-
Matbröd ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Prisma. uppl.1. 2003. 127 s. bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841021
- Titel
- Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."
9789151841021 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174246308
- Titel
- Gröna burgare
- Författare
- Nordin, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 263 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ifrågasätt vad en burgare kan vara och gå loss på baljväxter, grönsaker, rotfrukter, svamp, ost eller vad du nu är sugen på. Martin Nordins djupdykning i ämnet ledde fram till 31 favoriter som han samlat i boken Gröna burgare. Här hittar du till exempel snurrad aubergineburgare med hemgjord ketchup; zucchiniburgare med grillad salladslök, ramslök och srirachasås och svart bönburgare med baba ganousch och rostade pinjenötter. Dessutom innehåller boken recept på hamburgerbröd, tillbehör, såser, pickles, dipp och annat som boostar din burgare.Martin Nordin har en omistlig känsla för både smak, styling och foto. Han är bosatt i Malmö och till vardags jobbar han med reklam och kommunikation. Gröna burgare är hans debutbok.
9789174246308 -
Varannan vecka
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts. uppl.1. [2022]. 82 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113121420
- Titel
- Varannan vecka : kokbok för barnveckan / kokbok för egenveckan
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 232 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För kokboksförfattaren Johanna Westman blev maten och måltiderna extra viktiga när hon blev varannan-vecka-förälder. Allt i livet blev mer intensivt och tiden var alltid så knapp. Veckorna barnen var hos henne ville hon att de skulle ha det bra varje sekund, med mer älsklingsrätter och mindre vardag, utan att hon skulle "slösa" dyrbar barntid vid spisen. Veckorna utan barn skulle måltiderna vara snabbt överstökade och slarvades ofta bort.
Det behövdes helt enkelt nya rutiner och nya smarta lösningar; recept som löser vardagsproblem och skapar goda måltider för såväl ensamätaren som storfamiljen.
Allt det hon lärde sig vill Johanna Westman dela med sig av här. Resultatet är en bok som kan läsas från två håll, ett för barnveckan och ett för egenveckan och med många tips om genvägar och njutningar för hela tillvaron. Här hittar man till exempel kapitel om en rätt som blir flera och om de som blir klara på fem minuter, om bra mellanmål som barnen fixar själva och om middagar att laga tillsammans.
Varannan vecka är en bok för alla som ibland lagar för många och ibland för få, och som visar hur måltiderna kan vara en viktig nyckel till ett nytt gott kapitel i livet.
9789113121420 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177751250
- Titel
- Nyfiken på naturvin
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 210 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 632 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Château vadå avslöjade Mats-Eric Nilsson hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Nu kommer den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin, om industrivinets raka motsats. Här finns allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödiga tillsatser: rött, vitt, rosé, bubbel och orange! Visste du att den första årgången gjordes redan för 8000 år sedan? Tillsammans med fotografen Lena Granefelt får vi följa med till ett av de hetaste naturvinsområdena, sydfranska Languedoc, och även möta många eldsjälar från andra delar av denna spännande vinvärld. För alla som blivit nyfikna på detta småskaligt framställda vin är detta den första riktiga guiden på svenska. Var kan man hitta det? Hur smakar det egentligen? Vad är ett rimligt pris att betala för en flaska? Och stämmer det att man blir mindre bakis? Boken, som är full av kloka tips och roliga fakta, innehåller även en unik förteckning över mer än 900 naturvinsproducenter.
9789177751250 -
Man tager vad man haver - Kajsa Wargs kokbok
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Niloe. uppl.1. 1969. 168 s. bruksslitage, skav och riss i skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bullens kokbok
Inbunden bok.
Gott skick. Adart. 1996. 307 s. mindre bruksslitage, namnetikett i försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163041068
- Titel
- Bullens kokbok
- Författare
- Berglund, Erik - Berglund, Elsa
- Förlag
- Stockholm : Adart
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
9789163041068 -
Köttbonden att föda upp, slakta och tillaga r...
Inbunden bok.
Gott skick. Natur & Kultur. uppl.1. [2015]. 208 s. bruksslitage, svagt snedläst, smutsat övre snitt, skav på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127141193
- Titel
- Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
- Författare
- Westman, Lina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fantastisk läsning och mycket tittgodis."
