-
Byens bedste brød – og andet godt fra ovnen
Häftad bok.
Gott skick. Størsteparten af opskrifterne kan passes ind på en eftermiddag hjemme, så bogen er god til den, som gerne vil bage mere selv, men som ikke har mod på eller tid til de helt store bageprojekter. Der er nogle få opskrifter, som skal startes en dag i forvejen läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
I mormors berså : fem generationers bröd bakv...
Inbunden bok. Klefstad förlag. 1 uppl. 2007. 155 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197683609
- Titel
- I mormors berså : fem generationers bröd bakverk och tårtor
- Författare
- Jonsson, Kinna
- Förlag
- Klefstad förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 220 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idén och författare
Idén kom då de gamla ärvda vaxduksböckerna föll i delar. Kinna Jonsson började dokumentera recepten, intervjuade mamma Märtha Jonsson, och boken växte fram. Tillsammans har de valt recept, bakat upp allt och skrivit texterna. Boken innehåller anekdoter och tips för att lyckas bra. Kinna har stått bakom kameran och bilder finns till nästintill alla bakverken som till större delen är tagna i trädgårdsmiljö med gamla vackra koppar, fat och textilier från egna skåp och gömmor.
- Jag har velat bevara kunnandet som annars går förlorad. Kunskapen sitter ofta i händerna på den äldre generationen säger Kinna Jonsson. Det ligger också i tiden att hitta sina rötter. Att producera saker själv är exklusivt.
- Intresset för småkakor växer. Det är en motvikt till de stora historier som funnits ett bra tag nu säger Märtha Jonsson. Märtha som är hushållslärare driver familjens gårdsrestaurang på Klefstad. Ofta frågar gästerna om recept och beställer bröd och kakor för att ta med sig hem.
Formgivaren
Formgivaren Elina Jonsson, lillasyster i familjen säger att
- Boken ska kunna ligga uppslagen i köket, tåla slitage och samtidigt ge vaxduksbokskänsla. Det ska vara en behändig bok som man kan använda och lätt att bläddra i.
Förlagorna var bruna, svarta eller lila. Därför har Elina valt samma material som de gamla böckerna för att behålla den genuina känslan. Boken är brun med guldtext och halvhård pärm. Inuti boken är typsnittet modernt. Det är en modern vaxduksbok.
Klefstad förlag 1 9789197683609 -
Konditorns bästa
Häftad bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 159 sidor.
Gott skick. namn i , för övrigt fint skick.
En i särklass riktigt bra bakbok som fick toppen bra recensioner.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100110987
- Titel
- Konditorns bästa
- Författare
- Bengtsson, Signe Maria
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När jag var liten bodde jag på samma gata som min mormor och morfar. På eftermiddagarna när jag kom hem från skolan satt de vid köksfönstret och väntade. Vanligtvis gick jag dit in för att prata en stund och äta av det välfyllda kakfatet. Dessa eftermiddagar vid mina morföräldrars köksbord har satt prägel på hela min tillvaro. När det var dags att välja yrke ville jag gå i mormors fotspår, jag ville känna doften av nybakat bröd och det fanns bara ett naturligt val att bli konditor. Jag hoppas du vill dela mina minnen och låta dig inspireras till att glädja dig själv, dina barn eller barnbarn med doften av nybakat.Så skriver Signe Maria Bengtsson i sitt förord till Konditorns bästa. Med inspirerande fotografier av Nisse Peterson får vi i cirka 200 lättöverskådliga recept på bland annat småkakor, mjuka kakor, pajer och petit-fourer lära oss bakningens grunder. Enkelt, även för den ovane, blir det att göra finska pinnar, kokosdrömmar eller hallongrottor själv. Alla recept är hämtade ur författarens och hennes familjs receptsamlingar, de flesta ur mormor Hildurs handskrivna anteckningsbok, och Signe Marias yrkerserfarenhet som konditor blandas med historier från familjen, flera generationer tillbaka. Här finns också handfasta tips och råd om till exempel hur man gör wienerdegar, tar tillvara överblivna äggvitor och vad man ska tänka på vid pajbakning. Den här nya utgåvan är läckert formgiven av den unga formgivaren Kerstin Hanson, innehållet och recepten är desamma (med små undantag).För dem som vill utöka sin köksrepertoar med sockerbakande är Konditorns bästa det idealiska verket. Recepten är lättöverskådliga och trovärdiga, och instruktionerna tydliga. De utmärkta fotografierna, tagna av Nisse Peterson, är sakligt stämningsfulla. Konditorns bästa har goda chanser att bli en klassisk bakbok. DN"Konditorns bästa innehåller inte bara kak-, bull- och tårtrecept utan också gamla yrkesknep som gör att bagarna och konditorerna alltid lyckas med det vi andra går bet på." Gefle DagbladFörra utgåvan såld i 25 000 ex!
