Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tomater

Tomater

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 93 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Det här exemplaret, som i övrigt är i nyskick, har läsarförstrykingar i kulspets på sex av sidorna, ibland mycket små, på ett par sidor mer omfattande understrykningar.
Om innehålet:
"Gula, svartröda eller randiga tomater kan se ut nästan hur som helst. Här beskrivs 35 spännande sorter, hur man korsar fram egna och hur de ska odlas för att ge bra skörd både i växthus, ute i grönsakslandet eller på fönsterbrädan. Några av dem blir säkert älskade favoriter. I dag vill många odla sina egna tomater eftersom de smakar så gott när de har fått mogna i sin egen takt på plantan. Tomaten en av världens mest populära grönsaker har framtiden för sig. Den är mycket nyttig och innehåller ämnen som ökar vår motståndskraft mot bland annat cancer. Därför räknas den till functional food, ett område där stora forskningsprojekt pågår världen över. Här beskrivs också tomatens intressanta väg från en lugn tillvaro som ogräs i Andernas berg, till dagens storindustriella gröda. Att den tidigt fick rykte om sig att vara ett effektivt afrodisiakum gjorde att italienska odlare blev mycket intresserade. Kärleksäpplet började sitt segertåg över Europa och på den vägen är det."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127352995
Titel
Tomater
Författare
Åke Truedsson
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2001
Omfång
93 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gula, svartröda eller randiga tomater kan se ut nästan hur som helst. Här beskrivs 35 spännande sorter, hur man korsar fram egna och hur de ska odlas för att ge bra skörd både i växthus, ute i grönsakslandet eller på fönsterbrädan. Några av dem blir säkert älskade favoriter. I dag vill många odla sina egna tomater eftersom de smakar så gott när de har fått mogna i sin egen takt på plantan. Tomaten en av världens mest populära grönsaker har framtiden för sig. Den är mycket nyttig och innehåller ämnen som ökar vår motståndskraft mot bland annat cancer. Därför räknas den till functional food, ett område där stora forskningsprojekt pågår världen över. Här beskrivs också tomatens intressanta väg från en lugn tillvaro som ogräs i Andernas berg, till dagens storindustriella gröda. Att den tidigt fick rykte om sig att vara ett effektivt afrodisiakum gjorde att italienska odlare blev mycket intresserade. Kärleksäpplet började sitt segertåg över Europa och på den vägen är det.