Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
El Camino : pilgrimsvandring till Santiago de Compostela

El Camino : pilgrimsvandring till Santiago de Compostela

Inbunden bok Votum Förlag. 1 uppl. 2008. 240 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag saknas.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188238924
Titel
El Camino : pilgrimsvandring till Santiago de Compostela
Författare
Åke Mokvist
Förlag
Votum Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
251 x 233 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
1268 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Att vandra El Camino, och kalla sig pilgrim, känns inte riktigt äkta! Visst finns det riktiga pilgrimer, som av religiösa skäl eller för att sona något brott vandrar leden, men de flesta vill bara lämna vår sönderstressade tillvaro en tid. Kanske för att lära känna sig själva bättre eller som ett tillfälle att börja om, efter en svår sjukdom eller skilsmässa.

Ända sedan 800-talet har Sankt Jakobs grav i Santiago de Compostela varit ett viktigt mål för pilgrimer från hela världen. Under medeltiden vandrade en miljon pilgrimer om året dit. En av de första svenska pilgrimerna var den heliga Birgitta, som tillsammans med sin make Ulf Gudmarsson vallfärdade till Santiago de Compostela 1341-1342. Idag vandrar över hundra tusen människor El Camino varje år och de allra flesta startar i St. Jean-Pied-de-Port i Frankrike. Därifrån är det 80 mil till Santiago de Compostela. Andra nöjer sig med en mindre del av sträckan, men man måste minst vandra de sista tio milen för att få ut sitt pilgrimsdiplom.

Den här boken skildrar den franska vägen från St. Jean-Pied-de-Port över Pamplona, Burgos och Leon. Det finns också en pilgrimsled till Santiago de Compostela som följer Atlantkusten över Bilbao, Santander och Oviedo, samt en led som börjar nere i Sevilla. Oavsett vilken led man väljer, är vandringen en upplevelse och nyttig för både kroppen och själen. Alla som startar i St. Jean-Pied-de-Port börjar med att vandra rakt över Pyrenéerna, vilket är den jobbigaste etappen på hela vandringen. Kanske också den allra vackraste! Följ med Åke en bit på El Camino och ta del av hans fantastiska möten längs pilgrimsleden.
Ytterligare författare: Mokvist, Åke