Svenska Dagbladet
Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.
Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.
I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen ”etiskt, ekologiskt, kulinariskt” och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.
Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.
"Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok."
MatMagasinet
"Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!"
Elle Mat & Vin
"Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen."
Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet
"...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar."
Smålands-Tidningen
"Nu är det bondens tur att bli rockstjärna."
Tranås-Posten
"Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu."
Erik Hörfeldt, BaconHär får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!
Elle Mat & Vin
9789127141193 -
Vegan 100 över 100 smakrika recept du inte ka...
Inbunden bok.
Gott skick. Norstedts. uppl.1. 2018. 223 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113088624
- Titel
- Vegan 100 : över 100 smakrika recept du inte kan motstå
- Författare
- Oakley, Gaz
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 257 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du frestad att prova att laga vegansk mat, men vet inte var du ska börja? Eller vill du bara byta ut till en köttfri dag i veckan?
I den här boken visar Gaz Oakley att vegansk mat är allt annat än tråkig och smaklös. Med fokus på just smak skapar han mat som är djärv, levande och vacker. Från Deep Purple Soup till salvie och rökt chili "dog" till hans världsberömda vegan "fish and chips" och chocolate tart Raw Cacao ostkaka. Den godaste tänkbara mat som bara råkar vara vegansk. Oemotståndlig, vacker och fylld med rätter som är bra för dig, det här är allt annat än en vanlig vegansk kokbok.
9789113088624 -
Glass - ice pop, paletas, glasstårta, strösse...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur & Kultur. uppl.1. 2016. 155 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148840
- Titel
- Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, glasstårta, strössel och maräng
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "För dig som älskar glass är detta en himmelsk guide!"
Allt om Vin
Uppskattade Glass, som först gavs ut 2012, är en fullmatad bok med cirka 170 recept på alla tänkbara sorters glass allt från glassmaskinsglass, sorbeter, granitéer, parfaiter, semifreddos, pinnglass, glasstårtor och yoghurtglass till ägg- och mjölkfria glassar med bland annat havremjölk som bas. Dessutom finns recept på goda glasstillbehör som maränger, såser, strössel, sylt och flarn.
Glass gavs första gången ut 2012 och finns nu äntligen i ett nytryck.
Elisabeth Johansson är kock, konditor och kokboksförfattare. Hon är flitigt anlitad av flera mattidningar och har skrivit en rad kokböcker.
Boken är fotad av Anna Kern.
9789127148840 -
LCHF på riktigt ät dig i form
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Optimal. uppl.1. 2013. 125 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412545
- Titel
- LCHF på riktigt : ät dig i form
- Författare
- Forslund, Monique le Roux
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 729 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hälsa är livet!
Både hälsa och livet behöver omtanke och arbete.
Den här boken visar och inspirerar läsaren till att hitta rätt
väg med hjälp av strikta LCHF-veckor, shoppinglistor och goda råd som uppmuntrar och skjuter på om det känns motigt.
Att bära på övervikt begränsar, utesluter och håller tillbaka. Att äta rätt är att tacka ja till ett bättre liv!
Boken är uppbyggd med en teoridel där författaren beskriver LCHF, fett, kolhydrater, proteiner, hormoner, belöning och viktminskning. Teoridelen behandlar även frukostvanor, ketoner och alkohol samt mat att ha hemma likaväl som små vardagstips för
en lyckad viktminskning.
Andra delen av boken innehåller:
Matförslag från morgon till kväll under fyra strikta LCHF-veckor
Shoppinglistor
Över 60 lättlagade recept
Monique Le Roux Forslund är kostrådgivare, Montessoripedagog, författare, föreläsare, bloggare, fitnessinstruktör, mamma och f.d. överviktig i en enda aktiv person. Monique driver även en egen hemsida där hon hjälper och inspirerar många till att minska i vikt och få ett rikare liv.
Efter många år med över 40 kg övervikt har Monique stora personliga erfarenheter av vad det
betyder att äta sig till hälsa och optimera vikten.
