erfarenhet, som älskar choklad med ett brinnande intresse. Denna tunna men faktamättade bok ger nya rön, avlivar myter samt ger roliga kunskaper om vad som rör kakao, procenthalt och hur choklad bäst kombineras med mat, kaffe, vin, porter, cognac och cigarrer.'' Det här är definitivt ingen kokbok. Det är en intresseväckare för alla de som undrar varför viss choklad smakar som den gör. En bok för dem som förvånas över att 85% kakaoinnehåll inte behöver betyda bättre kvalitet än 64%. Boken ger också svar på frågor som varför kakao har ögon eller varför en asätande stork gett namn till ett svenskt chokladmärke. - Chokladens och kakaons bakgrund och historia i Sverige och världen, - Botanik, arter, odling, växtförhållanden, geografi, Tillverkning: Skörd, jäsning, malning, conchning, mjölk/pulver/kondensering, rostning, - Smak/arom: Urskiljning, procentens och processens egentliga betydelse, fetthalt, vanilj och vanillin, kakaohalten mellan 30% upp till 99% och vad utöver kakao i chokladen som smakar. - Kombination: Aromer och hur de matchar, cigarr-rom-cognac-whisky ihop med choklad - Recept och tips i köket: Hur fungerar kakao och choklad med annan mat och hur nyttjar jag dem bäst i matlagning för såser, desserter och bakverk. Till dessa godsaker kommer faktarutor om allehanda kunskapspraliner och kuriosa som Marabou - en äcklig stork? Chokladöl och öl ihop med choklad? Historien om After Eight; Blir man kär av choklad?.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9185329010
Titel
En handbok choklad
Författare
Örjan Westerlund
Förlag
Grenadine Bokförlag
Utgivningsår
2004
Omfång
58 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
320 g
Språk
Svenska