Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
KBT kognitiv beteendeterapi .Komma på bättre tankar

KBT kognitiv beteendeterapi .Komma på bättre tankar

av

Häftad bok. Argos/Palmkrons . 2009. 267 sidor.

Nyskick. Nu finns det en ny lättbegriplig bok i ämnet "Komma på bättre tankar". Och den kräver inga psykoterapeutiska förkunskaper. På ett enkelt sätt beskriver författaren Åsa Palmkron, överläkare i psykiatri, vad KBT är och hur metoden kan användas som en effektiv behandling vid både depression och ångestsjukdomar. Boken lämpar sig både vid egenbehandling och studier i ämnet, och kan läsas av alla som på lättfattligt sätt vill orientera sig om KBT. Absolut nyskick. (190518)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

28 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789189638099
Titel
KBT kognitiv beteendeterapi : komma på bättre tankar
Författare
Åsa Palmkron Ragnar
Förlag
Argos/Palmkrons Förlag
Utgivningsdatum
20091120
Omfång
267 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
392 g
Språk
Svenska
Baksidestext
KBT är ett begrepp i tiden. När Åsa Palmkron definierar bokstäverna KBT som Komma på Bättre Tankar är det signifikativt för hennes bok om kognitiv beteendeterapi. Med sitt enkla språk förmedlar hon kunskap så att alla och envar förstår vad KBT innebär och hur effektiv metoden är vid behandling av depression och ångestsjukdomar. Boken kräver inga psykoterapeutiska förkunskaper. Ordet kognitiv avser tänkande eller tankesätt, och den kognitiva terapin arbetar med att förändra negativa tankemönster och ersätta dem med andra som är mer hälsofrämjande, beetendeterapin med att förändra negativa beteenden. Metoden handlar om att se sig själv och omvärlden med nya ögon - att komma på bättre tankar! Det finns ett stort behov av lättförståelig information i ämnet både hos dem som själva behöver hjälp och från terapeuter. Kognitiva och beteendeinriktade terapier har internationellt en tätposition inom psykoterapin, och intresset ökar i takt med att forskningen tydliggör KBT som en ändamålsenlig och effektiv behandlingsform. Komma på Bättre Tankar är upplagd på ett pedagogiskt sätt som en behandlingsserie där läsaren klart och tydligt vet vad arbetsområdet är. Åsa Palmkron skriver enkelt, rättframt, lättförståeligt utan alltför många ord. Till skillnad från andra liknande böcker i ämnet innehåller den inga fallbeskrivningar. Sådana har medvetet uteslutits eftersom författare vill att boken ska vara "terapeuten" som talar direkt till läsaren. Hos en terapeut vill man inte höra om andra. Man är intresserad av sig själv! Boken kan användas på flera olika sätt. Som självhjälpsbok fungerar den både enskilt och i grupp. För den som går i stödsamtal kan den vara en utgångspunkt för samtalen och ge en bra struktur att följa. Den kan också användas som lärobok vid kurser och kan också läsas av alla som vill orientera sig om vad kognitiv beteendeterapi innebär. Läsaren får både nya kunskaper och massor av övningar (totalt 131), vilket är nödvändigt för att kunna finna nya tankebanor. Komma på Bättre Tankar är en välkommen bok om ett ämne i tiden. Den är skriven för svenska förhållanden och med sitt lättillgängliga språk och överskådliga innehåll väcker Åsa Palmkron lusten att lära mer om ett angeläget ämne.