Albert Bonniers Förlag 9789100110987 -
Friendly bread : baka glutenfritt från baguet...
Inbunden bok. Max Ström. 2013. 143 sidor.
Mycket gott skick. Mycket bra glutenfria recept och mycket bra recensioner.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262585
- Titel
- Friendly bread : baka glutenfritt från baguette till brownie
- Författare
- Moberg, Karin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Vårt glutenfria bröd giv oss idag... och inled oss gärna i frestelse!«DN.»Fantastiska recept«ELLE Mat & Vin Att kunna baka glutenfritt bröd som är gott och saftigt är inte svårt – bara man får lite hjälp på traven. Karin Moberg och Oscar Målevik delar här med sig av sina bästa recept och ger många smarta tips. I sin bok bjuder de på 49 bakverk. Vad sägs om tomatbröd, solros- och havrebröd eller delikatessknäcke? Kanske smulpaj eller kanelbullar? Till festen finns kladdkaka, mandelkaka eller chokladmoussetårta med hallonpannacotta.Denna bok är till glädje inte enbart för alla dem som är glutenintoleranta – eller som har familj eller vänner som inte tål gluten – utan också för dem som följer en LCHF-diet och ändå vill äta bröd, men utan vete.Hembakt utan vete eller gluten har nu blivit enkelt, och resultatet blir fantastiskt. Ingen ska behöva vara utan gott bröd!
Max Ström 9789171262585 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Schule und praxis des konditors
Inbunden bok. 1 uppl. 1927.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Handbok i konditori från 20’talets.
Text i 3 språk : Tyska, Engelska, Svenska.
Ytterst intressant för proffs konditorer.
( Skola och praktik för konditorn, svenska titeln)
Originalupplaga 1927. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK1 -
Baka glutenfritt med Ulrika
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 128 sidor.
Mycket gott skick. Fina recensioner.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245240
- Titel
- Baka glutenfritt med Ulrika
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen in i Ulrikas bakstuga! Här får du lära dig hur du blir en hemmabagare som bakar nyttiga och glutenfria alternativ som smakar ljuvligt. Du kan fortfarande unna dig goda bakverk fastän du undviker gluten som många idag är känsliga för.Förutom över 60 recept med goda bakverk får du, som nybörjare på glutenfri bakning, råd och tips på hur du lyckas med att jäsa degen så att den bli lika fluffig och fin som du är van vid trots att inget vete används. Ulrika använder ett flertal olika hälsosamma alternativ som havremjöl, bovetemjöl, rismjöl, kokosmjöl, mandelmjöl, jyttemjöl och teffmjöl samt fiberhusk istället för vete. Riktigt goda matbröd, baguetter, limpor, tortillas, knäckebröd och pizzor hittar du här och Ulrika bjuder dessutom in till kakkalas med glutenfria tårtor, muffins, småkakor, cheesecake, kladdkakor och andra mjuka kakor som till exempel morotskaka och kardemummakaka – alla fantastiskt goda, och dessutom bakade utan socker!
Bonnier Fakta 9789174245240 -
Vår bakbok : från ankarstock till ölandslimpa...
Inbunden bok. KF Provkök. 1996 uppl.
Gott skick. Brukskick.
Originalupplaga 1996Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKF Provkök 1996 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Gott skick. Namn i.
En bok son anses av många hembagare att vara bland det bästa som finns .Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Bakelser- En studie i lyxens kulturella forms...
Författaren är känd forskare i Etnologi,finlandssvensk.
Boken handlar om Historia , kuriosa och bakelser
Inbunden,bra skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Soppor & Bröd : sunda vegetariska soppor och...
Vegetariska soppor ( vinter och sommar) och bröd recept.
Inbunden, bra skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn