Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789137120188

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
På Green Dolphin Street

På Green Dolphin Street

Inbundna böcker. Bokförlaget Forum. 2003. 327 sidor.På Green Dolphin Street är en stor och medryckande kärleksroman som utspelar sig under inledningen till Kennedyeran, när världen på något vis kändes pånyttfödd. I Washington och på det mondäna Manhattan tänds ett hopp om en ny framtid, ett hopp om en värld bortom kärnvapenkapprustningen.
Mary van der Linden är gift med Charlie, som arbetar på brittiska ambassaden i Washington. Men vad hjälper det när den tuffe nyhetsjournalisten Frank Renzo kommer som en vind in i hennes liv. Och vad bryr sig en vind om förbud?
Deras passionerade förbjudna kärlek vänder upp och ner på deras liv, samtidigt som det kalla kriget går in i en ny fas och namnet Vietnam dyker upp allt oftare i nyhetsrapporteringen.
Marys man Charlie är en charmerande engelsk överklassgentleman, som dock förtärs av en inre oro, en rastlöshet som får honom att supa sig sönder och samman. Han är trött på livet och på sig själv.
Frank är hans absoluta motsats, en fighter som målmedvetet arbetat sig upp från Chicagos slum och som mycket väl minns var han kommer ifrån.
Sebastian Faulks nya kärleksroman bjuder på dramatik på flera plan, och för Mary blir kollisionen brutal mellan hennes passion för Frank och de pliktkänslor som ansätter henne.
Bokens titel syftar på en mycket känd jazzlåt, som av många betraktas som en klassiker.Sebastian Faulks arbetade i många år som journalist men är numera heltidsförfattare. Han fick sitt genombrott med romanen Fågelsång och ytterligare en stor framgång med Charlotte Gray, som också filmats.

Förlagsfakta

ISBN
9789137120188
Titel
På Green Dolphin Street
Författare
Sebastian Faulks
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2003
Omfång
327 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 235 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
731 g
Språk
Svenska