Monique har tidigare utkommit med succéboken LCHF för hela familjen.
9789172412545 -
Africa on my mind smaker, recept och intryck...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Bonnier. uppl.1. 2008. mindre bruksslitage, lätt skav på pärm och skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115289
- Titel
- Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vald till Årets kokbok, alla kategorier! "Med denna hyllning till sin födelsekontinent har Marcus Samuelsson rest runt, vaskat fram en mångfald av specialiteter och skapat egna rätter som i passionerad presentation sprider glädje och samhörighet kring en fortfarande oupptäckt matkultur."Afrika kastar sig över alla sinnen: färgerna är klarare, musiken mer intensiv, smakerna förbluffande kryddiga och aromatiska och hettan sticker i huden. Varenda minut jag är där känner jag mig i harmoni med livet på ett vis som jag inte gör någon annanstans. I Afrika påminns jag om det som verkligen betyder något vänner, familj, samhörighet och ren och skär livsglädje. Det är en sinnesstämning som jag hoppas att den här boken kan hjälpa dig att uppnå närhelst du har lust. Ge dig tid att njuta av matlagningen, och låt ditt förhållande till andra människor vara måltidens röda tråd. Öppna ditt hem för Afrikas ledigare, friare och mer avslappnade livsstil!I Africa on my mind återvänder Marcus Samuelsson till sin tidiga barndoms Afrika för att utforska kontinentens mångfacetterade, fascinerande och rika kultur och kulinariska traditioner. Här finns över 200 recept som omfattar såväl klassiska afrikanska rätter som har gått i arv från mor till dotter i århundraden, som Marcus moderna, afrikainspirerade recept. Här finns det nordafrikanska köket med välkända smaker från Medelhavsområdet och kryddstarka grytor och fiskrätter från Västafrika. Eller så beger du dig österut och lagar en kenyansk curryforell med kokoschilisås eller varför inte äppelmunkar med pumpa från Sydafrika? Samtliga rätter innehåller ingredienser som är lätta att hitta i svenska butiker och saluhallar. Kryddor, marinader, såser och kryddblandningar är förstås viktiga för att man ska få fram de autentiska afrikanska aromerna och här får vi ta del av Marcus Samelssons bästa tips, som omfattar allt från chili och ingefära till mynta och sesamfrön. De magnifika bilderna är tagna av den flerfaldigt prisbelönte fotografen Gediyon Kifle och bokens förord är skrivet av ärkebiskop Desmund Tutu.
9789100115289 -
Äta för livet maten som gör dig frisk och sta...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Roos & Tegnér. uppl.1. [2017]. 208 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187905711
- Titel
- Äta för livet : maten som gör dig frisk och stark
- Författare
- Erlanson Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är vitt mjöl verkligen så farligt? Det där med lchf och 5:2 hur bra är det, egentligen? Och hur vet jag att min dotter som blivit vegan får i sig alla näringsämnen hon behöver? Teorierna om vad vi bör äta för att hålla oss friska och må bra duggar tätt. Men det är inte lätt att navigera i djungeln av ofta motsägelsefulla tips och teorier från mer eller mindre självutnämnda matexperter. Det är lätt att få en känsla av att man äter fel nästan hur man än väljer. Så vem kan man lita på? Efter ett helt yrkesliv ägnat åt matforskning bjuder professor Charlotte Erlanson-Albertsson i Äta för livet på sin samlade kunskap och ger sina bästa råd om hur vi väljer mat som vi verkligen mår bra av på lång sikt. Efter en heltäckande men lättillgänglig genomgång av matens olika komponenter får läsaren konkreta tips på hur man äter hälsosamt på ett sätt som funkar i vardagen. Boken avslutas med en genomgång av för- och nackdelar med våra vanligaste dieter. CHARLOTTE ERLANSON-ALBERTSSON är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, där hon forskar på aptitkontroll och hälsosam mat. Hon har mångårig erfarenhet av både undervisning och forskning. Charlotte Erlanson-Albertsson är en flitigt anlitad föreläsare och har skrivit flera böcker i ämnet. Hennes specifika intresse är den mat som vi lätt äter för mycket av, det vill säga mat rik på socker, fett och salt.
