Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Socialdemokraterna skriver historia

Socialdemokraterna skriver historia

Häftad bok Bokförlaget Atlas. 1 uppl. 2001. 549 sidor.

Nära nyskick. stämplad inuti av biblioteket. Portot gäller oavsett antal böcker. - En studie av hur den svenska socialdemokratin i sin egen partihistorik under perioden 1892-2000 har eftersträvat identitet, legitimitet och auktoritet. I fokus står socialdemokratins hegemonisträvanden och kamp om det allmänna historiemedvetandet. Frågor som diskuteras är bland annat: Hur skildras partiledarskap och interndemokrati i den socialdemokratiska partihistoriken? Hur vill man framställa sin idéutveckling? Varför jämförs Hjalmar Branting med Gustav Vasa, och vilken uppfattning har socialdemokraterna om Folkhemmet och sin egen historiska insats?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9189044789
Titel
Socialdemokraterna skriver historia
Författare
Åsa Linderborg
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2001
Omfång
549 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
145 x 220 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
780 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Vi kènner inte igen partiet lèngre", var en vanlig kommentar bland de socialdemokratiska grèsrotsmedlemmarna p 1990-talet, "socialdemokratin hller p att tappa sin sjèl". Men vad èr det man menar sig ha fÜrlorat? Socialdemokratin skriver historia èr en studie av hur den svenska socialdemokratin i sin egen partihistorik under perioden 1892-2000 har efterstrèvat identitet, legitimitet och auktoritet. I fokus str socialdemokratins hegemonistrèvanden och kamp om det allmènna historiemedvetandet. Frgor som diskuteras èr bland annat: Hur skildras partiledarskap och interndemokrati i den socialdemokratiska partihistoriken? Hur vill man framstèlla sin idÄutveckling? VarfÜr jèmfÜrs Hjalmar Branting med Gustav Vasa, och vilken uppfattning har socialdemokraterna om Folkhemmet och sin egen historiska insats?