9789187905711 -
Gråärter och doppekopp bohuslänsk mat med tra...
Inbunden bok.
Gott skick. Bohusläns museum. uppl.1. 1994. 184 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176861449
- Titel
- Gråärter och doppekopp : bohuslänsk mat med tradition
- Författare
- Östlund, Barbro
- Förlag
- Bohusläns museums förlag
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 265 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Östlund, Barbro
9176861449 -
Måltidens själ om andlig spis och ätandets ko...
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Natur och kultur. uppl.1. 2001. 256 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127080331
- Titel
- Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst
- Författare
- Altman, Donald
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 349 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du provat att äta med uppmärksamhet i stället för att kasta i dig köttet eller fisken, sluka potatisen och börja drömma om efterrätten innan du ätit upp grönsakerna? I Måltidens själ visar Donald Altman att den till synes enkla handlingen att äta är en konst. Att omsorgsfullt välja ut, tillaga och äta maten skänker tillfredsställelse och fyller behovet av såväl fysisk som andlig näring. Möjligheten att nå ökad självkännedom finns närvarande i varje måltid, i varje tugga.
Donald Altman skriver om glädjen i att ge och ta emot mat, konsten att fasta med måttlighet och om skälen till att de religiösa traditionerna rekommenderar viss mat och förbjuder annan. I världens alla religioner har maten en rik andlig innebörd, buddhisterna betonar exempelvis vikten av att äta med måtta. I kristen tradition ses måltiden som ett tillfälle att stärka gemenskapen. Kunskapen om religiösa och kulturella sedvänjor kan användas för att skapa våra egna ritualer kring måltiderna. Vi kan t ex inspireras av en japansk teceremoni för att uppleva harmoni vid middagsbordet.
Mat kan användas på en rad negativa sätt: för att fylla ett tomrum, lindra frustration och ensamhet eller bekämpa leda. Tröstätandet är ett välkänt fenomen. Altman avslutar varje kapitel med ett antal övningar avsedda att vägleda alla, oavsett religiös övertygelse, till matens yttersta syfte: kroppens och själens välbefinnande. Ett medvetet förhållningssätt till mat hjälper oss att tygla negativa begär, befria oss från ohälsosamma matvanor och ge oss en god hälsa.
Översättning Eva Trägådh
Donald Altman är författare, tvåfaldig Emmy Award-vinnare och gästföreläsare vid en rad amerikanska universitet. Han var tidigare buddhistmunk och fortsätter att studera och skriva inom detta område. Han är bosatt i Los Angeles.
9789127080331 -
Mjölksyrejäsning av grönsaker
Inbunden bok.
Gott skick. Syran. uppl.6. 1998. 80 s. bruksslitage, fd biblioteksbok med biblioteksbindning, Stämplar/etiketter i försättsblad, fult bortriven etikett på baksidan av pärmen. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197345709
- Titel
- Mjölksyrejäsning av grönsaker
- Författare
- Schöneck, Annelies - Bjursell, Satu
- Förlag
- Arboga : Syran
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
9197345709 -
Sveriges bästa pizza
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Massolit. uppl.1. 2015. 118 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785887
- Titel
- Sveriges bästa pizza
- Författare
- Frida Ceveryd - Tomas Tengby
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 228 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frida Ceveryd blev Sveriges bästa pizzabagare förra året när hon vann finalen i Pizza-SM 2014. Nu vill hon sprida sin pizzaglädje och lära ut hur du får pizzan att bli någonting utöver det vanliga. För det roliga med pizzor är att du kan använda vilka ingredienser som helst. Fridas vinnarpizza innehöll till exempel hjortinnerfilé, syltad rödlök och palsternackscrème. Med sådana fyllningar blir pizzabakningen rena rama gourmetmatlagningen. Här får du veta hur du gör olika familjepizzor, gourmetpizzor, förrättspizzor, klassiska pizzor på Fridas vis och till och med dessertpizzor! Även degarna kan varieras och här ges recept på såväl söta som glutenfria och fiberrika degar. Och så den klassiska förstås.
9789187785887 -
Simplissime världens enklaste kokbok
Inbunden bok.
Gott skick. Tukan förlag. uppl.1. [2016]. 383 s. bruksslitage, skav på pärm, lätt sladdrig i ryggen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176177518
- Titel
- Simplissime : världens enklaste kokbok
- Författare
- J.-F. Mallet
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 255 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första hjälpen för novisen vid spisen!
Här kommer en oumbärlig köksbibel för alla oerfarna och nyblivna hemmakockar. Med den här bokens extremt tydliga steg för steg-recept bygger man upp en gedigen grund för vidare experiment i köket.
Perfekt present till nyblivna studenter, de som just flyttat hemifrån, tonåringar som börjar ta mer ansvar hemma och alla andra som ännu inte lyckats erövra köksregionerna. Eller varför inte sätta den i händerna på dem som alltid står och tittar på nära andra lagar maten?
Detta är förstås också den perfekta vardagsmatskokboken och en enorm källa till uppslag och idéer när man undrar: Vad ska vi äta till middag?
Förrätter, tilltugg, kött, fisk, fågel, grönsaker och efterrätter här kommer resurser för såväl vardag som fest!
Jean-Francois Mallet är kock och matfotograf. Hans kokbok Simplissime har blivit en enorm succé i hemlandet Frankrike där en hel serie kokböcker på temat Simplissime skapats.
9789176177518 -
Vinterns goda ting maten, julen, blommorna
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Bonnier Alba. uppl.1. 1995. 199 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134515598
- Titel
- Vinterns goda ting
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 238 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 945 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middagar i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
9789134515598 -
Rå som sushi
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur & Kultur. uppl.1. 2017. 175 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149618
- Titel
- Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker
- Författare
- Ronge, Frida
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.
Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin – chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.
Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte – ”Best Chef Books”
”Rå som sushi imponerar.”
Umeå Tidning
"Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok."
Vegourmet
"Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull."
Sköna hem
"Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket."
Expressen Söndag
"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Svenska Måltidsakademien
9789127149618 -
Blomster & bakverk bröd, bakverk och godsaker...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bladh by Bladh. uppl.1. 2020. 196 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188917409
- Titel
- Blomster & bakverk : bröd, bakverk och godsaker, med och utan gluten, alltid med blomster, året om
- Författare
- Andersson, Annelie
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 285 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1018 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Annelies värld av Blomster & bakverk! Det ska vara enkelt att baka! Med mina recept och bilder vill jag inspirera till att sätta en deg eller vispa ihop en kaka. Boken ska såklart främst användas i köket men kan lika gärna fungera som en bilderbok. Jag älskar att dela med mig av det goda i livet och det vackra i vardagen. På sitt alldeles egna personliga sätt bjuder Annelie Andersson på en välfylld bakbok med både bröd, bakverk och andra spännande godsaker. Sådant som passar till vardags men också till kalas. Annelie tar oss genom årets alla säsonger och sätter stämningen för varje årstid. Att hennes stora passion är just blomster, bakverk och fotografi märks i varje bild. Annelie vill inspirera till att baka med olika mjölsorter. I boken finns både klassiska bakverk och naturligt glutenfria. En del recept är växtbaserade och en del mindre sötade. Att baka ska vara glädjefyllt och det ska vara enkelt. Både att baka och att ställa fram något som passar alla. Vi bjuds förutom recept på matnyttiga tips, inspiration kring dekorationer och ätbara blommor liksom Annelies bästa tips när man ska baka glutenfritt. Att Annelies värld är fylld med blomster vet den som följer hennes populära bakblogg och instagramkonto. Med ett alldeles unikt bildspråk inspirerar hon både till att baka och skapa med blomster. Det är många som berättar att hennes bildkonst får dem att må bra i själen. För Annelie är det minst lika viktigt att ögat får sitt innan smakerna tar vid. Att smakerna ska vara naturliga och goda är såklart en självklarhet! Om författaren: Annelie Andersson som driver den populära bloggen Blomster & bakverk bjuder här på ett 50-tal recept på främst bröd och bakverk. Annelie har alltid bakat, precis som sin mamma, farmor och mormor. På senare år har kameran blivit hennes trogna följeslagare och tillsammans skapar de ätbara och vackra stilleben. Det här är Annelies allra första bakbok.
9789188917409 -
Edward Bloms etikettbok om konsten att umgås...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bazar. uppl.1. [2022]. 447 s. ett hundöra i inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180061483
- Titel
- Edward Bloms etikettbok : Om konsten att umgås med människor
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Bazar Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 433 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 160 x 235 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 896 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Edward Blom vet vad som krävs för ett gott liv... Han är väl skickad, behärskar ämnet till fullo och ger sig i kast med uppgiften med folkbildarens pedagogiska iver. Utan att för den skull blunda för komplikationerna... Han skriver lätt och ledigt och erbjuder nyttig läsning för yngre generationer som vuxit upp med föräldrar som skitit i traditionerna... "Klas Östergren Svenska DagbladetVad sjutton betyder jackett? När ska man anlända till en tillställning? Vilket är egentligen ditt brödfat, det till höger eller vänster?Här får du svar på och förklaring till alla etikettfrågor du någonsin har grubblat över. Allt från middagsbjudningar, bordsskick och restaurangbesök till livets avgörande tillfällen som barndop, bröllop och begravningar.I boken blandas det som fallit i glömska med helt nya företeelser där reglerna precis håller på att utformas. Edward förmedlar etikettens grundläggande väsen och de djupa principerna som ligger bakom.Detta är boken för den som skall gifta sig, flytta hemifrån, börja studera eller för de som kommit upp i åren och redan har god kunskap om etikett. En bok fylld med roliga anekdoter och Edwards medryckande berättande.
9789180061483 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127356504
- Titel
- Semlor
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 200 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 332 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Semlan hör till våra mest älskade bakverk och har numera sin givna plats i konditordiskarna ända från jul och fram till påsk. Men den kära fettisdagsbullen dyker även upp på andra ställen; vid kung Adolf Fredriks sista måltid, i privatdetektiv Ture Sventons mysterier, i orten Semla och på ett bageri i New York.
I den här boken hittar man förstås bästa receptet till den klassiska grädd- och mandelmassefyllda semlan, men här finns också underbara nymodigheter som exempelvis saffranssemlor med lingongrädde, chokladkaffesemlor, valnötsfyllda briochesemlor med konjaksfikon och sommarsemlor med hallon och blåbär tillsammans med ett tiotal andra smaskigheter.
Men den här boken handlar inte bara om recept. Den berättar också om traditionerna kring vårt fastlagsfirande, till exempel om hur hetväggen blev en gräddfylld bulle, och kuriosa som hur många i Göteborg respektive Stockholm som tycker det är direkt fel att äta semlor före fettisdagen. Karnevalsfirande och pannkakslopp är några utomsvenska traditioner som också får plats jämte fakta om härliga fastlagsbröd från hela världen.
Mia Öhrn
är bagare och konditor med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har tidigare skrivit böckerna Kladdkakor, Godis och Guide till Stockholms sommarkaféer.
9789127356504 -
Vegomyten maten, rättvisan och en hållbar fra...
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Optimal. uppl.1. 2009. 288 s. bruksslitage, något hundöra förekommer, lätt styv inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411876
- Titel
- Vegomyten : maten, rättvisan och en hållbar framtid
- Författare
- Lierre Keith
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 544 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En vegetarisk livsstil är inte hållbar i längden, varken för individen eller för planeten. Den vegetariska myten bygger på okunskap om de ekologiska naturlagarna. I Vegomyten presenterar Lierre Keith sin syn på maten och rättvisan ett radikalt manifest för en hållbar livsmedelspolitik.
Det storskaliga spannmålsjordbruket förgriper sig systematiskt på vår jord. Odlingen av vegetarisk basföda, som ris och soja, gör att vattenreserverna sinar.
Den biologiska mångfalden minskar, jorden utarmas och klimatförändringen påskyndas.
Gräsätande idisslare skall äta det som vi inte kan cellulosa och förvandla den till det vi behöver protein och fett.
Avstå inte från kött. Men välj omsorgsfullt, för din egen hälsa och för vår gemensamma framtid.
Vegomyten utmanar allt du hittills har lärt dig om maten vi äter.
Lierre Keith
är feminist och aktivist, författare och föreläsare. Hon bor i Northampton i Massachusetts.
"Jag är helt uppslukad av boken Vegomyten av Lierre Keith, en f d vegan. Efter mindre än 100 sidor är jag fullkomligt övertygad om att vi behöver äta och använda djurprodukter för att leva och för att odla den mat vi behöver. Den här boken är ett måste att läsa för alla som vill engagera sig i matfrågan."
Kicki Theander, Middagsfrid
»Vegomyten är mer insiktsfull än det mesta som skrivs om global hållbarhet i matfrågan.«
Sverker Lenas, Dagens Nyheter, 12 september 2010
9789172411876 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185247059
- Titel
- Baka med spelt
- Författare
- Bödvarsdottir, Frida Sophia
- Förlag
- PP Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 230 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Thomsen, Ole Arnt
Ytterligare fotografer: Glyrskov, Jesper
Ytterligare översättare: Nilsson, Eja
Ytterligare författare: Bödvarsdottir, Frida Sophia
9789185247059 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829003407
- Titel
- Örtbibeln
- Författare
- McHoy, Peter - Westland, Pamela - Eriksson, Lottie
- Förlag
- Köln : Könemann
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
9783829003407 -
Vin & gastronomi
Inbunden bok.
Gott skick. Millhouse. uppl.1. 2001. 256 s. mindre bruksslitage, namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
9789189614000 -
Druvan bakom vinet din guide till världens dr...
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Wahlström & Widstrand. uppl.1. 2002. 320 s. bruksslitage, skav på skyddsomslag, förekommer en del understrykningar i inlagan, namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146183495
- Titel
- Druvan bakom vinet
- Författare
- Rand, Margaret
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 262 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1305 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Druvan är den självklara grunden för all vinproduktion. Ändå är den styvmoderligt behandlad när det handlar om att beskriva olika viners egenskaper. Det finns stora variationer druvsorterna emellan och har man kunskap om druvornas olika karakteristika, så har man en god grund för att utveckla och förhöja njutningen av vin. Druvan bakom vinet är den kompletta guiden till världens alla druvsorter och till de viner som de frambringar. Boken beskriver över 300 druvor varav de 17 mest klassiska beskrivs mer utförligt, både historiskt och i modern tid. Oz Clarke är en av Europas främsta vinkännare och har tidigare givit ut bland annat Vin från hela världen (2001).
9789146183495 -
Boken om hackkorv
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Canapé gourmet. uppl.1. 2004. 59 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197523219
- Titel
- Boken om hackkorv
- Författare
- Sjögren, Bo Göran
- Förlag
- Kil : Canapé gourmet
- Språk
- Svenska
9789197523219 -
Vego för alla! lättlagad grön mat för ett sun...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tukan. uppl.1. 2015. 159 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174548
- Titel
- Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett sundare liv
- Författare
- Porat, Sofia von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 259 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 'Det här är den bok jag själv hade önskat fanns till hands när jag började min gröna resa. En bok som innehåller olika sorters inspirerande recept, men som samtidigt hjälper en att komma igång, förstå sig på grunderna och ger en självförtroende att experimentera och ha skoj i köket.'
Vego för alla! vill inspirera fler till en grönare vardag vare sig du är vegetarian, vegan eller allätare. I denna kokbok går Sofia von Porat igenom grunderna till en växtbaserad kost. Här får du över 70 lättlagade recept samt vägledning, tips och råd om allt du behöver veta för att känna dig självsäker i vegoköket.
Sofia von Porat är en entreprenör, matkreatör och bloggare som brinner för vegetarisk mat. Hennes vegorecept och matinspiration publiceras i flera av Sveriges största tidningar och på populära matsajter. I recepten finns influenser från de många länder Sofia besökt under de fem år hon som reseskribent hade hela världen som arbetsplats.
9789176174548 -
Från värmlandskorv till kungarätt
Inbunden bok.
Gott skick. Eget förlag. uppl.1. 1972. 103 s. bruksslitage, understrykning i försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn